Reklama

Reklama

Begone Dull Care

všechny plakáty
Animovaný / Muzikál / Krátkometrážní
Kanada, 1949, 8 min

Obsahy(1)

The National film board of Canada uvádí film BEGONE DULL CARE s hudbou od Oskar Peterson Trio a kresbami Evelyn Lambart a Normana McLarena. (J.Connor)

Recenze (6)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Hravý koncert pro skvrny a jazzové trio výmluvně vyslovuje, že hudba a obraz – na rozdíl od lidských jazyků (exponovaných vícejazyčnými titulky) – nepotřebují překladu a zvláště ve svém automatickém rození a plynutí dokáží diváka přizvat na své vícerozměrné dějiště a rozehrát jej jako další nástroj. Vedle toho mě film nadchl tím, že vznikl ještě předtím, než Stan Brakhage pokreslil svůj první celuloidový pás, ba dříve, než vzal svou první kameru do ruky. ()

Bajda 

všechny recenze uživatele

Zajímavá experimentální visualizace příjemné jazzové hudby od Oscar Peterson Trio. Obraz výborně koresponduje se zvukem a je plný nápadů, nicméně stopáž je podle mě lehce přetažená. Film určitě nebylo snadné udělat (a to je to, co na něm obdivuji především), protože Norman McLaren a Evelyn Lambart kreslili přímo na filmový pás! ()

JazzCat 

všechny recenze uživatele

K tomuhle jsem se dostal přes album od Junior Boys, moc ovšem nechápu, co je na tom zajímavého. Prostě vizualizace EQ z roku 1949. Na mobilu mám lepší. Ale Oscar Peterson je klasika. ()

Reklama

Reklama