Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Leone si odpykává svůj trest ve vězení za ublížení na zdraví a za dobré chování je pouštěn i na vycházky. Jednou v noci je ale Frank převezen do věznice Getaway, kde je správcem Warden Drumgoole. Ten má s Frankem nevyřízené účty, a tak tam Frank zažívá týrání od správce i od dozorců. Ti se snaží Franka psychickým i fyzickým trýzněním vyprovokovat, ale Frank se statečně drží a týrání snáší... Drumgoole je sadista a Frank kdysi utekl z vězení, kde byl tehdy Drumgoole správcem. Frank na Drumgooleův sadismus upozornil a byl poté umístěn do mírnějšího vězení. Zato Drumgoole byl potrestán převelením do věznice Getaway, která je jednou z nejhorších. Frankovi ale hrozí nebezpečí i od spoluvězňů Webera a jeho lidí, kteří jdou správci na ruku a jakmile mají příležitost, snaží se Franka také vyprovokovat... Franka si všimne vězeň Eclipse, který vede dílnu, kde se opravují auta, a Frank získává další spřízněnou duši. Začne pracovat v dílně společně s Eclipsem, Erniem a Dallasem. Drumgoole nařídí Weberovi, aby přitvrdil. Drsný Weber se svými lidmi, kteří s ničím nedělají okolky, Ernieho zabije. To už je na Franka moc – a pustí se s Weberem do rvačky, ale nezabije ho. Jiný spoluvězeň nakonec Franka bodne do zad nožem... Frankovi zbývají do propuštění tři týdny, zotavuje se ve vězeňské ošetřovně. Když se vrátí do cely, je mu sděleno, že jeho přítelkyně Melissa má být znásilněna. Frank požádá Dallase o pomoc s útěkem, ale ten ho zavede do nastražené pasti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ničím výjimečný vězeňský opus, v němž Stallona šoupnou do těžkého krimu a tamní ředitel v podání zlověstného Donalda Sutherlanda ho těžce šikanuje. První polovina je skvělá, ale ta druhá je moc předvídatelná a z dnešního pohledu už jsou takto pojaté filmy těžce out. Vlastně i ten Stallone je hodně out.... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hergothiml to byl nářez. Během závěrečných pětadvaceti minut jsem několikrát málem dostal infarkt a vůbec se nedivím lidem, kteří Kriminál řadí k nejlepším Stalloneho věcem. V tom filmu je všechno - včetně naprosto primitivního příběhu, což ale vůbec není na škodu. Kriminál je i tak (nebo právě proto) dost, dost napínavá věc s hrajícím Slyem, dusnou atmosférou, která si například v samotkové scéně nezadá s tím nejlepším (tedy s Motýlkem), excelentním Donaldem Sutherlandem, několika dobrými vtipy pro odlehčení a s přesně padnoucí Contiho hudbou. Jak už jsem řekl - finální rvačka na mě zapůsobila tak, že jsem samým fanděním málem roztrhl křeslo. A to se mi dlouho nestalo. Proto jsem filmu rád odpustil všechno, co bych mu jindy vytýkal. Že nemá logiku, například.__P.S. Výborný dabing Rímský - Brabec. ()

Reklama

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Tak podle mě nejlepší Slyovka kromě Ramba I a Rockyho IV. Sice je pravda, že tento film nemůže soupeřit s muklovskými počiny Darabonta, na ně prostě nemá, ale jinak bych řekl že je to velice solidně odvedená práce a to jak po filmařské tak po herecké stránce. Příběh je sice klišovitý, zas tu je jeden hodný vězeň, kterého lidi v base buď nenávidí a nebo milují a respektují. Stallone tady předvádí opravdu dobrý herecký výkon, až jsem koukal. Hlavní záporak - správce věznice v podání Donalda Sutherlanda je skutečnej hajzl. Ale na ředitele věznice v Shawshanku jednoduše nemá :) Líbil se mi ještě Tom Sizemore, kterého jsem skoro nepoznal. Dále Sonny Landham - mlčenlivý indián Billy z Predatora taky zahrál svýho parchanta dobře. Film nenabízí žádný dechberoucí nebo srdcervoucí zážitek, jako staré vězeňské klasiky, ale rozhodně není špatný. Navíc se mi děsně líbil ten mustang ;) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že by Kriminál mohl být kdejaký zázrak, ale Sylvester Stallone ačkoliv má svých pár srdcových rolí, dokáže zahrát i řadu jiných, které se ve světě prosadit tolik nedokázaly, ale dobrými rozhodně jsou. Kriminál jej jedním z těch povedených, překvapivě povedených. Dalo by se čekat, že příběh nebude nic extra originálního. Vždyť život ve vězení už byl tolikrát ztvárněn, ale málokdy povedeně. Tento je jiný. Od těch průměrných, příběhově i atmosférou. Tento je naopak vcelku přijatelný, i když bez špetky debilů se taky neobejde a hlavně dokáže diváka pohltit svojí vytříbenou atmosférou. Dalo by se říci, že Sly ačkoliv ho stíní jeho přednější role, dokáže i tak hrát v řadě jiných, také víceméně povedených filmů, jen je třeba mu dát tu potřebnou jistotu. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Stallonův první pobyt ve vězení. Žádná mega pecka to rozhodně není, ale díky sympatickým postavám a hlavnímu záporákovi, kterého hraje Sonny Landham jsem si hlavně první 2/3 náramně užil. Až ten konec je už takový hodně přitažený za vlasy. Docela se divím že ve stejném roce Stalonne seděl v base dvakrát. Podruhé to ale byla o něco větší zábava. 70% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)
  • Vo filme si zahrali i skutoční väzni zo štátnej väznice Rahway, v priestoroch ktorej sa v priebehu októbra až decembra 1988 nakrúcalo. Podľa Sylvestra Stalloneho (Frank Leone) si ju vybrali kvôli tomu, že sa radí k najtvrdším v USA. (Chatterer)
  • Ve fotbalové scéně, kde dávali vězni Leonemu (Sylvester Stallone) pořádně do těla, se jednalo o skutečné karamboly v plné síle. Samotný Stallone si právě takto natáčení přál a sám přiznal, že si při jednom z nárazů téměř skoro zlomil nohu. (tnp101)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama