Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ona číslovka v názvu se tam skví spíše z komerčních důvodů, neboť T3 stojí trochu mimo předchozí dění a ač vpodstatě vnáší do příběhu o Terminátorovi zásadní posun (vynikající závěr), nesnaží se příliš navazovat na Camerona. Spíš skládá jeho filmům fanouškovskou poctu a baví diváka špičkovou hyper-destrukční akcí a odzbrojujícím humorem, neuvěřitelně brilantně integrovaným do všeho toho akčního nátřesku tak, že se úsměvné scény nijak neperou s těmi dramatičtějšími. Pro mě je prostě Arnoldův návrat jedním z nejzábavnějších filmů všech dob a při projekci v naplněném sále jsem poprvé a naposled zažil, aby publikum v kině několikrát bouřlivě tleskalo. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to skvelý akčný sci-fi film s Arnoldom Schwarzeneggrom, ktorý je posledným dielom s jeho účasťou. Má výborný príbeh o mladom Johnovi Connorovi, ktorý žije potulným životom dúfajúc, že vojna so strojmi bola zažehnaná, ale z budúcnosti opäť prichádza najmodernejší model terminátora, ktorý sa mu dostane na stopu, ale aj klasický terminátor, ktorý ho má ochrániť. So spracovaním som nadmieru spokojný, síce dej je aj kvôli krátkej dĺžke priamočiarejší ako v dvojke a prakticky polovicu filmu len opakuje jej koncept, ale stále to funguje výborne a navyše zvyšok filmu znázorňuje, čo sa udialo pred súdnym dňom a to ešte v tejto sérii nebolo. Akcie je tu dosť a páči sa mi. Nie je už taká rozmanitá a nápaditá ako v predchádzajúcom diely a niektoré akcie sa už prakticky opakujú, ale stále sú veľmi dobre natočené a hlavne veľkolepé scény sú skvelo zvládnuté, takže som rozhodne spokojný. Najviac sa mi páči celá cestná naháňačka so žeriavom alebo akcia na cintoríne. Herecké obsadenie je veľmi dobré, Schwarzenegger už pôsobí trochu zostarnuto, ale pre film je stále veľkým plusom, poteší aj Nick Stahl, Claire Danes a ani Kristanna Loken ako T-X nesklame. Čo sa týka réžie, tak Jonathan Mostow sa samozrejme Cameronovi nevyrovná a namiesto temnejšieho prevedenia prvých dvoch dielov je už trojka typicky blockbusterová, ale dopadlo to obstojne a technická stránka je prvotriedna, rozpočet je vidieť. Toto pokračovanie je výborné, za dvojkou určite zaostáva, ale po nej je to najlepší diel série, ktorý pobaví aj viackrát. 86% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Jediné co opravdu bez jakýchkoli výhrad mohu pochválit, byla TX, nádherná a ledově zákeřná Terminátorka. Již na začátek její objevení je bezchybné, i když v tom autě mohl být chlap (kdyby ji viděl nahou a ona si od něho vzala věci, bylo by to zajímavější). Tato postava je velmi promyšlená a její triky také. Arnoldův Terminátor je klasický, stejný jako ve dvojce a ničím nepřekvapující. Nick Stahl neškodící, Claire Danes nic moc. Akční scény jsou velmi povedené, ale celé mi to připomíná jeden stominutový akční videoklip. Něco jako nízkorozpočtová efektnost jedničky a krásný příběh dvojky jsem zde nezaznamenal, i když závěr filmu moji tézi částečně vyvrátil. Jednička a ani dvojka nekončí happyendem a tudíž jsem uvítal, že ani trojka. Jonathan Mostow odvedl celkem solidní práci. Tři a půl hvězdičky, i když prozatím zaokrouhlené dolů. ()

Amarcord_1 

všechny recenze uživatele

30% - Tento Terminátor se snaží navázat na mnohem komplexnější předchozí díl příliš křečovitě. Guvernérovy suché humorné průpovídky, svižné tempo, a docela slušná hudba Marca Beltramiho sice potěší, ale skutečnost, že trojka oproti dvojce s ničím novým nepřišla, to nezamaskuje. Celý film je vlastně jakousi variací na Judgement Day, ve které chybí Sarah Connor. Její absence bolí o to víc, že se její úlohu (vypravěče a matky, ergo symbolu zachování lidstva) okatě pokoušejí převzít hned dvě hlavní postavy zároveň, a nefunguje to. Odbyté postavy se pohybují již oposlouchaným příběhem v sepraném hábitu: Čekal bych nový typ zlého Terminátora, nejen změnu jeho pohlaví a pár (nesmyslných) vychytávek navíc. Čekal bych nové, nebo alespoň obměněné schéma děje... Ne, bohužel. Kde je nová fantazie, kde je atmoška? Kde je rozvedení sice nelogického, ale "dost cool" starého dobrého příběhu? Kde je důvod existence tohoto dílu? V našich kapsách... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Natolik netypický Terminátor, že to hromada fanoušků nedokáže zkousnout (i mě to trvalo), ale popravdě řečeno, výsledek nemohl být lepší bez Jamese Camerona. Jízda to je velmi zábavná a s bezmezným nadhledem a kapkou humoru podávaném na krásné Kristanně Loken a nesmrtelném Arnoldovy. Stará dobrá akční škola po mnoha letech opět na plátně a všechny ostatní řeči o tom jak to není už tolik "terminátorské" nebo perfektní jako předešlé filmy si nechte. Tohle je prostě jiný Terminátor, každým svým elektronickým obvodem... smiřte se s tím. ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Film se natáčel pod krycím názvem „York Square“. (HellFire)
  • Když Terminátor (Arnold Schwarzenegger) po zničení Jeepu Cherokee znovu startuje, můžeme mimo jiné zahlédnout nápis „nahrávám Quicktime Video Codec“ (Quicktime je přehrávač používaný počítači Apple). (HellFire)
  • Z konzolového výpisu v subjektivním pohledu Terminátora (Arnold Schwarzenegger) lze vidět, že Terminátor používá Mac OS 9 a Apple QuickTime. (Jezis_z_nebe)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama