Reklama

Reklama

Solarmax

  • Austrálie Solarmax
IMAX / Dokumentární / Krátkometrážní
Austrálie, 2000, 38 min

Obsahy(1)

Každých 11 let se póly slunce mění s nepředstavitelnou sílou. Vrchol této bouře se nazývá Solarmax. Nejžhavější film pod sluncem - Solarmax, je úchvatným zkoumáním děsivé, nesmírné a záhadné síly naší nejbližší hvězdy slunce. Vydejme se na cestu časem a prostorem a poznejme bouřlivou sílu i krásu slunce. Buďme svědky úplného zatmění i nádhery severní polární záře (Aurora Borealis) pozorovaných ze Země i z vesmíru. Skutečné záběry pořízené satelitem SOHO, vypuštěným NASA, zaručují neobyčejnou, dosud nespatřenou podívanou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Kosmik 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejkvalitnějších filmů formátu IMAX točený 2D převážně na kopuli IMAX Dome. Mysteriózní hudba a dokonalé záběry zejména s časosběrné kamery 65 mm s perfektním střihem i kompozicí kamery. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

V takýchto dokumentoch čakám vela ohromujúcich informácií a niečo šokujúce. Niekolko zaujmavých informácií v dokumente je, ale pre mňa málo nového. Dokument je skôr vhodný pre študentov strednej školy, alebo pre vnímavejších druhého stupňa základnej školy. Nič strašného nezvestvuje a ani extra nestraší, ba skôr sa drží faktov a pri zemi. Lepší priemer 3*. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Snaha o duchovny presah - autori sa zamerali na vplyv slnka na nasu mytologiu, na historiu, nabozenstvo. A k tomu pridali par pekny zaberov z vesmiru, z teleskopov a dalekohladov. Taky kratky nahlad na mohutnost a vyznamnost nasho slnka. Ale je to len take skrabanie po povrchu. Videl som 2D verziu. ()

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

Nebyl to špatný dokument, ale nějak mě neuchvátil (jako např. Planeta Země). Bohužel něco tomu prostě chybělo.. Snad že by ta zmiňovaná zvířátka?;) ()

Pavlo 

všechny recenze uživatele

Obyčajný priemerný dokument o Slnku. Obsahuje síce veľa pekných záberov, ale všetko ako celok pôsobí chaoticky, nudne a málo profesionálne. Dodať do toho viacej faktov, zaujímavostí, a dať tomu nejakú poriadnu štruktúru, mohol by to byť kvalitný dokument vhodný aj IMAX kina. Takto to pôsobí, že je to skôr určené do TV. ()

Reklama

Reklama