Reklama

Reklama

Při vykopávkách v aztéckých ruinách objeví archeoložka (Telly Filippini) a její tým podivnou nádobu chráněnou zlatou pečetí. Archelogové nádobu nechtěně rozbijí a osvobodí tak Belzebuba. Vatikán povolá "El Hombreho" (režisér Sergio Goyri), aby pomocí sedmi biblických pečetí a bájného meče Excalibru Belzebuba porazil a zastavil tak hrozící Armagedon. (hladass)

(více)

Recenze (6)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Variace na Exorcistu prostoupená mýty o templářích, Excaliburu a Vidění sv.Jana, jinak známé jako Apokalypsa (zde se soustřeďuje pouze na sedm pečetí a Bestii). Tvůrci se vším nakládají velmi volně, a tak hrozí spoutání Satana dříve, než by měl vypuknout Armagedon... Místy úsměvné, sem tam pěkný gore efekt ( padlý kněz či explodující polda). Pravda, pro logiku zde není místo a výčet podivností by byl veliký. Za všechny - chtěl bych moc vidět, jak někdo vytáhne holýma rukama obří hřeb zatlučený do břevna... Jako démonická pohádka pro dospělé fajn. Dobrá byla rovněž elektronická hudba, která evokovala italsko-španělské horory 80.let. Objektivně tak za 3*, ale moje slabost pro tyhle béčka přihazuje jednu navrch. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jen já nebo ještě někdo tak nějak nepochopil děj? Upřímě jsem ve filmu měl ke konci šílenej zmatek, ale to bylo možná Španělským jazykem který neovládám a hodně špatnýma Anglickýma titulkama. Každopádně film mě celkovým příběhem dost zklamal, sice se snaží jít do hloubky ale zastaví se někde uprostřed. Navíc je tu dost hluchých míst kde se jenom kecá skoro o ničem, hlavní hrdina mi byla taky poměrně nepříjemě nesympatickej. Konec je navíc hodně srandovní, maska toho démona či co to bylo byla fakt humorná a ten šerm byl k smíchu(horší už umíme udělat jen mi v pohádkách od ČT). Průměrná vykopávka která mohla být daleko lepší. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Mexická variácia na démonský horor a tematiku posadnutosti človeka temnými silami. Tvorcovia El Trono del infierno mali zjavne k dispozícii neveľký rozpočet, no dokázali ho využiť dosť efektívne a do filmu sa im podarilo zakomponovať na rok 1994 vcelku solídne triky, masky a gore efekty. Určité výhrady mám voči choreografii bojových scén, ktorá nestála za veľa. Predstaviteľ božieho bojovníka pôsobil nemotorným dojmom a s mečom mu to príliš nešlo. Jeho pekelný protivník na tom nebol o moc lepšie a v jednej chvíli je navyše jasne vidieť, že jeho masívny kyjak bol vyrobený z ohybného gumového materiálu... Vzhľadom na rok výroby a skutočnosť, že ide o mexickú produkciu ale inak Throne of Hell celkom ujde... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zázraky, ale tohle je opravdu prvotřídní Hovadina s velký H. Trvalo mi celý týden, než jsem to kousek po kousku dokoukal do konce. Příběh samotný nedává moc smysl. Jakýsi vlasatý křesťan tam bojuje proti samotnému ďáblu, maje k dispozici meč Excalibur, který ještě jako bonus hoří. A kdyby to náhodou nestačilo, tak náš křesťan umí chodit po vodě. Dialogy a herecké výkony jsou příšerné, efekty úsměvné a pokaždé, když si divák říká, že horší už to být nemůže, film překvapí a poklesne ještě níž. Ve finále jsem ale vynaloženého úsilí nelitoval, protože úplně poslední hláška stojí za to: „Tento příběh se nezakládá na žádném historickém faktu.“ Tohle explicitní upozornění mě tak rozesmálo, až mi tekly slzy. :-))) Za to si to alespoň jednu hvězdu zaslouží. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No zase jeden podprůměrný rádoby horor o satanovi. Na tohle téma jsem naštěstí viděl mnoho daleko lepších počinů, ale zase je fakt, že jsem viděl i horší. Příběh by nebyl zas až tak zlý, ale největším nepřítelem diváka je v tomhle případě nuda a zase nuda. Ve filmu se skoro nic neděje a i to co se děje nepůsobí vůbec děsivě. Kde se vzalo u filmu označení sci-fi, mi není známo, neboť postrádá zdravou logiku. Některé scény byly extra přehnané, jako třeba exploze auta po najetí do krabic a podobně. Závěrečný souboj byl celkem nudný, kvalitativně ho převyšoval souboj s oživlým brněním. Atmosféra sice byla, ale bohužel jen v některých pasážích, povětšinou se dostavovala jen nuda. 45 % ()

Reklama

Reklama