Reklama

Reklama

Jak jeden kos všechno ztratil

všechny plakáty
Krátkometrážní / Animovaný
Kanada, 1958, 4 min

Režie:

Norman McLaren

Obsahy(1)

Krátký animovaný film na motivy staré francouzsko kanadské „nonsensové“ písně. V každém verši ztratí kos (le merle / blackbird) jednu část svého těla (zobák, oko, hlavu, krk, vole, záda, křídla, ocas a prsa). Jakmile jedna část zmizí, objeví se trojnásobně spolu s ostatními částmi ztracenými v předchozích verších. „My blackbird has lost his beak, ah! My blackbird has lost his beak, well ! One beak, two beaks, three beaks, oh! How will my blackbird ever sing?“ atd. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Silně chytlavá melodie, která v hlavě uvízne, a jen tak se z ní nedostane.. A to, co se děje na obrazovce, to je taky velice originální. Velice surrealistické. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 5/10 Děj 8/10 Hudba 8/10 Efekty 6/10/// +hudba, děj -težko hodnotit obsazení/// Úžasné! Přes počáteční minutové titulky jsem se dostal až k samotnému filmíku. V něm sledujeme animovanou postavu (vrána, kos nebo něco podobného), která je složena z pár "kostiček" (řekněme 2-3 čáry a 2 kruhy jako oči). Z toho mála daná postava utváří různé obrazce a tvary. Zajímavé je to i tím, že postupně přibývají části a obrazce jsou stále složitější. Atmosféru k tomu dotváří francouzká hudba, která přesně zapadá to pohybů obrazu a dinamicky tak dotváří celí snímek. Je to hodně dobré, navíc šíleně navykové/// Celkem 70%/// ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle se McLarenovy povedlo. Písnička je dost chytlavá a to skládání se té animované postavy, která nejvíc připomíná kosa, bylo samo o sobě zajímavé a celkem si s tím McLaren vyhrál, jako vždycky, takže nemám problém tenhle film hodnotit kladně. 4* ()

blueskin 

všechny recenze uživatele

Úžasná filmová miniatura od mistra svého řemesla. Vsadím se, že u McLarena se inspiroval Břetislav Pojar při vymýšlení některých animací v sérii o medvědech od Kolína. Tohle je můj zdaleka nejoblíbenější McLarenův film a s hodnocením jsem vůbec neváhal. ()

Reklama

Reklama