Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Cutter (Wesley Snipes) po smrti své manželky opustil své zaměstnání agenta, a v poslední době jen přicmrndává kde může (protiteroristické školení, a tak). A tak když mu jeho kámoš Sly Delvecchio (Tom Sizemore) může dohodit práci v L.A., Cutter přijímá - aspoň přijde na nové myšlenky. Ale stejný let jako Cutter si vyberou agenti FBI pro převoz nebezpečného vězně, Charlese Raneho (Bruce Payne). Ten a jeho lidi si nenechají ujít poslední příležitost, jak svého šéfa osvobodit - ať to stojí co to stojí. A proti nim stojí jediný muž - John Cutter... Což o to, film to není úplně špatný, ale to by o pár let později nesměl být natočen film téměř na stejné brdo, jen o několik (desítek) tříd zábavnější, Con Air. Takhle jsem jen čekal, kdy a koho Wesley Snipes odkrágluje dřív a koho pozdějš. Sice se to Kevin Hooks snažil trochu zamotat (a film tak prodloužit) absolutně zbytečnou scénou na pouti, ale i to šlo nějak přečkat. Co ale musím pochválit je výborný záporák, Bruce Payne! ()

Reklama

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nora, urob pre mňa niečo. Uvar mi kafčo. A prines aspirín.“ S chuťou nakrútené, solídne béčko stojace na Snipesovi, psychopatovi Payneovi („Aký chcete stejk?“ – „Krvavý.“), fajn kastu vedľajšákov (Tom Sizemore, Bruce Greenwood, Elizabeth Hurley a herec neuveriteľne sa podobajúci na Michaela Ironsidea) a svižnom scenári. Ten síce nezjedol všetku múdrosť sveta, ale aspoň sa v ňom plynulo striedajú atraktívne lokácie. Trvá to len 84 minút (aj s titulkami) a behom toho krátkeho obdobia stihneme navštíviť ambulanciu plastického chirurga, televízne štúdio, mesto, lietadlo, letisko a nakoniec zábavný park. V čase vzniku som tento film registroval, ale ignoroval. S pribúdajúcimi rokmi som kde-tu v televízii zahliadol pár minút, nejakú scénu. Ale poriadne som si ho pozrel až v roku 2018 a musím uznať, že s odstupom času sa na to naozaj dá pozerať. Možno dokonca ešte lepšie, ako v dobe premiéry. Vtedy totiž snímka bola porovnávaná s relatívnymi spriaznenými (ale oveľa lepšími, bombastickejšími a áčkarskejšími) titulmi Smrtonosná pasca 1 a 2 alebo Prepadnutie v Pacifiku. Jednak však so skromným 15-miliónovým rozpočtom nemala šancu (a teda ani ambície a chuť) vyrovnať sa 35-miliónovému Prepadnutiu v Pacifiku, nedajbože 70-miliónovej Smrtonosnej pasci 2 a jednak, ako píše choze, s nimi po stránke scenára nemá až toľko spoločného, ako by sa mohlo zdať, keďže v skutočnosti sa v uzavretom priestore odohráva len jedna dlhšia pasáž a nie celý film. Za to, že Prepadnutie vo vzduchu mnohí dodnes pokladajú za podobne „prepadový“ film však nemôžu tvorcovia, ale prekladateľ, ktorý z originálneho Passenger 57 urobil Prepadnutie vo vzduchu. No... čo už. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto ve sladkých 15-ti letech v letním kině a ani tehdy mi to nepřišlo jako bůhvíjaký zázrak (a to jsem v tom věku akční filmy zbožňovala). Letadla, teroristi, rvačky, skoky... Vůbec mě neláká sledovat celý snímek podruhé, ale patrně bych to přežila bez úhony na pychickém zdraví. Z útržků a upoutávek, co jsem z tohohle filmu viděla od té doby, nemám pocit, že by šlo o něco víc než slabší průměr v žánru akčňáků. 45% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • V televizní verzi jsou některé scény navíc. (Cheeker)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama