Reklama

Reklama

Dva studenti z Paříže, kteří propadli u zkoušek, musí odjet na léto do Anglie. Jenže místo pilování angličtiny tam radši nahánějí holky. (Netflix)

Recenze (2)

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Film má Český název: Naše malé angličanky. ...Je to celkem příjemný, spíše romantický film ze školního prostředí. V základě hon na rande. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jedině Pomova ČSFD a dle ní posléze Netflix můžou oficiálně uvádět slovo Angličanky v názvu s malým a na začátku. :o) Ale k filmu: Dle zdejšího hodnocení jsem se před zhlédnutím obával nudného průměru s jednou známou krásnou písničkou, ale samotná atmosféra příběhu dospívajících kluků na studijním pobytu v Londýně s pěknými děvčaty je civilně příjemná a nevtíravá. Humor většinou jemný, film se úspěšně vyhýbá fekalitám a s vulgarismy dostatečně šetří, přechod z komedie do dramatičtější nálady k závěru nenásilně zapůsobí. Takhle s citem natočená tínedžerská komedie se zpětně může jevit až jako menší zjevení a připomíná dobu, kdy se i podobně cílená mainstreamová záležitost mohla snoubit s kvalitou. Stopáž jsem sice v rámci žánru a s ohledem na jednoduchý příběh vnímal jako lehce přepálenou, ale film mě nenudil, přestože tyto puberťácké romanťárny moc nevyhledávám, a bohatý soundtrack písní Morta Shumana (v čele s nádhernou 'Sorrow' ♫) doplněný také o spoustu dobové rock'n'rollové muziky atmosféru mnoha scén hezky doladí. [75%] ()

Reklama

Galerie (14)

Reklama

Reklama