Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Amar, reportér celostátního rádia, jede do nebezpečného regionu natáčet rozhovor se separatisty a tamními obyvateli. Na jednom nádraží se však jeho cesty osudově zkříží s jednou tajemnou a záhadnou dívkou. (berg.12)

Recenze (23)

tompaulman 

všechny recenze uživatele

Dvě a tři čtvrtě hodiny koukání na extrémně nesympatického, vlezlého, sobeckého blba, a jeho patologickou obsesi náhodně vybranou ženskou, o níž nic neví - to prostě nemůžu hodnit kladně. Indickým ženám (a očividně i místním hodnotitelům) nejspíš imponuje, když je někdo brutálně stalkuje, agresivně se jim vnucuje, a bere při tom nulové ohledy na dotyčnou, její pocity i soukromí. Tohle je jako romantika? Nefunguje to. Není tam žádná chemie, on je nesnesitelný, ona je stále chladná a nic o ní nevíme. První dvě hodiny jsem vyloženě přetrpěl a líbilo se mi paradoxně jen to, co mě na indických filmech jinak odrazuje - hudební a taneční vsuvky. Hlavně ta úvodní na střeše vlaku byla dokonalost, ale i všechny ostatní mají skvělou kameru, lokace, kostýmy, barvy a choreografii. Tyto scény samy o sobě jsou důvod, proč dávám aspoň dvě hvězdičky. Po dvou hodinách to začne být koukatelnější, zřejmě proto, že se příběh stočí trochu jiným, dramatičtějším směrem. Myslím, že kdyby středobodem filmu byl příběh severovýchodních separatistů bez té patetické “romantiky”, dopadlo by to mnohem líp. Určitě bych to ocenil víc, než dvě dějové linky, z nichž jedna je nekoukatelná a druhá není dostatečně vysvětlená. Ale poslední scéna potěšila. Přesně takový závěr jsem si přál, ale nečekal jsem, že se mi to splní. Dokonce jsem u toho vykřikl radostí :) ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Ten kto čaká tradičný príbeh lásky môže byť z Dil Se sklamaný. Nie je to 'typický' shahrukhovský film - našťastie. Láska proste nedokáže zdolať všetky prekážky, aj keď sa nás Bollywood často snaží presvedčiť o opaku. Milujem album (AR Rahman) a hudobné klipy patria medzi tie najlepšie, aké som doteraz videla. ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Bollywood nebývá vždycky veselý a roztačený. Dil se...je film plný bolesti a zoufalství, ale také poetiky, opírající se hlavně o výtvarnou kameru Shantoshe Sivana. Atmosferických momentů je mnoho, ale osobně bych vyzdvihl především scénu s písní Dil se re, která dává vyniknout talentu režiséra i kameramana a samozřejmě také exotické kráse Manishy Koiraly. ______ Mrzí mne akorát velmi špatná kvalita obrazu. Film jsem viděl z originálního DVD, to je však očividně naskenované z poškozeného filmového pásu a bez jakéhokoli remasteru, vinou čehož je obraz neostrý, vybledlý a hlavně plný různých šrámů a škrábanců. Vydání v lepší kvalitě by si Dil se...i jeho diváci určitě zasloužili. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobře, je to plakátový film o tom, že terorismus je špatný. Souhlas. Ale, do jaké zasahující romance to dokázali zabalit? Dívka není divukrásná, vypadá trpce jako trnka, ale je nezapomenutelná. Muž působí zpočátku směšně se svou obsesí k dívce, kterou viděl jen pár minut. Není to zdánlivě láska, jen posedlost, jak tam někdo řekne. Ale pak přijde poušť. Ti dva jdou pouští, kde jejich vyhrocené city, osekané od společenského balastu, naplno propuknou. Bez keců, bez předstírání, jenom syrové emoce - skvěle zahráno a procítěno. Z téhle cesty už není návratu, je to absolutní odevzdání. A to pro oba, i když každý z nich se obětuje něčemu jinému. Až na konci se jejich směřování protne. Očekávatelným způsobem. I když jsem doufala v jiný konec, tak jiný než tenhle asi nemohl nastat. ___ Konec konců, je to jen plakátový film. A já se u něj málem rozbrečela. /můj komentář číslo 1 900/. ()

Narciska 

všechny recenze uživatele

Jako v mlze ztrácí se hlavní postavy, chovají se tak, že vás to vyvádí z míry, pod dešťovou clonou ztrácí s děj, byť myšlenka je zajímavá, nejkrásnější je choreografie, působivá a smyslná, vábivá a dráždivá, prozradí vám víc než hodina filmu, je to překrásný způsob, jak projevit podstatu vztahu a niterné pocity, tanec v tomto filmu rozhodně vede. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Farrah Khan (nejde o příbuznost) měla v ruce bílou látku a když se blížil most nebo tunel, dala znamení, tanec se přerušil a herci se museli včas sklonit. (ČSFD)
  • Ve filmu se tancovalo na jedoucím vlaku, ačkoliv vlak jel pomalu, tanečníci byli jištěni přivázáním ke Khanovi (on sám ale přivázán nebyl). (ČSFD)

Reklama

Reklama