Reklama

Reklama

Lovec jelenů

  • USA The Deer Hunter (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Michael, Steven a Nick jsou mladí tovární dělníci z Pensylvánie, kteří musí narukovat do Vietnamu. Před tím, než odejdou, Steven se žení s těhotnou Angelou a jejich svatba je zároveň slavností na rozloučenou. Po mnoha hrůzách, které tři přátelé prožijí, všichni upadnou do rukou Vietkongu a dostanou se do tábora rukojmích, kde jsou nuceni hrát sami se sebou ruskou ruletu. Slavné válečné drama režiséra Michaela Cimina patří k uměleckým vrcholům vlny filmů o vitnamském traumatu. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (720)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Deric Washburn .. Válka ničí především lidi, jejich více či méně spořádané životy. A tento film je především o tom. O obyčejných lidech a jejich osudech, které poznamená válka. Jen mi přišlo, že přes dlouhou stopáž je film místy zbytečně hodně natahován (svatba), jindy je zase velmi zkratkovitý (Vietnam) a více méně využívá jako hlavní prostředek toho špatného tolikrát zmíněnou nedobrovolnou ruskou ruletu. Christopher Walken a Robert De Niro jsou úžasní, hudba teskná a celkově je tohle válečné drama i dnes dosti působivé. 75%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hodně silné finále a vynikající Walken a De Niro. Toho Vietnamu tam není tolik, ale když už jsme tam stojí to za to. Cimino cílí na lidskou rovinu a vypráví především příběh tří kamarádů z nichž každý vyjde z války pozměněn. Úvod se trochu táhne, ale má to svůj smysl. Osobně mám radši jiné kousky z Vietnamu, ale Lovec jelenů rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, strašně, ale fakt strašně dlouhé - to je největší (a v podstatě jediná) výtka k tomuto skvělému protiválečnému filmu. Seškrtat první polovinu na minimum, třeba bych se přidala k zástupu pětihvězdičkářů... a možná taky ne. Dobrá atmosféra, skvělí herci, spousta témat k probuzení mozkové aktivity. 79% EDIT: Při původním komentáři jsem se asi nechala poněkud strhnout zdejšími nadšenými reakcemi. Nemůžu s čistým svědomím tenhle film dát na úroveň svých vcelku oblíbených, když jsem se půlkou stopáže pronudila (ta svatba byla k nepřežití) a nijak mě neláká vidět CELÉHO "Lovce jelenů" znovu. Degraduji o hvězdičku: 69% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Málokdy se mi stane, že mě film vtáhne do děje tak, jako bych tam byl přítomen - v DEER HUNTERU jsem byl v plném kontaktu. To, co dokázalo hlavní trio je neuvěřitelné. Obraz hrůzy Vietnamu. Hodnocení je zatím předběžné, protože tenhle film o válce, který vlastně není o válce mi dlouho leží v hlavě. Filmy na CSFD hodnotím až po zhlédnutí po registraci, takže tahle známka je z druhého zhlédnutí. Kdybych před DEER HUNTER neviděl PLATOON, FULL METAL JACKET, SAVING PRIVATE RYAN, APOCALYPSE NOW a hodnotil bych DEER HUNTER v době vzniku, dal bych nejspíš 5*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rozumiem tomu, že chcel Cimino priam detailne vykresliť osobnostnú stránku hlavných postáv PRED, no najmä PO skúsenostiach s vojnou, či silu priateľstva, ktoré dokáže zázraky. Nuž ale hodinový "PROLÓG" (?!) ktorý zbytočne natiahol inak slušný príbehový potenciál na 3 hodiny, to už skutočne chápem trošku menej. Ďalší fakt, ktorý musím skonštatovať je ten, že Cimino nie je žiadny O. Stone, ani iný tvorca veľkolepých, vojnových snímkov. Človek sa ledva ledva dočká dvoch, no nech troch silných scén z pohľadu vyvolania emócii, no inak je (za mňa) tento snímok čistá strata času, pričom Ja napriek zámeru, myšlienke či pointe, ktorou chcel Cimino zanechať odkaz spoločnosti nerozumiem tým diváckym 83%. Toto nie je ani vojnový film (cca 10 minút max), ani žiadna mimoriadna dráma. "Narodený 4 júla" je minimálne o triedu lepším filmom .. ()

Galerie (166)

Zajímavosti (40)

  • Svatební scéna se odehrává během podzimu, ale natáčela se v létě. (Kulmon)
  • Chuck Aspregen (Axel), nebyl herec, ale předák v ocelárně, kterou před začátkem natáčení navštívili Robert De Niro (Michael) a Michael Cimino. Aspregen na ně udělal takový dojem, že mu nabídli roli. Po De Nirovi se stal druhou osobou, která byla do filmu obsazena. (Kulmon)

Související novinky

De Niro a válka s vnukem

De Niro a válka s vnukem

05.10.2016

Robert De Niro a Christopher Walken se v roce 1978 sešli ve válečném filmu Lovec jelenů. Výsledkem byl pětioscarový hit, který patří mezi největší americké klasiky a dal kariéru Meryl Streep. Tihle… (více)

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

Zemřel Michael Cimino, režisér Lovce jelenů

03.07.2016

V 77 letech nás v sobotu opustil Michael Cimino, jeden z nejnadějnějších režisérů 70. let. Cimino pomáhal v roce 1973 napsat druhý film s drsným Harrym (Magnum Force) a Clintu Eastwoodovi se zalíbil… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama