Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Leone si odpykává svůj trest ve vězení za ublížení na zdraví a za dobré chování je pouštěn i na vycházky. Jednou v noci je ale Frank převezen do věznice Getaway, kde je správcem Warden Drumgoole. Ten má s Frankem nevyřízené účty, a tak tam Frank zažívá týrání od správce i od dozorců. Ti se snaží Franka psychickým i fyzickým trýzněním vyprovokovat, ale Frank se statečně drží a týrání snáší... Drumgoole je sadista a Frank kdysi utekl z vězení, kde byl tehdy Drumgoole správcem. Frank na Drumgooleův sadismus upozornil a byl poté umístěn do mírnějšího vězení. Zato Drumgoole byl potrestán převelením do věznice Getaway, která je jednou z nejhorších. Frankovi ale hrozí nebezpečí i od spoluvězňů Webera a jeho lidí, kteří jdou správci na ruku a jakmile mají příležitost, snaží se Franka také vyprovokovat... Franka si všimne vězeň Eclipse, který vede dílnu, kde se opravují auta, a Frank získává další spřízněnou duši. Začne pracovat v dílně společně s Eclipsem, Erniem a Dallasem. Drumgoole nařídí Weberovi, aby přitvrdil. Drsný Weber se svými lidmi, kteří s ničím nedělají okolky, Ernieho zabije. To už je na Franka moc – a pustí se s Weberem do rvačky, ale nezabije ho. Jiný spoluvězeň nakonec Franka bodne do zad nožem... Frankovi zbývají do propuštění tři týdny, zotavuje se ve vězeňské ošetřovně. Když se vrátí do cely, je mu sděleno, že jeho přítelkyně Melissa má být znásilněna. Frank požádá Dallase o pomoc s útěkem, ale ten ho zavede do nastražené pasti... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (331)

RHK 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovka není Kriminál vůbec špatný. Čestný vězeň versus nečestný správce věznice je sice trochu sci-fi, ale Sly je v roli jistý a dobrý. Jen snímku chybí nějaký výraznější scenáristický nápad než ten, že lidi jsou svině a v kriminále dvojnásobné. Za závěrečnou rvačku a scénu u elektrického křesla bych mohl i bod přidat, ale ten konec byl až příliš cukrkandlový. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Stallone ve své ranější tvorbě představuje spíše ustrašeného Mickey Mause, než obrněný transportér na pochodu severním Vietnamem nebo Afghánistánem. Zkrátka hodný, i když vzpurný, chlapík v nejlepších letech, který křesťansky nastavuje druhou tvář a chce sekat latinu, aby si spravedlivě odkroutil, co má. Jenže, život je pes, a tak i jeho Frank Leone, dostane řádně přes prdel. Ve své době lepší akční film s přidanou hodnotou lehkého moralizovaní a vězeňského drama. Vlastně, co si víc přát? Dnes už takový film málokdo ocení, či dovede sledovat se stejným zanícením, jako tehdy my, když jsme byli kluky. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nie je to zly film, ale ja som ho nikdy nemal prilis rad a nechapem preco by som sa mal pozerat ako môjho oblubeneho herca a akcneho hrdinu cely cas mucia, terorizuju, ponizuju, biju a ja neviem co este a on sa nakoniec ani nenaserie a vsetkych nepostriela, ale iba odide domov. Aj ked sa Slyova postava snazi byt cely cas pozitivne naladena ako to ma vo zvyku od cias Rockyho, tak to cele pôsobi dost depresivne. Donald Sutherland je ako zaporak taky ukrivdeny chudak. John Amos sa cely cas tvari ako spravnak, ale dost dlho mu trva, kym mu dôjde, co sa tam deje. Aspon sa konecne predvedie drsniak Sonny Landham, ked uz v Predatorovi tak sklamal. U Toma Sizemoreho mam pocit, ze vo vsetkych ulohach vyzera jak mental. Tu tiez dvakrat vela rozumu nepobral. Objektivne tomu filmu nemam, co vycitat. Pravdepodobne je taky aky mal byt, ale mne tento styl nesedi, takze nie ze by som sa nudil, ale tentoraz sa mi uz vôbec nepacilo, co sa tam odohravalo. 4/10. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý v mnohom pripomína ďalšie natočené väzenské filmy, no ani zďaleka sa im nevyrovná. Režisér sa nás snaží zoznámiť s hlavnými postavami, no ja som sa tak zúfalo nudila, že kým nenaskočila druhá polovica filmu, rozhrýzla som si všetky nechty. Sutherland je perfektným stelesnením zápornej postavy a ako jediný si udržiaval moju pozornosť. Inak slabučké. 50% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nostalgická vzpomínka staré školy v čele s jedním z největších akčních hrdinů stříbrného plátna. Stallone je pro tuto roli jako stvořený a překvapivě se mu dá přičíst na konto i solidní herecký výkon - nejen zapadající vizáž a fyzická síla. Scénář je prostinký, nicméně tento deficit se ztratí v drsném vězení plném zkorumpovaných bachařů, špinavých cel, drsných vrahů a jednoho démonického ředitele, kterého suverénně zahrál Donald Sutherland. Nádherná je hudba Billa Contiho, který precizně vystihuje "teplo záběru" a geniálně hudba nejen komponuje, ale i inscenuje (viz Rocky). Už úvodní záběr na studené město za doprovodu jemného klavíru příjemně pohladí na duši a dává vzpomenout na genialitu let osmdesátých. Škoda přílišné přímočarosti děje a několika slabších momentů. Jinak ale solidní přírůstek. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (10)

  • Ve fotbalové scéně, kde dávali vězni Leonemu (Sylvester Stallone) pořádně do těla, se jednalo o skutečné karamboly v plné síle. Samotný Stallone si právě takto natáčení přál a sám přiznal, že si při jednom z nárazů téměř skoro zlomil nohu. (tnp101)
  • Vo filme si zahrali i skutoční väzni zo štátnej väznice Rahway, v priestoroch ktorej sa v priebehu októbra až decembra 1988 nakrúcalo. Podľa Sylvestra Stalloneho (Frank Leone) si ju vybrali kvôli tomu, že sa radí k najtvrdším v USA. (Chatterer)
  • Automobil, který vězni staví v garáži, je Ford Mustang Coupé ročník 1965. (Ruuzha)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama