Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrej akčňák, který ničím neohromí, ale na těch 80 minut zabaví. Bohužel tenhle film nemá nic, na co by si divák po nějaké době vzpomněl. Akce není moc nápaditá, nic na co by jste se mohli dívat opakovaně. A závěrečná třetina je velmi slabá, ale já si film překvapivě užil, a nelituji toho. :) ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Ano, je to dobrý akčnák, ano má to dobrý příběh i pár akčních scén. Ale pro boha nepouštějte si to s CZ dabingem protože to uplně kazí film, dabing opravdu otřesný hlavně u Wesleyho jsem myslel že to normálně vipnu. Překousl jsem to příběh není špatný sem tam nějaký dobrý chvat od Snipese. Název už vypovída oč tam půjde.. ale ten konec byl opravdu "na rychlo" odfláknutý bohužel. Proto průměrné hodnocení.. kdybych měl hodnotit dabing dal bych odpad! ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Popkornový akční snímek vezoucí se ve své době po zavedené šabloně: Sám proti všem. Tentokrát je to Wesley Snipes, kterému to samozřejmě jde velice dobře. Mnohé scény jakoby jsme už někde viděli, ale nenechejme si to tím zkazit. Snímek plný hlášek, slizkým padouchem a skvělými akčními scénami. Jediné velké zklamání je vyvrcholení příběhu. Čekal jsem to daleko dramatičtější a akčnější. No nic. Příběh odsýpá tak jak má a nezdržuje se nepodstatnými věcmi. Stopáž filmu zcela vyhovuje. Film tedy splňuje svůj účel a tak to má být. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení ve vzduchu bylo prvním kinoklonem Smrtonosné pasti, který přenesl boj osamělce s přesilou v uzavřeném prostoru do dopravního prostředku. Tím se - jako by v návaznosti na druhou Past odehrávající se na letišti - stalo letadlo. Následovala letadlová loď (Přepadení v Pacifiku), vlak (Přepadení 2) a hlavně další letadla (Air Force One a volněji Con Air a Boeing 747 v ohrožení). Přepadení ve vzduchu bylo také po nenápadném koketování s akčním žánrem (Král New Yorku, Říše drog) prvním pořádným akčňákem Wesley Snipese, který si následně zábavně zazáporařil v Demolition Manovi a pak sekal jeden akčňák za druhým (Vlak plný peněz, Šerifové, Blade, Umění boje...) až skončil na videu (loni na podzim se ve videopůjčovnách objevily hned čtyři jeho nové tituly v jediném měsíci). Bruce Payne baví jako šílený terorista s aristokratickým vystupováním a mistr vedlejších rolí Tom Sizemore taky párkrát zahláškuje. Moc se nepředvedl do té doby jen televizní režisér Kevin Hooks - film je až televizně strnulý a sterilní, výjimkou budiž pár pěkných zpomalených záběrů. Kvalitativně bych ho přirovnal k Hyamsově pozdější Náhlé smrti, přičemž oba filmy má dost rád. Jinak marketingové cizopasení českého distributora na popularitě o dva měsíce staršího Přepadení v Pacifiku mi připomnělo podobný pozdější případ a sice Nebezpečnou Rychlost a Nebezpečné pády. Ty šly do kinodistribuce taky krátce po sobě a stejně jako žádné z Přepadení nemá v originálním názvu slovo Přepadení, tak ani Rychlost a Pády nemají v originálních názvech slovo Nebezpečné. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

I když to vidíte už po desáté – patnácté, prostě to neomrzí. Je to sice akční naivní béčko, ale pořád má ten film něco do sebe. Wesley Snipes a koneckonců tenhle kousek nemůžou konkurovat podobně laděným filmům (viz Přepadení v Pacifiku nebo Smrtonosná past), ale já ho mám prostě rád. Bruce Payne slizký záporák a okouzlující mladičká Elizabeth Hurley si taky nevedli špatně. Ve své době jsem to docela žral, jasně dnes už by se na něm dala najít řada chyb, ale čert to vem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)
  • Robert Hooks, který ve filmu hraje postavu Dwighta Hendersona, je otcem režiséra Kevina Hookse. (Cheeker)

Reklama

Reklama