Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film Ježíš producenta Johna Heymana je nejpřekládanějším filmem v historii kinematografie. Film byl doposud nadabován do více než 1000 jazyků.

Kdo je vlastně Ježíš? John Heyman strávil devět let vytvářením prostředí Palestiny prvního století, aby mohl natočit film o jedinečném životě Krista, který zásadně ovlivnil celou lidskou historii. Toto dílo, natočené podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu, je realistické a historicky věrné. Filmovalo se přímo v Izraeli, na místech popsaných v Bibli. 45 herců a více než 5000 komparzistů bylo vybráno z oblasti Středního Východu. Týmy specialistů velmi důkladně studovaly dobové oblečení, architekturu, zvyky a jídla. (ing.man)

(více)

Recenze (44)

Stanley 

všechny recenze uživatele

Tento snímek asi dobře splňuje to, kvůli čemu je propagován - nejširší mase nejrozmanitějších vrstev diváků ze všech kultur a národností přiblížit život a smrt Ježíše Krista. Film se promítal a promítá ve spoustě zemí většinou za dobrovolné vstupné a pod veřejnými doporučeními, takže jej viděly i vrstvy diváků, kteří jinak na nic jiného do kina nechodí (nemůžou si to dovolit) a v takových koutech světa, kde ani (jiné) filmy skoro neznají. A právě pro takové musí být film srozumitelný, s tímto záměrem byl zpracovaný. Tudíž nezasvěceným může přinést kdejaká nevídaná poznání. Ovšem ti, kteří už něco málo o jakémsi Ježíšovi vědí, se zde nedozví vůbec nic nového ani zajímavého, díky čemu by získali dojem, že je film něčím obohatil, kromě toho, že se mohli skoro dvě hodiny ohřát v kině zadara, nebo za dobrovolnou částku, která by měla dílem putovat na ušlechtilé účely. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o žiadny biblický klenot, dokonca sa nebojím napísať, že ide po filmárskej stránke o podpriemerný snímok. Ktorý sa ale snaží verne zobraziť život Ježiša...no život...skôr jeho kázania, zázraky a predurčený osud. O osobnosti Ježiša sa divák nedozvie ani za piaď. Záver s netradičným kázaním rozprávača, ktorý lákal hriešne ovečky k pastierovi, znel skutočne prapodivne. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pri hodnotení skúsim úplne opomenúť religioznu stránku tohto diela a zhrniem to z pohľadu filmového fanúšika. Jedná sa o zdĺhavé, pomerne verné, sfilmovanie evanjelia Sv. Lukáša, ktoré je súčasťou kresťanskej Biblie. Forma, ktorou je to celé podané, mi prišla silne propagandistická, skoro až sektárska. Pri sledovaní tohto filmu som narazil na výborne volené lokácie, nevyrovnané herecké výkony, dobrú prácu s kamerou, lacný rozprávačský doprovod, zopár silných scén... Klad strieda zápor, ale také slabšie tri hviezdičky to znesie. *** ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Mám v živé paměti, kterak mě coby hocha školou povinného tento film v roce 1990 oslovil. Po jeho skončení jsem se ke Kristu modlil, aby mě odnaučil hlasitému krkání, značnému to mému neduhu, ale záhy jsem zjistil, že se to budu muset odnaučit sám, a tak jsem na Ježíška i jeho pěkný propagandistický filmeček zapomněl. Pokud chcete zahořet láskou k vypečenému božímu synáčkovi a nevadí vám tak trochu "sektářská" atmosféra kolem filmu, je tenhle snímek ideální. Pokud chcete dosáhnout duchovního osvícení, přečtete si radějí Písmo Francois Cavanny. S heslem: řiť a smích léčí, to je ověřené, se loučím... A pane bože, když dám tři hvězdy, půjdu za odměnu do nebe??? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

"......podle skutečných událostí zaznamenaných v Lukášově evangeliu....." Už sama tato věta je pro nevěřícího psa, jako jsem třeba já, určující. Z mého pohledu se jedná o prachobyčejnou křesťanskou propagandu, která nemá čím zaujmout a zobrazuje Ježíše bez jakékoliv kontroverze a samozřejmě opředeného svou božskou mytologií. Film točený křesťany a pro křesťany. Ateista, muslim a další si z toho nic moc vzít nemohou. 10% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Přestože je film natočen podle evangelia Lukášova, úvodní verše filmu jsou z evangelia podle Jana. Třetí kapitoly verše šestnáct a sedmnáct a zníí : "Neboť Bůh tak miloval svět, že dal svého jediného Syna, aby žádný, kdo v něho věří, nezahynul, ale měl život věčný. Vždyť Bůh neposlal svého Syna na svět, aby svět soudil, ale aby skrze něj byl svět spasen." (Kuny27)
  • Film je inspirován jedním ze čtyř vyprávění Evangelia Bible, konkrétně Evangeliem podle Lukáše. (Kuny27)
  • Když v dodatku filmu citují Ježíšova slova, citují z evangelia podle Matouše a Jana. Dále citují Bibli z  listu Římanům a ze Zjevení Janova. Film je však zakončen citací z listu Židům, odkazující na starozákonní 5. knihu Mojžíšovu. (Kuny27)

Reklama

Reklama