Reklama

Reklama

Recenze (11)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stejně tak jako má Microsoft své propagandistické a nadnesené dokumenty, tak má i jeden Linux & svobodný software. Nenudil jsem se(jak zde někteří psali), spíše jsem se dobře bavil, dozvěděl jsem se jak, kdy a proč vznikl open source i Linux a jakými se řídí pravidly i kdo a jak se podílel na tvorbě "Revolution OS". Sám už používám Linux 7 roků (vedle Windows) a v IT se pohybuji taky už nějaký ten pátek a rozhodně mě to bavilo více než Bill Gates - Jak šprt změnil svět. V dokumentu, kde se zeptají tvůrců "Nezdá se vám to trošku komunistické dělat software jen z dobré vůle" je trošku poznat i americká mentalita :D. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Pro lidi znalé IT celkem zajímavé, pro ostatní zřejmě nuda k ukousání... PS: Upozorňuju že jedu na Linuxu!!!! 6/10 ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Presne takto nemá vyzerať dokument, ktorý glorifikuje inak výborný produkt. Množstvo údajov, množstvo čísel, množstvo faktov. Očividná snaha tvorcov natlačiť do stopáže čo najviac narazila na veľký problém: nezáživnosť. Pre mnohých ajtákov mnohé veci môžu byť zaujímavé, no pre bežného užívateľa je to nuda. Áno je to nuda aj pre užívateľa Mandrivy. Jediná myšlienka, ktorá z dokumentu vzišla bola, že aké majú geeci spoza monitorov nesympatické fejsy. ()

daEmoNickY odpad!

všechny recenze uživatele

Propaganda http://teckacz.cz/index.php?clanek621 Svobodneho Softwaru. Myslenka je sice pekna, ale nadelaji kolem toho prilis humbuku [ jakkoli obdivuju, ze dokazali presvedcit kupu lidi ] . Nastesti se alespon zmini o tom, ze je treba Bazar http://www.zvon.org/translations/cathedral-bazaar/Output/contents_en-cs.html kontrolovat a ze to neni Svaty Gral http://c2.com/cgi/wiki/Wiki?NoSilverBullet . .... Jednostranny pohled, vyber vhodnych faktu, krouzeni kolem horke kase, spetka nabozenstvi [ Stallman http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Richard_M._Stallman ; vsimnete si jak Linus, podoben "velkym" statnikum, pritahl na podium svoje male holcicky (zadny postranni umysl?) ] ... Souvislosti Jak se v Mozille cenzurovala sprosta slova http://www.jwz.org/doc/censorzilla.html ; je videt na koho byli programatori nasrani. ()

chef 

všechny recenze uživatele

Bolo to také pekné zrekapitulovanie celého vývoja OS. Pre znalých asi ešte väčšia nuda ako pre neznalých :-) ()

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Tento dokument v praxi len ozrejmuje čo je Linux, GPL, GNU. A ešte ukazuje históriu vzniku týchto pojmov, resp. softwéru. Evidentne ide o reklamu OpenSource. Len naozaj neviem komu je venovaná, pretože zarytý linuxáci už všetko spomenuté v tomto dokumente vedia a odporcom stačí vidieť začiatok a vedia, že ďalej to bude stále o tom istom, tak to ani nedopozerajú. Na tých, čo sú medzi to bude zas pôsobiť moc odborne. Ak pozerať niečo z tohto žánru, tak radšej Piráti zo Silicon Valley. ()

maxXxic 

všechny recenze uživatele

Je to vážně jeden velký hack. Je to jeden velký čin podvratné hravé šikovnosti, který má změnit společnost k lepšímu, protože nás zajímají pouze změny k lepšímu, ale důmyslnou cestou. ()

arkie 

všechny recenze uživatele

Dokument o vzniku linuxu, trochu nadšenejší než by sa hodilo, takže o nezávislosti možno s úspechom pochybovať. Ale sú tam všetky informácie, človek môže cítiť to čiré nadšenie zakladateľov systému ... ak teda nie ste zarytý odporca linuxu, alebo povznesený applista - tak si to pozrite. :) ()

skunkos 

všechny recenze uživatele

Lidé, kteří byli ochotní podílet se na vývoji GNU a Linuxu s takovým entusiasmem si zaslouží náš respekt. Takže R.M. Stallmane, L. Torvaldsi a vy druzí - jste borci. ()

s7RanG 

všechny recenze uživatele

Není to dokument pro masy, ale cílovku zaujme. Přiznám se, jako většina používám Windows, nicméně o to víc mě začátek a vývoj GNU zaujal. Fundovaní programátoři určitě zaslouží uznání, vždyt dvd přehravače, pračky a také možná váš Android je odvozen od Linuxu. Když budu hodnotit samotný dokument, slabší čtyři hvězdy. ()

verbal_cohle 

všechny recenze uživatele

Pěkný úvod do historie Linuxu. Entuziasmus z protagonistů jen číší. Bohužel je to trohcu jednostranný a propagandistický dokument. Chtělo by to nějáké pokračování, které by shrnulo dalších deset let života tohoto OS. ()

Reklama

Reklama