Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akční hvězda Arnold Schwarzenegger je tentokrát frustrovaným předměstským šerifem Markem Kaminskim, který doufá, že se bude moci vrátit k FBI. Soukromě se pustí po stopách mafiána Luigi Patrovity, který kontroluje organizovaný zločin a černý trh v Chicagu. Oficiální kruhy nejsou schopny proti mafii nic učinit, ale Mark městu pomůže... (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Raw Deal má jednu obrovskou nevýhodu oproti jiným Arnoldovkách a to v tom že je přímo neskutečně blbá. Arnold hlášky umí, ale tady se bohužel tvůrci pokusili i o jakousi dějovou nádstavbu v podobě infiltrace policisty do mafiánské struktury a zle to dopadlo. Závěrečná přestřelka v klubu až neskutečně připomíná Rakušanovo řádění o dva roky dříve na policejní stanici v LA. 50% ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Arnieho spise podprumerny film, ktery mu od zacatku moc nesedel. Vykony nejsou moc dobre, asi jako vsechno ostatni, ale odreagovat se na tom da, preci jenom konec filmu, kdy to vsechno Arnie vezme do vlastnich rukou je klasicka akce, u ktere se clovek aspon zasmeje. " My z Miami předvídáme všechno kromě počasí " ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Schwarzeneggerovy akční filmy mám rád, ale tenhle je neskutečně nevýrazný. John Irvin je typ režiséra, kterého bych neangažova,l být Schwarzeneggerem, ani v horečkách, a jeho rutinní režijní styl už pohřbil nejeden slibný projekt. Ani zde se žádný obrat k lepšímu nekonal. Akce je špatně natočená, až chaotické pojetí je zde velmi časté a film ale ani v nejmenším v ničem nepřekvapí. Dá se u něj i usnout. Arnie to svým výkonem silně spasil. A pak natočil mnohem lepší akční pochutiny, než tuhle zapáchající rybu. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Jedinej zapamatovatelnej moment je, když Arnold pustí Satisfaction z kazety a proháněje se po lomu, střílí samopalem jednoho padoucha za druhým. Jinak je to průměrná mafiánská historka, podle toho, že námět napsali Leoneho dvorní scenáristé Donati a Vincenzoni, možná původně připravovaná k výrobě v Itálii a pak přenesená do Ameriky. Bez Arnolda a jeho tupých hlášek by to nemělo cenu sledovat. "Neměla bys pít, když pečeš." ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z najnevýraznejších schwarzeneggeroviek (nielen?) 80-tych rokov. V tom čase mal Arnold za sebou síce už i slabšie tituly (neviem, či bola strašnejšia dvojka Conana alebo jeho falošný sequel Červená Sonja), ale v zásade šlo o novonastupujúcu megahviezdu s kultovými a finančne úspešnými zárezmi Terminátor, Komando a Barbar Conan 1. Neviem, prečo podpísal zmluvu na túto už papierovo slabú a priemernú kriminálku. Fakt neviem. Akože zlé to nie je a pozerať sa na to dá, ale pochybujem, že poznáte človeka, ktorý by si chcel dať reprízu. S odstupom rokov oceňujem citlivo nadávkované - ale presne mierené - krvavé detaily, atmosféru a vtipné okamihy. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (15)

  • Zbraň, ktorú Kaminsky (Schwarzenegger) používa v záverečnej scéne, je Heckler & Koch HK-94, poloautomatická civilná verzia samopalu MP5. (m.a.t.o.)
  • Jako kaskadérský double Arnolda Schwarzeneggera na filmu pracoval Peter Kent. V malé roli si zahrál gangstera, kterého Mark Kaminski (Arnold Schwarzenegger) zastřelí v kamenolomu a on potom spadne na popelnice. V závěrečných titulcích je uveden pouze jako kaskadér. (Rominator)
  • V jednom rozhovore Schwarzenegger povedal, že toto bol prvý film, v ktorom nosil drahé, moderné šaty. V jeho predošlých filmoch na šatstvo veľa peňazí z rozpočtu nezvýšilo. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama