Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po vyhoštění ze svého vlastního světa, kdy byl zbaven svého těla, usiluje Mata Nui o sjednocení zdevastované země a nalezení tajemství, které by mu pomohlo znovu získat své ztracené impérium. V tomto světě hrdinů i zloduchů, který se neustále zvětšuje, se Mata Nui, kdysi velký a mocný vládce, probouzí v odlehlé zpustošené krajině plné nepotřebných krámů a blyštících se kovových kousků. Je to pouštní skládka. Místní vesničané tu hledají všechno možné ke stavění přístřešků, k přežití a koneckonců i k boji v aréně, kde se snaží vyřešit své spory. Tím, že jednotlivé vesnice proti sobě staví své nejlepší gladiátory, se spory řeší rychle a jasně. Mata Nui, který hledá cestu, jak se dostat zpět domů, se brzy uprostřed jedné takové bitvy ocitne.
Výsledek bitvy je pro něj, stejně jako pro vesničany, velkým překvapením - opouští totiž arénu po triumfálním vítězství. Díky svým odvážným činům nachází Mata Nui mezi vesničany přátele a ti ho na oplátku žádají, aby jim pomohl v boji proti skutečným nepřátelům - Skrallům a Lovcům kostí. Mata Nui přijímá, i když to znamená odložení jeho cesty domů. Společně se svou skupinou gladiátorů a hledačů bojuje s divnými bytostmi v ještě podivnější krajině a přitom velmi touží po návratu domů a záchraně svých vlastních zotročených lidí.
Skutečné překvapení má však teprve přijít... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Nechápem ten hejt. Zrození legendy je jednoznačne najlepší spomedzi všetkých Bionicle filmov (ostatné sú skôr priemerné, a to po každej stránke). Má výborný príbeh a hlavnú postavu, ktorej minulosť je obostrená tajomstvom, animáciu na veľmi dobrej úrovni, zábavné spracovanie, kopy parádnych súbojov a akcie, a celkovo je určite aj dospelejší (a vyspelejší). 75% ()

JoeAlky 

všechny recenze uživatele

Hodně zajímavá je změna enemy postav ve filmu, nejdříve ze začátku je úhlavní nepřítel "ZLO". Najednou jsou to dvě jiné etnické skupiny, které se spojí. Proč tedy do filmu zařazovat něakého jiného nepřítele ? každého hned ze začátku zajímá jak to vlastně všechno dopadne, jestli to "ZLO" porazí. Ale ne... Neuvěřitelně mě zklamalo to hrozné zakončení.... Ve filmu se vlastně nic nevyřeší, je to spíš něco jako trailer, na budoucí bitvu... mězi nepřáteli, a někdy později mezi Mata Nui a Zlem... Snad každý by souhlasil že nemá rád zakončení v průběhu největšího napětí a akce... Každý čekal jak vlezou do toho obrovského stroje a začnou bojovat proti nepřátelům, koukáte do televize ze skoro otevřenou pusou, čekáte na moment kdy to začne, a najednou závěrečné titulky.... (abych se přiznal měl jsem nemalý RAGE, jak mě tento závěr zklamal... ) Nedá se dělat nic jiného než čekat na další díl... A jestli žádný nebude, tak je to škoda, protože z příběhu se dá vytáhnout mnohem ale mnohem více... SHRNUTÍ: Film by se dal přirovnat pohádce na dobrou noc pro malé děti, Jako vždy zajímavé prokládání postav s pozadím filmu, Akce ve filmu je, ale tak malá že si raději půjdete lehnout "číst" si časopis pro ženy. Ke konci filmu se vše náhle změní a akce začíná být větší a větší, A náhlý konec bez závěru... Hodnocení 3* ()

Reklama

Darren98 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že jde o druhý nejlepší Bionicle film, po Legendě Metru Nui samozřejmě - k dobrému filmu o bionicle je prostě třeba za použití námětu schopností masek, i když jedné, ovšem jde o kanohi Ignika. Jelikož první díl je jako LOTR sága, a druhý a třetí díl je jako Star Wars sága, snažil jsem se přijít na to, jakému filmu, či sáze je podobné Znovuzrození Legendy. Inu, nejdřív jsem si byl jistý, že tenhle díl je nejpravděpodobněji nějakému filmu podobný, měl jsem větší jistotu než u předešlýžch dílů, jenomže po přemýšlení, hledání a bádání, jsem zjistil, že jediný možný podobný film je John Carter: Mezi Dvěma Světy, což jsem věděl že není to co jsem hledal. Takže, největším plusem tohoto filmu je, že jeho úžasný děj je i poměrně originální. (Doufám, že nějaký takový film je založený kdesi v historii kinematografie, protože tento námět je až moc výtečný, než aby byl poprvé až tady.) Málokde jinde totiž narazíte na příběh, v němž se hlavní hrdina objeví zničehonic uprostřed cizího místa, odhodlaný odhalit co se děje a jak se dostat zpátky, a ještě nepravděpodobněji narazíte na příběh, kde se hlavní hrdina objeví dokonce na jiné planetě. Mimo to, Mata Nui (Velká osobnost první trilogie) vyniká jako hlavní postava svojí sympatickou a rozumnou povahou, s kterou filmaři tento charakter natočili na výbornou. Navíc, znalci Bionicle ságy znají, že Bionicle vesmír a příběh je velice rozvinutý a kvalitní, což se z filmu dá vycítit, ve filmu se totiž mluví i o "velkých bytostech", které spadají mezi úplné začátky Bionicle ságy, stejně jako obrovské prázdné tělo na konci filmu. Kdyby diváci znali příběh Bioniclu lépe, myslím, že by i lépe hodnotili tenhle film, stojí za víc než za zdejší hodnocení. ()

WolfR odpad!

všechny recenze uživatele

Již čtvrtý díl příběhu robotů Bionicle, vznikl zajisté jen z komerčních důvodů a to je propagace nové série LEGA Bionicle. Určitě je to tak, je to vidět i na filmu samotném, ale i na tom, že tvůrci kompletně přeskočili velkou část příběhu Bioniclu a rovnou odvyprávěli ten z letošního roku. No, ale vlastně tento Bionicle film, děj ani nemá. Předchozí díly děj měli, sice mizerný, ale měli. Tady jsem ovšem žádný děj za celý film nezpozoroval. Navíc ve filmu se pořád jen blbě a nudně mluví a mluví a po nějaké akci ani památky. Já jsem totiž myslel, že Bionicle hlavně válčí a ne kecá špatně napsané dialogy. Animace taky není nic moc a všechny postavy jsou tak nějak nesympatické a je těžké se orientovat ve všech těch jménech. Žádnou postavu si za celý film neoblíbíte, protože na to není čas. Film, který je údajně součástí velké ságy a má jen 80 minut, hm to je nějaká zvláštní sága. Prostě animovaná fantasty hloupost inspirovaná slavným LEGEM. Film bez jakéhokoli světlého okamžiku. Další díl už ne prosím! Odpad! ()

Hornet.CZ 

všechny recenze uživatele

56% / Jednoznačně nejlepší film ze světa Bionicle a jako poslední už tuplem. Ačkoli se o tuto pozici pere s dvojkou tak se musí uznat, že dvojka na to vlastně ani mít nemůže. Oproti prvním třem dílům je hlavní velkou změnou (mimo jiných postav a jiného zasazení) animace, ta min. u samotných robotů vypadá naprosto úchvatně, o něco hůře je na tom animace prostředí, které samo o sobě je na tom o mnoho hůře a to i přesto, že zde prakticky nic není, planeta je silně pustá a mimo jeskyni s "ekosystémy" zde není nic co by nasvědčovalo nějakému smyslu pro detail. Příběhově je film o něco horší než první dva ale lepší jak třetí díl, zde je to bohužel až moc jednoduché a předvídatelné a natahování děje přes dlouhé jízdy v dunách apod. tomu také zrovna nepřidávají. Shrnutí: jako malému se mi tento film opravdu líbil, avšak po letech na světlo přicházejí chyby a nedostatky, které z toho dělají mírně podprůměrný film, který sice vypadá dobře ale nijak nezaujme. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Doposiaľ štvrtý film o Bionicle. (pugs)

Reklama

Reklama