Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předák irských stavařů v Bronxu (Jimmy Smallhorne) se potácí na své cestě odnikud nikam od frustrujících poměrů v práci přes neujasněnou sexuální orientaci až po drogy a noční můry. Dokáže překonat své vnitřní démony a najít cestu ven? (slunicko2)

Recenze (2)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Bronxská dělnická depka. 1) Depresivní film. V postavě hlavního hrdiny (přesvědčivě si ho zahrál režisér snímku Jimmy Smallhorne) nám autor předvádí moderní peklo. Frustrující práce, deprimující přesuny nočním industriálním Bronxem, návštěvy pochybných nočních podniků jako opakující se pokusy o únik, to všechno umocněno drogami a nočními můrami. Vše podtrhuje obtížně srozumitelná primitivní irská dělnická angličtina a skutečnost, že postavy vlastně ani nepotřebují bohatší jazyk, než nějakých tisíc slov, protože ani netuší, co by jím vlastně vyjádřili. Pořád mluví, ale nic neříkají. Slunce ve filmu neuvidíte, natož potom slunce v duši._____ 2) Gayovský prvek ve filmu ani není důležitý, spíš jen podtrhuje onu vykořeněnost a otupělost hlavního hrdiny._____ 3) Film se mi vlastně nelíbil z dvou důvodů. Především obecně nemám rád, když se existencionální depky zpřítomňují i jinde, než u psychoanalytika, notabene když jde o depku vyplývající ze systému a ne z osobní úchylky. Druhým důvodem je fakt, že ani při ani po sledování filmu jsem neměl žádné pocity. Film mě emocionálně nezasáhl. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Psychosonda do života jednoho Ira v New Yorku. Průměrný film zabývající se lidskou bisexualitou, osobností, duší … 5655 ()

Reklama

Reklama