Reklama

Reklama

Bill Hicks: Revelations

(pořad)
všechny plakáty
Velká Británie, 1993

Režie:

Chris Bould

Účinkují:

Bill Hicks
(další profese)

Obsahy(1)

Bill Hicks je americký komik z 80. a 90. let, bojovník proti mainsreamu, jehož cílem bylo především podnítit ostatní, aby mysleli za sebe. Přes jeho nadhled v mnoha oblastech filosofie a politiky si zachoval výrazové prostředky zedníka z hospody čtvrté cenové. Možná je to právě ta kombinace logických argumentů prokládaná pestrým slovníkem, která mu přinesla vyprodaná představení. Jaký je tedy s Billem problém a proč jsme o něm nikdy neslyšeli? Je to jeho odkaz, ve kterém se nebojí poukázat na skutečný stav politiky a náboženství, nebo je to pokrytecké ukazování prstem na jeho způsob vyjadřování? Ať už z toho nebo onoho důvodu, jedná se znovu o mustwatch, který v televizi neuvidíte. Co se v představení dozvíte? Třeba to, jak je to ve skutečnosti z dinosauřími vykopávkami, jediné a pravé vysvětlení Kennedyho vraždy, jak spolu souvisejí drogy a evoluce a mnoho dalšího. (snob)

(více)

Recenze (22)

Thomick 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych si nemyslel, že se dá při stand-upu takhle přehrávat. Bohužel, u Hickse musí mít naprosto každej gag svuj spešl způsob přednesu, a to mě prostě od začátku do konce rušilo. Navíc ani po humorný stránce nejde o nic světabornýho. Spíš to na první pohled vypadá na legendu, kterou z velký části udělala až předčasná smrt. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

:) opět na stejné vlně jako v Sane Man, jen to mohlo být o fous delší, když už je Hicks v ráži :) 8/10 ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Warning !!! Contains some strong language and great acting. Bill rok před svojí smrtí pálil hodně ostrejma nábojema. Témata: Nekuřáci, marihuana, Bush senior ( neskutečně podobný synkovi W.), JFK, kreacionisti, goatboy, mass média, atd. Pokud Vám oněch 56 minut přijde až moc vostrejch, tak zásadně nedoporučuju uncut 76 minutovou verzi - hold vystřižení asi mělo svůj důvod. ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

"Suck satan's cock!" Moje první zkušenost s celovečerní stand-up komedií a nebylo to vůbec špatné. Čekal bych, že mé poprvé bude spíše s nějakým tím superhvězdným černochem (Chappelle, Rock), ale Hicks odvedl moc dobrou práci a bavil jsem se slušně (i když to chvílemi bylo dost nechutné). Humor je to krapánek jednodušší, ale zato absolutně upřímný. 65 % ()

Helixus 

všechny recenze uživatele

"Proč je marihuana protiprávní, když roste přirozeně na naší planetě...není nápad stavět přírodu proti zákonu trošku paranoidní?" Obsahuje spoustu sprostých slov, ostrého humoru a predevším velkou moudrost selského rozumu...nebuďme tak vážní a zahledění do sebe, vždyť je to jen jízda.... ()

swe 

všechny recenze uživatele

Miimochodem, můžete si mě najmout na dětské párty... Na Londýnské show z 94 stačí Bill-Goatboy-Hicks vyfuckovat celkem široké spektrum společenských problémů včetně politiky, náboženství, marihuany a hudebního vkusu (Vanilla Ice - Suck Satans cock). Nádherná satira je však rozmělňována občasným, prvoplánovaným, šokujícím vtípkem s nulovou výpovědní hodnotou. Škoda té kaňky, přesto ale tuze zábavný počin, který však vřele nedoporučuji lidem z marketingu :) Měl talent tenhle Bill Hicks, škoda ho. ()

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Je to něco jinýho, než ostatní stand-upy. Bill je krutej, až přísnej. Neodpustí se navážet do ničeho jako ostatní, ale s trochu morbidnim nádechem. Věčná škoda, že odešel tak brzo. Moh toho dokázat mnohem víc. Věřim, že na Onom světě dělá další show a lístky jsou vyprodaný na měsíc dopředu. Hodnotim to jako hodně dobrej stand-up a budu se snažit najít i tu nezkrácenou verzi. Teď si jdu dát cigáro...Bohem stvořený, Ježíšem ubalený a olízlý broskvičkou Claudie Schiffer. ...it´s just a ride! ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Neznám nikoho jiného (a že jsem si za poslední léta stand-up comedy celkem prolezl), než Billa Hickse, kdo lidi přiměl namísto smíchu mlčet a jehož vystoupení někdy působily neuvěřitelně černě. U Hickse to není komedie v pravém slova smyslu, jako spíš kritika společnosti a to na samotnou dřeň. Vím, že člověk může narazit na spoustu komiků, co říkají věci upřímně, tak, jak je vidí, jaké jsou, ale většina z nich během toho mluví převážně o sobě a svém životě, co se jim nedaří, v čem jsou ňoumové a to dost skrývá fakt, že žvaní sice pravdivě, ale o ničem, jen o sobě. Hicks je jiná liga. Vyloženě vystupuje jako kritik a jestli se lidi jeho sarkasmu a vyprávěním smějí, je pro něj podružné, naštěstí to kompenzuje tím, že je schopen vidět i tu tragikomedii v těch situacích, co rozebírá, čili jeho vystoupení dostává i humorný nádech. A nezapomeňte: "It's just a ride." (projekce #1: 27.01.2012, projekce #2: 19.4.2015) ()

Schuldiner 

všechny recenze uživatele

Sane Man bylo lepší, ale i toto mě pobavilo více než dobře! Škoda ho! Jeho bezbřehá cynická kritika byla ojedinělá... ()

Emzet 

všechny recenze uživatele

Politicky naprosto nekorektní, vtipné jak čert a stylové až na samou dřeň. Snesete-li dost drsný cynismus a občas až agresivní černý humor, dosaďte si Hickse na místo jednoho z nejlepších komiků vůbec. ()

J. T. Kirk 

všechny recenze uživatele

Nejlepší video Billa Hickse, kdo tohoto komika nezná, tak by to měl fofrem napravit. Jak už jsem zmínil u jeho videa Relentless, tak souhlasím téměř se vším co tvrdil. Dokonalá show, jsem schopný se na ni dívat i několikrát po sobě a stále mě dokáže pobavit. ()

Jindra99 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to bezkonkurenčně jedna z nejlepších show vůbec. Za každou hláškou, každým gagem je myšlenka, která je často podávána s velice vtipnou názornou ukázkou. Rozhodně to není pro každého, ale určitě se u toho každý zasměje. Nedoporučuju nekuřákům, abstinentům, konzervativcům, věřícím, zastáncům kreacionismu, rodině Bushů, pracovníkům marketingu a médii, umělcům, kteří nejedou na drogách a Satanovi. Life's just a ride. ()

/:-D 

všechny recenze uživatele

Today, a young man on acid realized that all matter is merely energy condensed to a slow vibration – that we are all one consciousness experiencing itself subjectively. There is no such thing as death; life is only a dream, and we are the imagination of ourselves... Here's Tom with the weather! ()

kyrtab 

všechny recenze uživatele

No fucking way!.... Mimochodem, děláte-li do reklamy nebo marketingu - zabijte se (a buďte tak poprvé a naposledy užiteční). ()

Reklama

Reklama