Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

schizmo 

všechny recenze uživatele

Nadržená prsatice, frigidní Arnold, smolařský lupič s koněm naschválníčkem a banda chamtivých indiánů - to jsou hlavní postavy parodického westernu, jaký svět neviděl. Nezřídka se dějová linka podobá kreslenému seriálu s Kojotem a Raoadrunnerem a zápletky jsou tak absurdní, že vás tohle prostě musí bavit, zvlášť když největšího losera v historii westernových filmů hraje Kirk Douglas . ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger ve westernu podle animáku Road Runner... tak teď už jsem viděl všechno. Doufal jsem ve srandu, ale byla to děsivá pičovina. Těžko říct co bylo horší... Pitvořící se indiáni co neumí jezdi na koních a zastaví je hraniční čára. Animákové gagy, jejichž pointy jste viděli tisíckrát a film je absolutně neumí prodat (výbuchy, balvany, lepidla, falešné tunely). Od Schwarzenegerra nečekám extra herectví, ale že bude za absolutně koženého dementa taky ne. Sledovat tu tupost se kterou nechápe že ho balí ženská bylo utrpení. A za Kirka Douglase jsem se až styděl. Ten měl za sebou dekády klasických filmů, westernů a tady na starý kolena šaškuje v takové slátanině. 1* za vychcaného koně, chytřejšího než většina lidí a za konec (SPOILER - kdy nadržená Ann-Margret dá přednost nadrženému záporákovi před tupým klaďákem). ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Kaktusový Jack ve skutečnosti není film, bez nadsázky - nějaký začátek s úvodem do děje je tam jen na okrasu, ve skutečnosti je to jen série párminutových grotesek kopírující animované grotesky Looney Tunes od Warner Bros - obzvlášť ty o Kojotovi který se snaží v americké prérii zastavit rychle utíkajícího ptáka, což se mu znovu a znovu nějakým srandovním způsobem nedaří. Je to připodobnění opravdu doslovné, je tu všechno, od veselých pazvuků a zatroubení na trubku při pádech, přes obří balvany které postavy zalisují do země, až po zastavení ve vzduchu když má postava spadnout do propasti, aby si stihla uvědomit do jaké šlamastiky se dostala a udělala nezbytný srandovní obličej. Je to celé opravdu hrozně srandovní... tedy pokud vám je pět let, a všechny tyhle mnohem lepší animované grotesky v televizi už vás šíleně nudí. Všichni ostatní se budou hanbou propadat za chudáka Kirka Douglase, který tohle všechno podstupuje. Všechno co tu tahle herecká legenda dělá je nesmírně trapné - Arnold tu tedy taky je, ale jen sedí na vozíku, nemluví, a na ustavičné svody jeho nadržené, sličné a téměř čtyřicetileté spolucestující reaguje stylem desetiletého dítěte které náhle ztratilo máminu sukni. 4/10 ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Fakt slabota. Arnold po devadesát procent filmu jen nehnutě sedí na voze a popohání koně a kaktusovej Jack se podobně jako kojot v animácích snaží vůz různýma fintama zastavit. Jenže pokaždé se to obrátí proti němu a takhle to jde pořád dokola snad celou hodinu. Nevím jestli v sedmdesátých letech tenhle druh humoru ještě nebyl příliš okoukaný, ale dnes už to holt moc nefunguje. Určitě to není špatné, jen to mohlo být daleko zábavnější. Bod navíc za povedených prvních patnáct minut. ()

nevermore 

všechny recenze uživatele

Komediální Villain mi svými cartoon vtípky připomněl kojota s kukačkou z Looney Tunes, je to postavený přesně na tomhle modelu. Kaktusový Jack vymyslí plán, ten se nepovede a nakonec plán zkrouhne jeho. Jen v tom nekresleném světě to tak nějak přirozeně víc drhne. Závěrečná minuta s jeho skákáním po střeše z radosti to stáhla ještě trochu dolů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Handsome Stranger (Arnold Schwarzenegger) je ve filmu vyzbrojen coltem Single Action Army s hlavní délky 4,75 palce. (JohnSmith)

Reklama

Reklama