Reklama

Reklama

L'osceno desiderio

  • Itálie Le pene nel ventre (více)
všechny plakáty

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Podivný klon, něco mezi "Rosemary Baby", "Exorcistou" a "Omen", ale s možná o něco větším zastoupením zvrácenosti, zvrhlosti a oplzlosti, asi tak by se dal ve stručnosti charakterizovat tento stále docela vzácný obskurní erotický thriller/horor z Itálie natočený v pěkném - nenápadném prostředí (temné gotické panské sídlo které je velmi strašidelné). Mísí se tu i giallo prvky s gotikou a okultismem (černá magie, zvrácené rituály), dále tu najdete jak už bývá pomalu pravidelným zvykem u tohoto druhu filmu, spoustu nahoty (poskytované hlavně Marisou Mell), soft-core sexu i trochu krve (pěkná krvavá sekvence vraždy prostitutky!) a pěknou náladovou romantickou hudbu (Jesus Franco!). Přes velmi slušný, pomalý a příjemný začátek, později - se stále nově přibývajícími žánrovými prvky, v docela krátkém čase rychle nahromaděnými na sebe, se film stává trochu nejednoznačným a chaotickým (vyvrcholení filmu je ale hodně nečekané - především onen zvrat), kdy to nezachrání ani dobré vedoucí duo, především Marisa Mell, která i tak podle mě vytvořila jednu ze svých (nej)-hodnotnějších dramatických rolí - zde nakrátko, která byla i ve svých skoro 40 letech stále velmi atraktivní ženou, které jak vidno, nedělal vůbec žádný problém se i v tolika letech vysvléknout před kamerou. Ona je zde skutečně tím hlavním a největším lákadlem. Palec nahoru dávám ještě známému figurkáři Victoru Israelovi (ten jeho ksicht uměl vždy parádně vyděsit) v roli narušeného zahradníka. Avram ve stále docela dobré kondici, ale nevýrazný a směšný Lou Castel v roli exorcisty mě tentokrát zklamal. Lepší průměr, nebyla to tak úplně Petroniho parketa (jako ryba ve vodě se cítil především ve vodách spaghetti westernu v letech 67-69), nutno přihlédnout i k faktu, že přesně tenhle typ filmu byl v té době v módě a to nejen v Itálii. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že jde o zvrhlý a zvrácený film a ta trocha nahoty to taky nevytrhne, spíš bych naopak řekl, že je to docela krotký satanský horror. Děj to sice nudný nemá, ale ani není bůhvíjak napínavý, Karlosem80 zmiňované horrorové klasiky jsou o několik řádů výš. On ani ten konec není překvapivý, celkově naprostý průměr, nic víc, ale neurazí a za podívání určitě stojí. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Satanisticko-mysteriózna zápletka je celkom fajn. So záverom sa aj jemne zlepšuje. Trochu mi to prípomínalo Satan prichádza, aj keď kvalitatívne, či už spracovaním alebo vytvorením atmsoféry, na neho ani zďaleka nesiaha. Šmakovala aj soft erotika. Film však dopláca na viacero nelogizmov a niektoré divné postavy. ()

Reklama

Reklama