Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uprchlý vězeň Michael Bosworth (Mickey Rourke) naléhavě hledá úkryt a díky svému šaramantnímu úsměvu se dostane do pěkného domu Nory a Tima Cornellových (Mimi Rogers a Anthony Hopkins) se dvěma dětmi. Zatímco Bosworth čeká na příjezd své krásné právničky (Kelly Lynch), jeho úsměv brzy vystřídá vražedný vztek a Cornellovi se zoufale snaží bránit. Rodině Cornellových začíná šokující noc hrůzy a chladnokrevné vraždy. Nakonec se rodina dostává do situace, která je rozdělí ... nebo spojí jako nikdy předtím. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film, ktory znamenal definitivnu bodku za reziserskou karierou Michaela Cimina. Ono je ho kariera dostala vazne trhliny uz filmami ako Heaven´s Gate a Year of the Dragon /oba vazne prepadaky/, no a Desperate Hours bol uz ten slavny klinec do rakvy. Jednu hviezdu len kvoli Hopkinsovi, ktoreho mam stale rad. Ludia typu Rourke idu uplne mimo mna ...... 10 % ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Originál Desperate Hours, The s Bogartem jsem bohužel zatím neviděl. Tohle je ale skutečně značná, klišovitá slabota, kterou nezachraňují ani velká herecká jména. Minimálně pokus o několik noir prvků se Ciminovi upřít nedá, stejně mě však solidně zklamal. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

...A dobro pokořilo zlo, a šlechetný Anthony Hopkins se vrátil ke své pěkné ženě Mimi Rogers, mezitím co Mickey Rourke prostřílený umírá na jejich trávníku, před domem jejich domu Amerických snů. Zlá právnička byla potrestána a nedůležitý bratr zemřel v kaluži krve. Divákům bylo opět dokázáno, že FBI je jednička, a že rodina je to nejdůležitější, a že drží vždy při sobě. Ach jo. ()

Gary 

všechny recenze uživatele

Michael Cimino natočil jeden dobrý film (Lovec Jelenů), se kterým vydržel ještě hodně dlouho. Tohle je další z chabých pokusů, kde se kamera motá kolem lidí, ale nepůsobí to cool. Kde hrají dva skvělí herci, ale tady rozhodně úžasní nejsou. Hudba si brouká své motivy, bubnují bubny, dostaneme se i k nečekaným táborákovým motivům, kdy se ve scénách Davida Morseho snaží režisér evokovat western. Zkrátka příšerný thriller plný klišé, nezajímavosti, ultratrapné agentky FBI a neuvěřitelně sračkoidního scénáře v prapodivně nelogickém tmavém filmu, kde by lehkomyslné záporáky zabila dřív i bába Tutovka. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Hodiny zoufalství se naštěstí nekonaly. Úrověň thrilleru je opravdu namočena do slabšího období devadesátých let, Rourke i Hopkins jsou naprosto průměrní, dialogy místy směšné, ale je to koukatelné. V dnešní době by takový film těžko obstál, kor kdyby v něm hráli takoví borci, co se předvedli zde. David Morse i jeho parťák Elias Koteas na vedlejší role skvěle vybarvili tento filmek. Dobře zabitý večer. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie prebiehalo v amerických štátoch Utah a Colorado, predovšetkým však v meste Salt Lake City. (Real Tom Hardy)
  • Pôvodný zostrih filmu režiséra bol údajne zmračený producentmi a zlým strihom, čo malo za následok veľa dier v deji. Dokazujú to aj fotosky, v ktorých sú scény neobjavujúce sa vo finálnom strihu. Pôvodný zostrih mal údajne 140 minút. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama