Reklama

Reklama

Žena s tajenkou

  • USA Puzzle of a Downfall Child
Trailer

Obsahy(1)

Život modelky Lou Andreas Sandové se po pokusu o sebevraždu ocitl v troskách. V osamělém domě uprostřed písečných dun se Lou pouští do zpovědi, která může a nemusí být pravdivá: znovu prožívá svou minulost, postupně však ztrácí kontrolu nad realitou... Jerry Schatzberg se ve svém prvním filmu představil jako suverénní, sofistikovaný vypravěč fragmentárně vystaveného příběhu, který herečku Faye Dunawayovou proměnil v zářivou hereckou hvězdu. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Čaute! Netradiční téma i zpracování Schatzbergovy prvotiny hrají pro.. Uhrančivá Faye Dunaway hraje pro.. Fakt, že jde o filmový přepis skutečných nahrávek se skutečnou modelkou, hraje pro.. Celé je to však dost nepřehledné, na jednu stranu byl takový záměr, ovšem já se ztrácel natolik, že mě přestalo zajímat co je vymyšlené, co realita, a co doopravdy hlavní hrdinka prožívá.. A to prostě néjni dobře.. Jerry Schatzberg říká, že mu trvá patnáct let, než se začne dívat na své filmy pozitivně..takže mám ještě čas.. ;-) Mějte se filmově! Woo. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Další intimní zpověď bláznivé hysterky, která kdysi něco znamenala. Hodně procítěné, psychologicky silné a nevyrovnané. Umělecky ale ucházející. 6/10 [KVIFF 2013] ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Schatzbergův první film byl velice osobní, protože podobnou dívku znal. Faye Dunaway v hlavní roli modelky, která tu paralelně provádí svoji zpověď, předvádí výborný herecký výkon. Ale její postava je rozhodně nespolehlivý vypravěč. Lže totiž takovým stylem, že už občas sama nedokáže rozlišit vlastní výmysly od svých vzpomínek. A pak ať si to divák zkouší srovnat, je to opravdu puzzle. Dobré, ale režisér měl své nejlepší snímky teprve před sebou. ()

Davson 

všechny recenze uživatele

Schatzbergův vyzrálý debut o ženě, která rekapituluje svůj život, ale ráda svou minulost poupravuje, překrucuje a vymýšlí tak, jak by si ona nebo veřejnost přála, aby vypadala. Divák neví, co je realita a co je fikce a možná to neví ani sama hrdinka. Vedle Schatzbergovy protřelé režie, která nedává divákovi nic zadarmo a nechává ho plavat v moři v moři vzpomínek a imaginací, je hlavní předností filmu suverénní výkon Faye Dunaway, která s velkým přehledem zvládla 20 let života hlavní hrdinky se všemi jejími proměny osobnosti. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Mezi jmény lidí, se kterými hrdinka nechce už nikdy spolupracovat, vyvěšenými na zdrcadle, je i jméno režiséra Jerryho Schatzberga. (=woody=)

Reklama

Reklama