Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bojovníci za nezávislost Kašmíru vydali fatwu, podle níž nesmí žádný lékař ošetřit policejního velitele pro oblast Kašmíru Khan-al-Saaba, ani jeho rodinu. Když kvůli tomu zemře Khanův syn Irfan, který vypadl z okna, rozhodne se Khan jednat. Vyhledá teroristy, kteří se zatím ukryli v rodině Nazira Hassana proti jeho vůli. Khanova jednotka vtrhne do domu a postřílí všechny v místnosti. Jediný, kdo přežil byl Nazirův syn Altaaf. Khanova manželka přinutí Khana, aby si Altaafa vzali k sobě domů. Khan je proti, i když měl na sobě kuklu, která mu zakrývala obličej. Nakonec však souhlasí, jenomže Altaafa v noci budí sen, ve kterém se mu zdá o očích, které mu zabily rodinu. Když najde Khanovu kuklu, tak na Khana zaútočí pistolí a uprchne. Po deseti letech se Altaaf vrací, tentokrát skvěle vycvičený Afgháncem Hamidem, který se proslavil bojem proti Sovětům, aby navždy pomstil smrt své rodiny. Zároveň však potkává svou dávnou lásku z dětsví Sufi, ze které se stala televizní hvězda. Produkt z dílny Bollywoodu, jak se přezdívá indické "továrně na sny", nepostrádá jeho typické znaky, které se v Bollywoodu nosí: příběh často ustupuje tanečním číslům a pěveckým projevům, které tvoří podstatnou část filmu. (Isherwood)

(více)

Recenze (11)

nunka 

všechny recenze uživatele

Indická dráma Mission Kashmir je vcelku vydarenou kombináciou akcie, napätia, sladkého gýču a romantiky zároveň. Alebo lepšie : je to riadna zmeska akčáku, drámy, romantického muzikálu a indických haluzí... Divák sa môže veľmi ľahko vzdať vďaka zavíjajúcemu indickému kvíleniu alebo naopak, ako aj v mojom prípade, si bude tu indickú exotiku užívať plnými dúškami. Bola som paf z tanečkov, indických songov a nádherných farebných kostýmov... Takže tú estetickú návnadku som Vinodovi Choprovi úplne zhltla...čo sa týka dejovej línie, takisto celkom vydarené..Hlavní hrdinovia sú vystavení veľkému nebezpečenstvu a frekventovaným elementom je úmrtie postavy, s ktorou momentálne sympatizujete, čo pôsobí veľmi melancholicky a často vás pri filme napadá, že je naozaj šťastím, kde sa človek narodí...Zároveň sledujete love story, kde pár drsných prekážok bráni naplneniu lásky osudovo určenej dvojice. Nakoniec však všetko dobre dopadne, aj keď s ujmami na duši: znepriatelení sa zmieria a tí, čo sú si určení sú spolu...:) celkom milé a vydarené, prečo nedať 4* ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější bollywoodský film, který jsem dosud viděl. Jednak je to ovlivněno tím, že mám na něj jisté silné osobní vzpomínky, druhak se mi prostě svou hudbou a svou odzbrojující... "naivitou" silně perverzně líbí. Pokud máte pochopení pro bollywoodskou nadsázku a černobílé zjednodušování reality, nevadí vám tendenční, šablonovité a naivní scénáře, užíváte si teatrálně patetické dialogy a podobně, měli byste si tenhle film zamilovat. A to nemluvím o naprosto skvělé hudbě a kýčovitě krásné choreografii hudebních klipů, jejichž vrcholem je pro mě song Bhumbro. ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Vážna téma, ale naozaj veľmi divné spracovanie, Hrithik sa mi vôbec nepáčil, nehodil sa na to, nedokázal som mu nič z jeho výkonu uveriť. Piesne pomerne dosť nezapamätateľné, čo sa mi vôbec nepáčilo bolo, že ich natáčali v kulisách namiesto krásných reálií Kašmíru a pieseň odpusti mi pár okamihov pred smrťou manželky bola v Sanjayovom podaní absolútne mimo... Celkové vyznenie filmu znižuje veľmi vážnosť témy a jeho ukončenie bolo pre mňa, pripravenú na obrovskú tragédiu v závere, dosť šokujúci... ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Balada o očích policistových aneb sonáta pro kašmírského hinduistu. __Mise Kašmír je nad očekávání dobrý film. Moc jsem nevěřil, že Hrithik Roshan se svým romantickým kukučem dovede ztělesnit rozervaného desperáta, okolnostmi donuceného převzít roli těžkého tvrďáka, aniž by při tom vypadal jako směšný panáček a už vůbec jsem nevěřil, že se povede sladit bollywoodský lehce kýčovitý lesk se závažným tématem... Rozjuchaného tance je (jako obvykle) více než akce, ale dramatické vyznění filmu tím neutrpělo. Nejevětší vadou na kráse této indické pecky se tak pro mne stává silně rozpačité rozuzlení, které je k tomu všemu neustále oddalováno, místo toho, aby si vzalo příklad z výborně napsaného úvodu, jenž se i při nadměrném množství důležitých událostí ladně vyhýbá rozvláčnosti, aniž by se naopak stával zkratkovitým. 80% ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Problémem Mise Kašmír je pouze jediný silný herecký výkon Sanjaye Dutta. Všechno ostatní se propadá na ramenou začínajícího Hrithika Roshana, přes fádní Preity Zintu až po totální výsměch v podobě Jackie Shroffa. A přitom to tak hezky začalo, nástin typické situace neohroženého Inayata Khana, který se bezmála chová jako skutečný hrdina, neměl slabší chvilku. Bohužel vše, co následovalo, byla jen šeď a zmar. Není divu, že tehdy Bollywood ještě díru do světa neudělal. Ale už se blížil předvečer změny s velkým Z. #festivalbollywoodskehofilmu ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama