Reklama

Reklama

Hakudžicumu

  • Japonsko 白日夢 (více)
Trailer
Drama / Fantasy / Horor / Pornografický
Japonsko, 1964, 92 min

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se konečně dostal k tomuhle legendárnímu a kultovnímu "prvnímu pinku, které kdy fascinovalo japonská kina" :-))) . Musím říct, že na tomhle pinku filmu určitě překvapí jeho stylizace - nejedná se o příběh vedený logicko-racionálně, nýbrž pohybující se ve fascinujících sférách lidského podvědomí. Celý film je vlastně jedním velkým anesteziologickým snem mladíka, který u zubaře potká přitažlivou mladou dívku. Většina filmu je vržena do snových světů, interiérů na rozhraní světla a temnoty, smyšlených míst a prostředí, které se nám zjevují v našich fascinujících snech a nočních můrách. Dočkáme se samozřejmě i pinku erotiky a tortury, no a hádejte kdo je oním mistrem mučitelem :-)))) . Mi to nedá, ale občas mi přijde, že v tomhle se shlédl i David Lynch, pokud tenhle snímek v mládí viděl :-) . Takže bych tenhle kulťák nazval takovým dark dream pinku. Rozhodně ruce pryč jestli očekáváte racionální vedení dějových rovin, to se na to vůbec nekoukejte nebo budete zbytečně shazovat hodnocení. Velice povedené, vizuálně bravurní, snové, temně erotické pinku dílo z dob, kdy všechno teprve začinalo. Mrkněte na to než půjdete k zubaři. 9/10 ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Černobílý film s krátkou barevnou sekvencí. Klasika žánru, obrazy snu jako projekce podvědomí, avšak dnes film vypadá úplně nevinně, s minimem nahoty, jeho kvality jsou jinde. Vtahující zvuky i zlomky hudby-její písně. (70%) ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hakujitsumu se překvapivě ukazuje jako velmi zajímavá a zábavná studie sexuální představivosti jednoho nenápadného jedince. Od prvního pink snímku, a zejména světoznámého Tetsuji Takečiho, jsem očekával trochu něco jiného, ale o to pozitivněji jsem překvapen. Jakožto jediný vážný problém vidím nepřiměřeně přepálené scény trýznění, které trvají několik minut, přestože se v nich téměř nic neděje – běh po eskalátorech vypadá nakonec dokonce směšně. Kladem budiž téměř vše ostatní, ale zejména je potřeba vyzdvihnout naprosto geniální hudební doprovod, který zajímavým způsobem zpracovává zvuky známé ze zubní ordinace. Spíše než s nejznámějšími snímky žánru bych Hakujitsimu srovnával s o pět let mladším filozofickým artspoiltation pink kouskem Juke juke nidome no šojo (aka Go, Go Second Time Virgin). ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Sestup do podvědomí, natočení "spánku", který nechává řádit všechny úzkosti, fantazie a obsese. Sexuální až hrůza. Hrůzné až sexuální. Jeden z nejpravdivějších filmů. A nejodvážnějších. ()

Reklama

Reklama