Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před sto lety byli brutálně zavražděni tři studenti Hellestadské školy. Vrah se pak sám utopil v blízkém jezeře a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Příběh se stal legendou pro generace studentů, stejně tak jako každoroční slavností. Studentka Sara objeví při psaní eseje o této legendě další nová fakta, která vrhnou stín na jednoho z hlavních školních benefitorů. Při oslavách stého výročí se zhatí plány, studenti zmizí a něco tajemného a neznámého se začne procházet po chodbách školy... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (36)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadny zázrak, ani nejaký výrazný horor, iba odpočinkový horor s nudným rozjazdom, ale oto viac poteší sympatická herečka, ktorá je neodolaťelná ( myslím tú čiernovlásku). No vrah vyzerá dobre, používa celkom tri vražedné nástroje: kosa, tú ma celkovo v jednej scénke, kuchynský nôž a sekeru tu má iba raz. Pravdou ale zostáva, že to režíroval Hafstrom ktorý režíroval Izbu 1408, ktorá je oproti tomuto majstrovský kúsok, no ale každý máme slabé začiatky 40 percent. ()

davidek odpad!

všechny recenze uživatele

Už od začátku dělá tvůrce z diváka blbce. Když padá dívka z věže padá hned vedle lavičky a pak už tam lavička není. To je pouze příklad. Velmi špatné dílko. Nepochopil jsem závěr kdy mrtvola zasažena kotvou klesá ke dnu a při vytažení už je to jenom stará kostra. Asi jsou v jezeře piraně. Prostě "úchvatný" film. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sára si jako téma své studentské práce vybrala sto let starou historii místní školy, kdy byli tři studenti zavražděni, a vrah se - dle všeobecného mínění - sám utopil v blízkém jezeře. Legenda ale praví, že každý rok se prochází po chodbách místní školy, a hledá nové cíle. Při pátrání Sára ale nalezne nové skutečnosti, které naznačují, že by vše mohlo být jinak... Když nad tím tak teď přemýšlím, tak ani nevím, jestli jsem film dokoukal a nebo usnul, a vzbudil se až při závěrečných titulcích. Ale jak tak čtu komentáře okolo, tak pokud jsem usnul, tak jsem stejně o nic nepřišel - film mne nudil už od prvních minut (no dobře, asi od desáté minuty, první minuty naopak docela lákají), příběh ani herecké obsazení mne nedokázalo vůbec zaujmout. Vlastně mi bylo úplně šumák, jestli vraždící maniak je sto let utopenej sebevrah, a nebo někdo jej napodobující. Je s podivem, jak je tvorba Mikaela Håfströma rozmanitá, co se týče kvality. Sračku střídá s dost kvalitním filmem, pričemž témata jeho filmů jsou vcelku zajímavé všechny (co jsem viděl).. Tento bohužel patří k těm slabším... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kingovka IZBA 1408 Švéda Mikaela Håfströma ma zaujala natoľko, že som pri najbližšej príležitosti siahol po jeho takmer prvotine, doma nakrútenom horore DUCH JAZERA a kúpil som si ho na originálnom DVD. Dobrovoľne som zabudol na strašné kritiky, upokojujúc sa tým, že možno recenzent film ani nevidel. Výsledok ma naozaj prekvapil skôr pozitívne. V riedkej zápletke á la „urban legend“ (pred sto rokmi sa na internátnej škole odohrala niekoľkonásobná vražda a teraz každý rok... poznáte to) sa síce dobre darí klišé, ale predstaviteľka hlavnej dievčenskej úlohy je sympatická a temná atmosféra sa v „európskom“ jesennom prostredí robí takpovediac sama. Ak sa vám páčili LESY alebo PRÍZRAK UNIVERZITY, mohli by ste byť spokojní. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád thrillery/horrory z prostředí univerzit, jejich různých typů študáků a kantorů/ek, k tomu nějaká ta místní legenda, šablonovité postavy, tím vším se zvyšuje šance, že při závěrečných titulcích nebudete nasraní. 30% ke dni tohoto komentáře je hodně podhodnocených, dal bych 5/10, za který ale dávám 2* hvězdy, takže přihodím na 5.5/10, at jsou v pravo vidět ty tři hvězdičky ( i když nejslabší jaké můžu dát ), který třeba dodaj více odvahy pro to, aby jste si Strandvaskaren pustili. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (6)

  • Jesper Salén byl zasažen pod pravé oko jednou vrtulí motoru motorového člunu. Okamžitě byl převezen do nemocnice a hned další den byl schopný natočit scénu znovu. (Cheeker)
  • Na hororovém filmovém festivalu Screamfest v Los Angeles získal snímek dvě ceny, a to za nejlepší režii a nejlepší soundtrack. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve švédském Stockholmu. (Terva)

Reklama

Reklama