Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební pohádka se známým hrdinou vypráví o tom, že se zaslepenost bohatstvím nevyplácí. Královským rodičům se náramně zamlouval bohatý král Zlatokrál (J. Zahajský) a zdálo se jim, že princezně Dorince (K. Seidlová) nemohli najít lepšího ženicha. Teprve když jim Honza (M. Stropnický) otevřel oči dokořán, poznali, jak to s tím „zlatým“ králem doopravdy je. Samou vděčností, že jim Honza zachránil jedinou dcerku, nevěděli honem, jak se mu odměnit. Ale Honza už měl vybráno. Zamiloval se do princezny Dorinky a ona do něho. A tak jim král vystrojil svatbu. (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

otík 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování pohádky Honza a tři zakleté princezny bylo o poznání hloupější a nezajímavější. Zatímco v minulém filmu Honza tradičním způsobem zachránil princezny ze spárů draka a byl tradičně zrazen třemi chytráky, zde vlastně není co řešit. Princezna si má vzít Zlatokrále, který vše, čeho se dotkne, mění ve zlato. Jenže Honza má zlatý klíček a díky němu (nevím jak, to jsem už spal blaženým spánkem unuděného diváka) Zlatokrále přemůže, princeznu zachrání a vezme si ji za ženu. Na pozadí černého divadla pak zase uhání na měsíci kdoví kam. Opět se zde hodně zpívá, tentokrát ale tak nějak trapně a nudně, scénář je zcela nezajímavý a celé vyznění pohádky výrazně amatérské. Nudná a zbytečná pohádka. Hudba: Jaroslav Klempíř & Ivan Zelenka ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka do dětských dušiček zaseje nejistotu, zda Honza chce rosou courat, mýt se, nebo kovat luční kobylky. Jakmile si dítko nějak ujasní myšlenky v tomhle ohledu, začne přemýšlet, jak se létá na papírovém drakovi. Tuhle záhadu nevyřeší nikdy, ale vzápětí je mystérium dračího letu zasunuto technikou, kterou Honza používá k lezení po provaze. Honza je sice ve světě pohádkovém perspektivní typ, o tom žádná, ale o jakých že to svalech zpíval? Princeznu sladší než bonpari jsem si pamatovala hezčí, sympatická zůstala i po těch letech. A ještě jedna drobnost, pomněnky jsou modré, pane ministře. Pokud chcete svoje oči k něčemu přirovnávat, dejte na mou radu a zkuste to s oříšky. Jako dítě jsem tuhle pohádku měla ráda a bavila jsem se u ní i dnes. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak i na nájemného zachránce Honzu konečně došlo. Jak tuhle potkal ptáka, pták mu poradil, co a jak, koho má zachránit a jak, mezitím si zazpívali, trochu absurdního divadla předvedli - a Honza šel pod chomout. V předchozí pohádce Honza a tři zakleté princezny však nadsázka fungovala daleko víc a lépe - zde je to chvílemi roztomilé, zvláště představitelka princezny je velmi dobře zvolená a její herecký výkon příjemně civilní. Stropnický stále ještě neumí zpívat, a ani už se tolik nepitvoří, ale některé jeho kousky skutečně zavánějí absurdním surrealismem (lezení po žebříku). Celkově příjemný oddech, občas nedůvěřivé pohledy, ale docela to na oddechové nedělní odpoledne ujde. ()

slunicko2 odpad!

všechny recenze uživatele

Příšerné. 1)  Začnu tím pěkným: 29letému Martinu Stropnickému (Honza) to slušelo._____ 2)  Herecké zpívání mi nevadí a slabé písničky rozhodně nebyly na díle to nejhorší._____ 3)  Nevadí mi papírové kulisy, někdy jsou i povedené (třeba Hrátky s čertem), ale zde to byl děs běs. Princezna horuje pro živou přírodu uprostřed papundeklu. Onu živou přírodu pak zpodobňuje umělá růže a cosi děsivého, co v pohádce vytrvale nazývají sojkou._____ 4)  Spoiler. A ten scénář! Král si ševcovským kladívkem spravuje botu, princezna utírá prach._____ Honza, poté, co zachránil princeznu před ženitbychtivým "králem Zlatokrálem" (už to jméno!), odmítne královskou korunu a odvede si princeznu k sobě domů do chalupy._____ 5)  Špatná synchronizace zpěvu a obrazu jen potvrzuje výsledný dojem._____ 6)  Produkt je ještě horší, než Honza a tři zakleté princezny, a to je tedy fakt co říci. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro mne přímo odstrašující příklad osmdesátkový televizní impotence. Aneb pohádka za tři housky s uherákem, ve který se nepovedlo ale lautr nic. Tyhle papundeklový výrobky bývá občas sranda sledovat kvůli obsazení - herci se neberou vážně, dělají kraviny, a tím, že se jede "na první dobrou", vznikne kolikrát až skvost... Jenže v Honzovi a princezně Dorince se ansábl nejnže zapomněl bavit, ale většina skvělých herců se tu tváří jako "šmarjá, ať už mám tuhle krávovinu z krku". A tak se 42 minut zdá býti třemi hodinami. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama