Reklama

Reklama

Ganbatte ikimasshoi

  • Japonsko がんばっていきまっしょい (více)

Obsahy(1)

Letní příběh o radostech a strastech dívčího týmu kanoistek, v jejichž sportovní úspěch nikdo nevěří, ani ony samy. (mrtvej pes)

Recenze (2)

Cedr 

všechny recenze uživatele

Téměř bezchybné sportovně laděné coming-of-age drama. Příběh je zasazen do malého města na ostrově Shikoku v roce 1976. Film je provázán lehce nihilistickou atmosférou ztracené "porevoluční" generace. Z odevzdaného pesimismu se probudí hlavní hrdinka a vydupe si školní klub veslování. Následující dění asi těžko někoho překvapí, nicméně jeho provedení je precizní od A až do Z. Skvělý debut Reny Tanaky spolu se zbylým trefným obsazení dělá půlku filmu. Půlku druhou zase vynikající kamera/režie. Jediným mírným neduhem je, že i přes vcelku slušnou délku filmu se vedlejším charakterům dostane minima prostoru. Film ale možná přesně právě díky tomu působí velmi přirozeně a nenuceně. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Give It All ziskal desiatky oceneni na festivaloch a napriek tomu je to prakticky neznamy film. Reziser Itsumichi Isomura sprvu natacal, ako je to u mnohych jap. reziseroch bezne, porno filmy. V 1983 sa priprodukovani jedneho hentai filmu zoznamil s Masayuki Suo-m (Shall We Dansu) a o desat rokov zalozilu spolu produkcnu spolocnost, ktora ma na konte mimo ine aj WaterBoys ci Swing Girls. Give It All ma podobnu sportov-hudobnu temu, partia luzerov (5 tinedzeriek) sa rozhodne robit nepatricny sport (veslovanie) a z uplnych zaciatocnikov sa stanu 'profici'. Filmov zs touto temou je viac, ale spatne to vyzera, ze za tymi najlepsimi stali stale rovnaki ludia. Waterboys a Swing Girls su sice kvalitne, ale stale len komedialne filmy, Sumo Do Sumo Dont ma ironikcou realisticky presah, ale stale ide o komediu. Give It All sa ako jeden z mala vymyka. Veslarstvo (a ani to dievcenske) nie je az taky netypicky sport, ak uvazim, ze sa film odohrava na jednom z mnohych jap. ostrovov. A aj humor vo filme podany je skor typu Linda Linda Linda, jedoudchy, realny, civilny, citlivy, kludny. Film sa viac sustredi na zivot skrz zaujimavu temu ako naopak. Skoda, ze aj ked je najkvalitnejsi z daneho zanru danej produkcnej spolocnosti, zostava takmer neznamym. ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama