Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Wesley má nějakou anatomickou poruchu rtů, pořád je špulí, jako by mě chtěl skrz obrazovku políbit, ale to já nedopustím, sorry, Wesleyáči. Bohužel, Snipes je ten typ herce, jehož vzhled ho zaškatulkoval do podobných rolí neohrožených Bé bijců. Už se asi nikdy nedovím, kdo jako první přišel s nápadem nacpat do letadla teroristu, akčního slušňáka (antiteroristu), letadlo nechat teroristou zrekvírovat a následně ho získat zpět antiteroristou (s plus mínus odchylkami). Bratři Wrightové mají zdá se alibi. Ne, to se už nedovím, je to podobný nesmysl, jako chtít vědět, kdo první přišel s líbáním. Jenže takových filmů jsou hejna, jednou to aero zachraňuje Snipes, jindy Cage, jindy Ford...zkrátka každej holywoodskej plájbój si v podobným filmu zahrál. Tečka. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 5/10 Hudba 4/10 Efekty 3/10/// +Bruce Payne jako chladnokrevný zabiják, je to krátké -český dabnig je příšerný/// Přepadení ve vzduchu se chce tvářit jako nabušený film plný akce, nebezpečných teroristů a jedním černochem na palubě. K pravdě to daleko nemá. Ale pryč jsou ty doby kdy jsem jako dítě na každý akční snímek pohlížel jako na ten nejlepší. Dnes musím hodnotit střízlivěji. Přepadení není špatný film. Potíž je v tom, že ostatní filmům nesahá ani po kotníky. Snad ve všem je slabší a celkově průměrný. Dost mě iritoval dabing a stupidní chování lidí. Přesto se to na jedno zhlédnutí dá, aspoň zjistíte kde Wesley začínal/// Celkem 44%/// ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Čistej průměr. Snipes asi nebyl zrovna ve formě, nebo spíš se k němu ta role nehodila ale prostě mi tam neseděl. To nebývá pravidlem! Což je u ústřední postavy výraznej problém. Tenhle film táhne nahoru hlavně záporák Bruce Payne. Takovýho s*ráče aby člověk pohledal :) Jo ty scény s ním jsou boží. Jinak je to chvíli lepší, chvíli horší - takový nemastný a neslaný. Bohatě stačí vidět jednou. 2,5* za 57% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Celkem příjemný film, který je ale dost krátký a strašně moc jednoduchý. Prospěl by větší rozpočet, více akce a tak. Napínavost se ve filmu najde, ale nic velkého se neděje, možná může ještě divák hrát na nepředvídatelnost. Hlavní záporák mě vůbec nezaujal, jinač příběh špatnej nebyl. Pro mě jen tak na 50% = *** ()

choze 

všechny recenze uživatele

Přepadení ve vzduchu bylo prvním kinoklonem Smrtonosné pasti, který přenesl boj osamělce s přesilou v uzavřeném prostoru do dopravního prostředku. Tím se - jako by v návaznosti na druhou Past odehrávající se na letišti - stalo letadlo. Následovala letadlová loď (Přepadení v Pacifiku), vlak (Přepadení 2) a hlavně další letadla (Air Force One a volněji Con Air a Boeing 747 v ohrožení). Přepadení ve vzduchu bylo také po nenápadném koketování s akčním žánrem (Král New Yorku, Říše drog) prvním pořádným akčňákem Wesley Snipese, který si následně zábavně zazáporařil v Demolition Manovi a pak sekal jeden akčňák za druhým (Vlak plný peněz, Šerifové, Blade, Umění boje...) až skončil na videu (loni na podzim se ve videopůjčovnách objevily hned čtyři jeho nové tituly v jediném měsíci). Bruce Payne baví jako šílený terorista s aristokratickým vystupováním a mistr vedlejších rolí Tom Sizemore taky párkrát zahláškuje. Moc se nepředvedl do té doby jen televizní režisér Kevin Hooks - film je až televizně strnulý a sterilní, výjimkou budiž pár pěkných zpomalených záběrů. Kvalitativně bych ho přirovnal k Hyamsově pozdější Náhlé smrti, přičemž oba filmy má dost rád. Jinak marketingové cizopasení českého distributora na popularitě o dva měsíce staršího Přepadení v Pacifiku mi připomnělo podobný pozdější případ a sice Nebezpečnou Rychlost a Nebezpečné pády. Ty šly do kinodistribuce taky krátce po sobě a stejně jako žádné z Přepadení nemá v originálním názvu slovo Přepadení, tak ani Rychlost a Pády nemají v originálních názvech slovo Nebezpečné. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Německá verze filmu byla sestříhána tak, aby získala rating 16. (Cheeker)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)

Reklama

Reklama