Reklama

Reklama

Vždy dokázal zajít o kus dál, aby nastolil spravedlnost... Drsný detektiv Buddy Manucci (R. Scheider) vede speciální policejní útvar, který jde po zločincích, jimž ve vězení hrozí sedm a víc let. Postupně rozkrývají rozsáhlou zločineckou síť a dostávají jednoho gangstera za druhým. Vůdce organizací však začne znenadání někdo unášet v přestrojení za policisty a žádat o výkupné. Situace se vyhrotí ve chvíli, kdy gangsteři odhalí jednoho z Buddyho parťáků, který je následně i zastřelen. Činnost Buddyho útvaru je poté sice dočasně pozastavena, jeho odhodlání dopadnout vrahy svého přítele ale nikoliv… Sedm a víc z roku 1973 je nepřímým pokračováním úspěšného filmu Francouzská spojka a vzniklo mezi jejími oběma díly. Není také náhodou, že se postava Roye Scheidera jmenuje stejně – Buddy. Kvůli problémům s autorskými právy mu však bylo změněno příjemní z Russoa na Manucciho. Režisérem snímku byl Philip D’Antoni, producent zmíněné Francouzské spojky ale také filmu Bullittův případ se Stevem McQueenem z roku 1968. Ve všech třech snímcích, na nichž se D’Antoni podílel, vyniká skvěle natočená automobilová honička. (Česká televize)

(více)

Recenze (53)

Flego 

všechny recenze uživatele

Philip D´Antoni produkoval dva legendárne filmy ( Bullitov prípad a Francúzska spojka I. ), tak sa rozhodol vložiť peniaze aj do tohto filmu a ešte ho aj režírovať. Bola to jeho jediná réžia a dopadlo to vcelku dobre. Snímok je poctivou drsnou kriminálkou zo starej školy, má dobré tempo, zaujímavý dej a filmárčina je na vysokej úrovni. Kamera a hudba výnimočne. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

The Seven-Ups sa môže pýšiť skvostnou automobilovou naháňačkou, ktorá ho radí na zoznamy vedľa ikonického Bullitta a filmy ako Žiť a zomrieť v L.A., Ronin, Vanishing Point, Gone in 60 Seconds, Francúzska spojka či Poliš a bandita. Nie je to náhoda, producent/režisér snímku stojí práve za spomínaným Bullittom a Francúzskou spojkou. Bez nej tam ale mnoho nezostalo. Solídna detektívka, ktorej na to, aby bola niečo viac, chýba, neprekvapivo, niečo viac. Dávam tri hviezdy z rešpektu k starým dobrým 70-kovým policajným thrillerom. (4.2.2019) (29.12.2021) ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Slavnou honičku jsem už znal z youtube. Včera večer film běžel na kanálu Prima Cool, takže se mi naskytla příležitost vidět to konečně celý. Mam rád tyhle kriminálky ze 70. let. Jsou drsný, obsahujou dost násilí a maj takový svý kouzlo a atmosféru. Tuhle detektivku bych zařadil k průměru. V 70. letech se rozhodně natočily lepší kousky, kde bylo víc akce, víc napětí, víc násilí a lepší herci. Roy Scheider je sice výbornej, ale zbytek herců žádnej zázrak. Tim ale nechci říct, že by snad film nebyl dobrej, ale najdou se i lepší. Jestli máte rádi kriminálky ze 70. let, rozhodně film stojí za vidění. Jinak mě dost překvapilo, když jsem se tu podíval do profilu režiséra, že nic jinýho nenatočil... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mám rád atmosféru sedmdesátkových kriminálek, ale snad žádná u mě nikdy nedosáhla na víc než tři hvězdy, protože dějově mě až nepříjemně často nudí a odzívám i všechny ty slavné honičky. A SEDM A VÍC mě nudilo už úplně, i když některé scény tu - i díky nepříjemné hudbě - působí až hororově (úvodní akce, 2x automyčka). Plus ta honička mi přišla hodně opsaná od BULLITA. ()

Angelopul 

všechny recenze uživatele

Docela koukatelná americká detektivka ze sedmdesátejch, i když teda zmiňované FRANCOUZSKÉ SPOJCE dle mého názoru nesahá ani po kotníky. Jedním z důvodů může být povrchní vykreslení ústředních postav, nebo přímočarý a předvídatelný děj. Jen jsem se místama divil, jak je možné, že takoví přísňáci jako jsou členové hyperelitní jednotky 7ups jsou tak leví a tolikrát to za film tak školácky zvrtaj. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Film je spin-offem Francouzské spojky a vznikl mezi oběma díly. Aby nedošlo k dotčení autorských práv, postava hlavního detektiva byla přejmenována z z Buddy Russoa na Buddy Manucciho. (honajz)

Reklama

Reklama