Reklama

Reklama

Festivalový expres

(festivalový název)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V létě roku 1970 vezl vlak napříč Kanadou některé z nejznámějších rockových kapel té doby: Janis Joplin, The Band, The Grateful Dead, Delaney & Bonnie, Buddy Guy, Ian & Sylvia a mnohé další. Kapely spolu žily a pařily celých pět dní, přičemž koncertovaly všude tam, kde vlak zastavil. Tenhle vlak dostal jméno Festivalový expres. Byl to největší a nejdelší rockový nonstop mejdan té doby. Diváci v Torontu však, zcela v duchu doby, začali protestovat proti cenám vstupenek, které se jim zdály příliš vysoké (14 dolarů): měli pocit, že hudba by měla být zdarma pro všechny. The Grateful Dead se proto rozhodli zahrát zadarmo v místním parku. Tohle vystoupení bylo také natočeno. Nejvíce fascinující materiál vznikl ale v samotném vlaku, a to ve stylu totálního cinéma-vérité. V důsledku nekonečných právních sporů nebyl film nikdy dokončen. Až v roce 1995 byl natočený materiál objeven v Kanadském národním filmovém archivu. Poslední velký rockový dokument své doby mohl konečně spatřit světlo světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

SoolenJV 

všechny recenze uživatele

Film, který zůstává poněkud v pozadí legendárního Woodstocku. Ve své spontánnosti (a vůbec spontánnosti celé zachycené akce) je však patrně lepší a dobu "po létě lásky" zachycuje velmi působivě a důkladně. ()

sam_lowry 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument o tom, jak si hudebníci přelomu 60.a70.let, tedy doby hippie dokázali užívat života a hudby s neuvěřitelným Jerry Garciou a jeho Grateful dead a hlavně Janis Joplin,jejíž kouzlo a zpěv jsou myslím i dodnes nepřekonány. dokument o době, kdy hudba něco znamenala, kdy to nebyla vůbec komerční záležitost,ale osobní niterná láska hudebníků, o době kdy lidé hudbou žili a užívali si ji, a kdy hudba sdělovala lidem... ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Inu, stručně - mohlo to být krapet delší - tj. větší důraz na život a dění uvnitř vlaku. Hudebně samozřejmě nemůžu mít co vytknout... P.S. Film mě uvrhnul do nálady, kdy bych nejraději pět dní v jednom kuse chlastal, sjížděl se a jamoval s přáteli. Mít peníze, hned zítra si jdu zarezervovat speciální vlak. :-) ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama