Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Turboman je zlý sen, noční můra každého otce a očistec za všechny prohřešky, kterých se tatínkové dopustili. Turboman je hračka a velké přání milionů dětí. Výrobce ale nereaguje moc pružně, a tak plastového panáka sežene jen ten nejrychlejší. Arnold Schwarzenegger chce splnit přání svého syna a dát mu pod rozzářený vánoční stromek, co si bude přát. Doufal, že se jen zeptá, zajde do nejbližšího hračkářství a jednoduše za rozmary svého potomka zaplatí. Musí ale napnout všechny své titánské síly, vyvinout obrovskou rychlost i důvtip a přečkat přehršel nástrah, aby nakonec tu zatracenou umělohmotnou postavičku získal. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (415)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Z pozice přirozeného odpůrce svátků klidu a pohody (čili nervů na pochodů) jsem vždy potěšen, když se uprostřed sváteční pohody dokáže někdo oprostit od duchovního rozměru vánoc a zábavně přitom trpí. Ano jsem cynik, nejsem na to nijak zvlášť hrdý, ale tento pokřivený pohled na svět činí můj život daleko zábavnější. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwargenegger jako Santa Claus? Příjde vám tato představa vtipná? Tak bohužel v této rodinné komedii Arnieho v tomto kostýmu neuvidíme, to nic nemění na tom, že se jedná o povedenou vánoční komedii, která nám ukáže jednu ze špatných vlastností Vánoc a to shon vedoucí šíleným nakupováním dárků a dva otce, kteří jsou schopni udělat, kvuli jejich dětmi vysněné hračce, cokoliv. Nevím proč si bez tohoto filmu nedokážu představit vánoční svátky, ale Arnold mi v této komedii příjde jedinečně zábavný a společně se svým rivalem tvoří velmi komickou dvojci. Příběh je povedený a zábávný již od začátku, nad koncem musíme trochu mávnout rukou, ale jako celek to působí příjemným dojmem. Nemluvně o tom, že Arnold pronese i pár výborných hlášek, které se bohužel v dabingu trochu ztratí. Ostatní herci podávají standartní výkony, ale nedá se říci, že by někdo výrazněji vyčníval. Trochu škoda, je že některé scény nejsou dotaženy do uplna, jelikož v některých situacích si o delší průlběh přímo říkaly. Celkově se jedná o jednu z neodmyslitelných komedií, kterou si vždy, v období Vánoc, rád pustím. Moje hodnocení 75% ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Asi mám pro Arnieho komedie slabost, nebo jsem možná klasický americký rodinněvánoční čumilský balík, nebo prostě tahle komedie až tak špatná není. Každopádně kdykoliv jsem to viděl, tak se mi to líbilo. Pravda, nepadal jsem před humorností na zadek, ale příběh má tu správnou špetku vánoční atmosféry, humoru i akce, jakej podle mě má mít. Možná, že konec tu je trošku odfláknutej a příliš absurdní, ale to neznamená, že mě to sakra nedojalo. Vztahy otců a synů jsou pro mě ve filmu hodně důležité, ať už to je milující otec, který nemá čas, přestože pro syna by udělal cokoliv, nebo otec, který nikdy nebyl milující, ale přesto se na něj jeho děti mohly spolehnout, nebo prostě jen otec, který nikdy nebyl dobrým otcem, ani jím už nikdy nebude, ale mohl by jím bejt. Takže když se na konci objevil Arnie v obleku Turbomana a stanul před svým klukem a potom se odmaskoval, vyrovnalo to pro mě spoustu předchozích drobných chybiček, jako je třeba občasná přílišná ztřeštěnost. Arnie má obrovský charisma, i když není dramatický herec, je herec a vždycky byl. Ani akční role nejsou tak jednoduché, aby je zvládlo každý béčko. A za otce by ho chtěl každej (a kdo říká ne, tomu nevěřím ani dobrý den). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ano, je to strašná úchylárna, ale je to ten druh úchylárny, který jste jako dítě žral a doteď si pamatujete, kdy přesně jste to viděl. Bylo to den po Štědrém dnu dopoledne, dokonce bych si vybavil i ten gauč, kde jsem seděl a jak vypadal. No a docela mě překvapilo, že to na mě funguje i po dvaceti letech. Jednoznačně je to Arnoldův film. Ukazuje, jak je jako herec strašnej neumětel, což na něm ale všichni fanoušci mají tak strašně rádi, a zároveň salutování jeho filmového dítěte v poslední scéně filmu způsobilo, že se z Arnolda stal stoprocentní Amík. ()

belldandy odpad!

všechny recenze uživatele

Je to tak blbé, až je to zábavné. Pokud je úkolem tohoto filmu odhalit skutečné komerční pozadí oblíbených křesťanských svátků, pak funguje bezvadně. Je to výborná parodie na vánoční filmy - vlastně je to antivánoční film. Co taky může vzniknout, když kombinujete vánoční nostalgii s akčností. Heslo zní: Santa umí, batman čumí! ()

Galerie (67)

Zajímavosti (17)

  • Syn Howarda Langstona (Arnold Schwarzenegger) obdrží fialový pásek v karate, vzhledem k jeho věku je nepravděpodobné, aby obdržel 5. výkonnostní stupeň. (sator)
  • Arnold Schwarzenegger (Howard) za film dostal honorář ve výši 20 milionů amerických dolarů. Zhruba třetina rozpočtu tedy padla na plat hlavní hvězdy. (DavePave)

Reklama

Reklama