Reklama

Reklama

Pivo přes ulici

  • angličtina Beer Across the Street (festivalový název)
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie
Československo, 1974, 4 min

Obsahy(1)

Jedná se o krátký animovaný příběh o člověku, který si chce dojít pro pivo do hospody naproti jeho domu přes ulici, ale kvůli silnému provozu se tam nemůže dostat. Nakonec tedy také použije svého automobilu, aby dorazil ke svému cíli. Povede se mu to? (c.tucker)

Recenze (24)

Earl10 

všechny recenze uživatele

Z cyklu Mistři českého animovaného filmu! Film s jednoduchou animací, což není na škodu, a s primitivním příběhem, který je tak hloupý až je celkem zábavný! Václav Bedřich je bezpochyby skvělý tvůrce, ale určitě natočil mnohem hodnotnější snímky než je tento. [60%] ()

Vlkodlak13 

všechny recenze uživatele

Co dodat.. Stále aktuální narážka na nemožnost přejít ulici a zapojit se do silničního provozu pouze kvůli jedné maličkosti vzdálené pár metrů. Je to hodně vtipný snímek, hlavně mě nejvíc rozesmálo to, jak si položil džbánek s pivem a pomale se kouknul na svůj dům. Samozřejmě jsou dost povedené i ty cedule a situace.. Prostě výborný a vtipný snímek. Když jsem koukl na jeho filmografii a viděl jsem tam i pár dílů Pat a Mat, tak jsem si hned vzpoměl na jeho styl, který tam bývá znát. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle animovaný kraťas nezapře svého výtvarníka, kterým je známý Vladimír Jiránek. Nepůsobil sice u animovaného filmu dlouho, ale na co sáhl, to má punc kvality. Groteska si střílí z uspěchaného přetechnizovaného světa, kdy dostat se na druhou stranu ulice do hospody znamená nastartovat auto a podniknout šílený výlet mnohoúrovňovými křižovatkami a litry spáleného benzínu. Celkový dojem. 80 %. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

příjemná motoristická satirická hříčka, která je stále aktuální. Typický Jiránek - milé, podnětné, ale od 4* snímku bych chtěl ještě něco navíc, takže jen silnější 3 hvězdy - ať žije kolo .... a pivo samozřejmě;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Je to vtipné, no stále len v rovine výstižnej nadsádzky preautomobilizovanej doby. Každý výjazd za triviálnou prkotinou si vyžaduje auto (veď keď už ho máme tak čo!). Cesty veľkých miest sú často preplnené. No nejde o vyplnenú vešteckú víziu, ako to zaznieva z pár komentárov (Snorlax, triatlet, Missi84). Autorská nadsádzka spočíva v ukázaní preplnenosti ulíc miest autami, znemožňujúcej prejsť na druhú stranu. Nuž prejsť sa dá. Ako chodec prechádzam cesty hocikde, v situáciách ukázaných animákom som sa ocitol výnimočne. Len na perifériách veľkých miest a zároveň pri diaľnici. Bez krčmy, prechodu, podchodu, či nadchodu. V priebehu maximálne 10-15 minút sa mi vždy dosiaľ podarilo bezproblémovo prejsť na druhú stranu autostrády. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama