Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ruby Bakerová žije životem bezstarostného dospívajícího děvčete. Jednoho večera vyrazí s kamarádkami tajně na divoký večírek. Když se vrátí, čeká doma policie, která jí oznámí, že rodiče zahynuli při autonehodě. V den pohřbu se Ruby dozvídá, že rodiče před smrtí určili jako opatrovníky pro ni a jejího mladšího bratra Rhetta své přátele Glassovi. Děti se přestěhují do extravagantního skleněného sídla Glassových v Malibu. Atmosféra je napjatá, Ruby si jen obtížně zvyká na nové prostředí, malý naivní Rhett je naopak oslněn drahými dárky, kterými ho Glassovi zahrnují. Brzy se ale začne ukazovat, že Erin a Terry Glassovi nejsou tak zcela milujícími adoptivními rodiči, jak by se mohlo na první pohled zdát. Luxusní sídlo je jakousi zlatou klecí, Erin a Terry se často hádají. Ruby se prostřednictvím právníka podaří zjistit, že po smrti rodičů získala díky pojistce jmění v hodnotě několika milionů dolarů. Erin má problémy s drogami (i když dětem tvrdí, že trpí cukrovkou a v injekcích si píchá inzulin) a Terryho trápí dluhy. Teď jsou jejími poručníky. Byla smrt rodičů skutečně jen nešťastná autonehoda? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (147)

kingik 

všechny recenze uživatele

Ve skleněném domě přebývají dva vyšinutí pěstouni, kteří to dvěma sirotkům pěkně spočítají. Nevím, proč je film tak zdlouhavý. Když je to thriller, nemuselo se dlouhou dobu inscenovat rádoby napětí, které není nijak vysoké a mohlo se jít rovnou na věc. Diane Lane a Stellan Skarsgard celkem obstojní psychopati, ale než projeví svoji temnou stránku duše, trvá to fakt zbytečně dlouho. Temné nasvícení filmu je fajn a znepokojivé vyznění domu neobvyklé architektury je cítit. Film však v ničem moc nepřekvapí, zpočátku až nudí a rozjíždí se až ve své polovině, která film hodně spasila. Film řadím do průměru, kdy námět filmu je lepší než jeho následné zpracování. Navíc se dá všechno ve filmu stoprocentně předem odhadnout. 50% ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Už jenom to, že se jmenovali Glassovi a dům byl čirou náhoodu hodně skleněnej mi bylo trochu podezřelé a když se v hlavní roli objevila maximálně nesympatická Sobieski, tak to byl solidní náběh holou nohou na koberec plnej rysováčků. Neřikám, že Diane a Stellan nebyli dobří psychouši, ti byli zahráni bravurně. Ale jinak byl prostě ten film blbost. Co blbost. Velká hromada podprůměrnejch sraček. ()

Reklama

eFOXsize 

všechny recenze uživatele

Asi jsem v poslední době dobře naladěná.... Každopádně, ač výprava filmu otřesná (ikdyž skleněný dům nechyběl), myšlenka a gradace napětí bylo dobré. Když se člověk vžije do rolí těch dvou dětí, věnuje snímku plnou pozornost. Vědomí toho, že se tohle děje běžně, moje pocity z filmu prohloubili. Asi jsem citlivka (i nu, jsem žena), ale mě se to líbilo. Celkový dojem přebil i občasná hluchá místa a brzké prozrazení pointy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Slaboučký, rychle zapomenutelný a úplně zbytečný thriller o ničem. To co tu mnozí označují za jediné pozitivum a sice zajímavé obsazení (hned 3 mí velcí oblíbenci Sobieski, Skarsgard a Lane), bych naopak označil za hlavní negativum, protože záludně mate a láká na tenhle po všech stránkách průměrný, nijak zvlášť záživný zabíječ času. Sobieski je sladká a nesleze z plátna, Skarsgard rutinérsky přehrává svůj oblíbený "charizmaticky unavený" výraz ke kterému přidává ještě jakési uštvané zoufalství, Lane je docela upozaděná a nevýrazná. Představa, že bych na to šel do kina nebo za to dal peníze ve videopůjčovně mě upřímně děsí. Dokonce ani ten skleněný barák nebyl nijak zajímavý, tvůrci ho vůbec neuměli prodat. Při troše trpělivosti to ale bez problémů dokoukáte a ani vás neurazí přílišná průhlednost a polopatičnost. Jinak ta paralela s Hamletem byla totálně mimo a ta závěrečná akce s jaguárem bez brzd skončila prakticky dřív než začala a rozhodně nemá cenu se kvůli ní koukat do konce. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice příjemný thriller, který sice dávkuje napětí pozvolna, ale vzhledem k zajímavému prostředí, kde se příběh odehrává a hereckému obsazení, to vůbec není na škodu. Velkým překvapením byla hlavně Leelee Sobieski, která nejen, že je výbornou herečkou, ale, přesto, že není žádným typem modelky, je i nádhernou ženou a po celou dobu se na ní dobře kouká. Za zmínku stojí i vákon Skarsgarda, který je v pozici padoucha opravdu přesvědčivý. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Velmi důležitou roli v příběhu hraje dům, do nějž se děti ke svým novým opatrovníkům přestěhují. Režisér záměrně zvolil i paralelu mezi příjmením adoptivních rodičů (Glass = sklo) a prostředím, kde žijí - supermoderním proskleném domě americké smetánky, jenž se ale pro obě osiřelé děti stane domem hrůzy. (duklak2)
  • Tvůrci se rozhodli do hlavních rolí obsadit méně známé herce s tím, že když nemají diváci tváře nějak zařazené, jsou pak více překvapeni jejich jednáním. (duklak2)
  • Hlavní roli zpupné teenagerky Ruby svěřili Leelee Sobieski, která do role vnesla i vlastní zkušenost: „Mám jedenáctiletého bratra Robbieho a naše vztahy zase nejsou o moc odlišnější než vztahy, které mají ve filmu Ruby a Rhett. Můžete své bratry zbožňovat, mohou vás štvát, ale když jste vystaveni určité životní zkoušce, víte, že se o ně musíte postarat." Scénář pochází z dílny scenáristy Wesleyho Stricka, který spolupracoval na scénáři k legendárnímu Scorseseho Mysu hrůzy. Tvrdí, že jej námět napadl ve spánku, ale přiznává, že ten sen byl spíš noční můra. „Jednou ráno jsem vstal a v hlavě jsem měl ten příběh." Nepopírá i určitou inspiraci vlastním životem, protože se svou ženou dlouze diskutoval, komu by zanechali děti v případě, že by se jim něco stalo. (duklak2)

Reklama

Reklama