Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kultovní komedie Karla Janáka o teenagerech Rendym a Jáchymovi, kteří hodlají pokořit zasněžené horské svahy a získat obdiv půvabných dívek. Rendy a Jáchym jsou v počítačové herně snowborďáckými rekordmany. Na opravdovém prkně dosud nestáli, ale věří, že v povánočním týdnu pokoří zasněžené svahy a udělají dojem na skvělé sexy dívky. K jejich zděšení je ale na hory doprovází neskutečně jedovatá Jáchymova sestra Marta. Bratranec a správce chaty, kde jsou zadarmo ubytováni, si je plete s námezdními silami a spolu s Martou se jim snaží udělat z pobytu peklo. Neodolatelné bohyně, do kterých se Rendy s Jáchymem zamilovali, obletuje drsná trojice místních snowborďáckých suverénů... Veleúspěšná teenagerovská komedie plná kiksů, trapasů, ale i splněných snů je filmovým debutem režiséra a scenáristy Karla Janáka a proslavila se v ní mladá herecká dvojice Vojta Kotek a Jiří Mádl. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (777)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Já jen nechápu, co je na téhle ponejvíce nevtipné, otravné a jisté sortě puberťáků lacině se podbízející pičovině "sportovní"... Asi to kadění a blití a hulení, fak kůůl, Janáku! - - - P.S. Tak ještě že má pan rejžiser rád ty Coeny, že... Předpokládám, že u bří stříká... %-/ - - - - - (Poprvé viděno 12.4.2011 na ČéTéčku a tečka, hodnocení 19386., komentář zde jako petsettřicátýčtvrtý - 12.4.2011) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dnes už lze zpětně hodnotit, totiž, že Snowboarďáci spustili vlnu nových filmů pro teen diváky, což jejich existenci vcelku ospravedlňuje. Jako dějinný impuls či prvek, který musel tak či tak dorazit. Mládež narozená po listopadu už dávno nebyla zvědavá na nějaké Sněženky a machry a potřebovala svůj ryze aktuální počin, kterému bude rozumět. Bude rozumět hlavně všem těm moderním detailům, které normalizace neznala, bude rozumět novým tvářím a novému slangu. Což samozřejmě ale neznamená, že by Snowboarďáci byli jakkoli dobrým počinem, jen se stali suverénním králem v díře na trhu. Další dva tři roky se musela trpět díla odvozená. A dnes? Dnešní teeni co nemají nastreamované neznají, tak je možné je přivést zpět právě k tomuto zlomu a čekat, co bude určeno jako jejich nástupce. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Projekci "Snowboarďáků" jsem hodně dlouho odkládal a když už jsem se k tomu uráčil, říkal jsem si, že se podívám na kousek a pak to zahodím. Ale s podivem jsem u toho zůstal až do konce. Nepůsobilo mi to sice fyzickou bolest, ale že bych byl nevaž se, odvaž se, to zrovna ne. Jinak Jirka Mádl je docela sympaťák, je civilní a věřil jsem mu to. Kotek mi tady ani moc nevadil, ale jeho přehrávané frajerství mě postupem času dost lezlo na nervy. Na holky se bezvadně kouká, ale to je asi tak všechno. Že mě štvalo to neustálý používání slova hustý!!! bude asi tím, že když jsem to viděl prvně, měl jsem už nejhorší telecí léta za sebou (i když nepopírám, že jsem zastuzelej puberťák). Zdejší humor mi mnoho neříká, ale sem tam se něco pro zasmání našlo. No, tak co na konec? Viděl bych to asi takhle: "Snowboarďáci" nejsou určitě špatný film, je to pouze film silně vyhraněný divácké skupině 13 - 17 let. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Teenagerské komedie se po miléniu postupně dostaly i do našich končin a zatím co jinde to byl spíše provar např. Brak, tohle bylo slušné. Snad za to může duo Mádl s Kotkem či místy slušně vtipný scénář, já se u toho celkem bavil. Trochu mne tam prudil rockový Bárta s anglickými texty v písních s nezaměnitelným českým akcentem i různé ty rádoby drsné akční záběry na sjezdy vytuněnejch snowboardistů, kteří v tom roce 2004 ještě na sjezdovkách působili stále spíš jako UFO. Zkrátka, bylo to pubertálně ulítlé, lehce nablblé, dívky vnadné, sníh jiskřivý a hlavně celé to bylo velmi originální. Dávám tři balení vosku SKIVO ! * * * * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Při propírání skrz veškerá média ztratila tahle pohodová komedie velkou část svého kouzla, ale Janákovi už nikdy nikdo nevezme, že tehdy v pravý čas trefil do černého. Vlna, která které přišla po zimním bláznění, za sebou bohužel nechala poněkud hořkou pachuť a několikanásobná divácké škody, ale první sázka na buddy-chemii Kotka s Mádlem naštěstí jako jediná funguje dodnes. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (43)

  • Tuzemská teenagerská komedie debutovala v kinech na 13. místě v týdnu od 21. 10. s 2 359 diváky. Okamžitě se však vyšplhali na čelo žebříčku s nárůstem návštevnosti o 1844,2 % a začátkem roku 2005 měli Snowboarďáci na kontě víc jak 525 tisíc diváků s tržbami přes 55 milionů. (imro)
  • Poté, co Milan (Jiří Langmajer) do díry na uhlí, nemá uvnitř obě ruce. Když ho pak ale přijde Gábina (Pavla Tomicová) "zachránit", vyčnívá z díry pouze hlava. (JONYT)

Související novinky

Bathory – velkofilm po Československu

Bathory – velkofilm po Československu

25.02.2007

Finanční propadák Post Coitum, který ani kritiky nešetřily, neotřásl s Jurajem Jakubiskem, tak jak by se mohlo zdát. Každý jistě ví, že splín se většinou zahání prací, ale to co si ukousnul samotný… (více)

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

Stane se český Podfu(c)k (s)hitem?

05.04.2006

Před několika dny, 23. března začal režisér Karel Janák točit svůj nový film Ro(c)k podvraťáků. Po veleúspěšných, ale veskrze spíše velice jednoduchých teeny komediích Snowboarďáci a Rafťáci by se… (více)

Český lev je za námi

Český lev je za námi

07.03.2005

Poprvé v historii Českých lvů, získaly hned dva filmy stejný počet sošek. Nejúspěšnějšími snímky minulého roku jsou tedy HOREM PÁDEM a KRÁL ZLODĚJŮ. Hřebejkovo Horem pádem ale přesto zazářilo v… (více)

Reklama

Reklama