Reklama

Reklama

My Son the Fanatic

  • Francie My Son the Fanatic

VOD (1)

Obsahy(1)

Film o mužovi, ktorého sklamú jeho ideály. Najprv v podobe syna, ktorý sa obráti na moslimskú vieru, neskôr v „priateľke“ prostitútke. Film ukazuje rozdiely v kultúrach v globálnej sfére - prisťahovalci vs. domáci - ale aj v lokálnej sfére, v domácnosti. Keď si syn pozve moslimského duchovného domov, hlava rodiny nie je moc nadšená, hlavne keď vidí, že sa mu všetci prispôsobujú (ženy obedujú v samostatnej miestnosti). Film o tom, že hoci sú rozdiely medzi kultúrami veľké, ich problémy sú rovnaké a riešenia veľmi podobné. (samuelsson)

(více)

Recenze (3)

emma53 

všechny recenze uživatele

Původně jsem do tohoto filmu šla kvůli Stellanu Skarsgårdovi, ale ten tam měl tak zoufale malou miniroličku, že to mohl hrát kdokoliv jiný. Nicméně, co napsat o pocitech, které ve mně tenhle příběh vzbudil? Moje oblíbené slůvko "ambivalentnost" tady nabylo v určitých momentech nečekaně velkých rozměrů. Ale co já vím o tom, co se dělo v srdci, či duši Parveze. Cítil se víc doma v taxislužbě a nebo ve skutečném domově? Bublalo to v něm jak v nedozrálém víně. A co Bettina, která pracovala v tzv. průmyslu, který ale není každému po chuti. A mezi nimi se pohybuje syn Farid, kterému to bylo najednou všechno jasné, ale pro tátu Parveze těžko akceptovatelné. Vím, že v jednom městě, například v Leedsu je spoustu komunit z různých zemí, kteří žijí svým životem a tradicemi své země. Myslím, že jsem syna svým způsobem pochopila i když ta vyhrocenost byla trochu přes čáru a slůvko "fanatik" tady má určitě své nezastupitelné místo. Je to tak trochu psychologicky laděný film, té komediální roviny jsem postřehla minimum. Výběr Oma Puriho do hlavní role byl zajímavý. Hrál výborně, ale jak jsem psala, některé momenty jsem horko těžko chápala. Kdo viděl, pochopí. Udayan asi věděl, proč ho vybral. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jaktenhle film vnímat.. Já to vidím jako příběh chlapa, který se potácí mezi západním a muslimským stylem života, přižemž ten první zosobňuje šlapka, se kterou se zpřátelí během svých taxikářských jízd a ten druhý je přítomen v podobě syna ovlivněného konzervativním islámem. No a zatímco hlavní hrdina chce jen normálně žít a fungovat, tyhle dva světy mu to nedovolí. Vzdor námětu je příběh celkem pohodově odvyprávěný a kupodivu to nění na škodu, ačkoliv o komedii se rozhodně nejedná. Díky relativně krátké stopáži se tu nenajdou zbytečné prostoje a povedl se i casting. Puri byl perfektní a fajn zahráli i ostaní, i když fungovali spíš jako přicmrndávači hlavního hrdiny. Příjemný malý film. 75% ()

Reklama

Reklama