Reklama

Reklama

Futei no kisetsu

  • USA I Am an S+M Writer
Japonsko, 2000, 88 min

Obsahy(1)

Kurosaki je mistrem sadomasochistických románů a psaní mu vynáší velké peníze. Jeho představivost mu pomáhá povzbuzovat asistent, který pro něho s placenou modelkou inscenuje nejrůznější „bondage“ kreace. Kurosakiho manželka se ke svému muži začne chovat odtažitě, což ho vede k podezření z nevěry. Představy s tím spojené se stanou inspirací jeho posledního románu. Přes výstřední sexuální tematiku film nikdy neklesne do prvoplánové obscénnosti. Příběh se pevně drží mikrokosmu ústřední manželské dvojice a drama jejich vztahu osvěžuje množstvím humorných scén. Sadomasochistické motivy jsou v japonské kultuře rozšířenější než kdekoli jinde. Neomezují se ovšem jen na pornografickou rovinu, ale pro mnohé jsou formou uměleckého vyjádření. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

alenka 

všechny recenze uživatele

sama bych to videt nechtela, prilis bych se stydela :) ale v kine je to sranda, a na to, ze hiroki natocil film za 10 dni, je to opravdu dobra prace (i kdyz kopie na febiu byla znacne poskozena) ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Nudně provedená erotická fraška s neveselým závěrem. Představuji si, jakou pohlednou a jímavou miniaturu by z tématu vykouzlil takový Nabokov... Že se sex v díle uskutečňuje do značné míry jen prostřednictvím jazyka (vedle nejednoho spokojeného kritika to zmiňuje i TOMBAC), mi nepřipadá jako dostatečný důvod k potlesku, zvlášť když jde o jazyk sotva hodný obdivu. ()

Reklama

tombac 

všechny recenze uživatele

Lehce perverzní a tuze humorný náhled do jednoho neobvyklého manželství. Výstřední pán domu se zaobírá psaním románů se sadomaso tématikou a často nenapíše ani čárku bez toho, aby měl před očima provazy svázanou nahou krasavici, s kterou si hraje buď on nebo jeho asistent. Manželka mu to zdánlivě toleruje, ale když je nablízku svalnatý učitel angličtiny a asistent je také fešák, je povolena uzda chtíči... Podle tohoto zkratkovitého uvedení do děje to vypadá na krmi pro úchyláky a nadržence, leč nenechte se mýlit, v snímku je vulgární jen mluva a to jen trošičku (komu ujel vlak se sexuální naukou, naučí se zde novým výrazům) :-) Scény, v nichž figurují nahá těla, nesklouzávají do explicitnosti. Futei no kisetsu je převážně lechtivou, místy roztomilou komedií. Až uvidíte toho roztržitého chlapíka, s jakým zápalem a za jakých okolností dává dohromady své "veledílo", uvěříte :-) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama