Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

Skrk 

všechny recenze uživatele

Tohle napsal Charlie Kaufman? Škoda, nečekal jsem, že dokáže napsat i tupé dialogy. Netuším, o co se snažil Clooney, ale vůbec mu to nevyšlo - snímek se zajímavým potenciálem zklazila jeho absolutní neschopnost. Snažil se dát do filmu všechno a to právě to, co se mi nelíbilo. Překombinovanost. Tolik neukončených scének, že ani divák pořádně neví, oč tam jde jsem nečekal. Místy to bylo i dost absurdní. Rockwell moc charismem nehýřil a Roberts (ačkoliv tu zase tak dlouho nebyla) mi lezla na nervy. Ale co se mi líbilo, byla zajímavě podaná vizuální stránka a samozřejmě vynikající Palisades Park od Freddyho Cannona. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Nie len trochu zvláštny príbeh muža, z ktorého sa zo dňa na deň stane slávny zabávač a zároveň nájomný vrah pracujúci pre americkú vládu, stojí ako na pútavej predlohe a Kaufmanovom scenári, tak aj na skvelej kamere a hviezdnych hereckých výkonoch. Sam Rockwell sa v roli Chuckieho cíti ako ryba vo vode. Nevyhnete sa tomu, aby ste ho v jednej chvíli nemilovali a v zápätí neveriaco nevypliešťali oči: „Čo to dofrasa ten neškodný (?) showmaník stvára ??!“ No treba vypichnúť aj iné mená: Georga Clooneyho s imidžovými fúzikmi a nepriestrelným pancierom na tvári plus Juliu Robertsovú vo veľmi netradičnej úlohe ruskej zvodkyne a zabijačky v jednom, ktorú (napriek mojim počiatočným pochybnostiam) stvárnila tak, že budete oči otvárať. All stars team uzatvára Drew Barrymoreová ako Chuckieho životná láska, a hoci táto rola patrí medzi jej najvydarenejšie, ostáva v tieni Rockwella, Clooneyho i Robertsovej. Milujte svojho zabijaka je pozoruhodný Clooneyho režijný debut, ALE naozaj presýtený a ktorý často tlačí na pílu, až to tá chuderka (píla) nezvláda. Rockwell je síce výrazne vyzdvihujúcim prvkom, ale druhýkrát už túto snímku rozhodne vidieť nepotrebujem. Malé upozornenie: film si vzhľadom na časté flashbacky vyžaduje dobrú sústredenosť od úvodných tituliek až do úplného konca. ()

Reklama

DDT 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zajímavý film i když si nejsem jistý, jestli bych ho podruhé dokoukal až do konce. Půlka diváků odešla během filmu, protože plakát je pěkně "klamavou reklamou". První tři jména na něm mají přilákat diváky (což se podařilo), ovšem jedná se vesměs o miniaturní role. Celý film táhne výborný (ale neznámý) Sam Rockwell. Za film tři a půl hvězdičky, za plakát mínus pět. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Prostě miluju Sama Rockwella a nemůžu si s nim nic nechat ujít. S Drew Barrymore navíc tvoří harmonickou dvojici a celkem jim to na obrazovce klape. Samotný film není žádné terno, přičemž Clooney se snažil maximálně vytěžit z tématu, otázka vše je, jestli to už tehdy vůbec někoho zajímalo a jestli si to jen Charlie Kaufman nevycucal z prstu...75% ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

George Clooney se teda předvedl, takové režijní vychytávky se jen tak nevidí a celý film je opravdu zábavně podán + skvělé herecké obsazení (cameo Pitta a Damona jako třešnička na dortu). Ovšem všemu s přehledem kraluje Sam Rockwell, který se pro tuto roli fakt narodil. Dále potěší Rutger Hauer v roli zabijáka co rád škrtí běžkaře (vyfoť mě) a jmenuje se Keeler. Julia Roberts je opravdová femme fatale a Drew Barrymore, kterou po Charlieho Andílcích nenávidím se mi tu opravdu líbila. Opravdu tenhle film je bezva a jestli vás můj komentář nepřesvědčil tak si pusťte scénku jak jakejsi vedoucí televize nebo kdo vysvětluje soutěžícím v pořadu Rande, že nemají mluvit sprostě. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Hlas vypravěče, který má být hlasem ústřední postavy Chucka Barrise, zní trochu jinak, než ten, jakým mluví jeho představitel Sam Rockwell. Režisér George Clooney tyto pochyby rozptýlil konstatováním, že "je to stoprocentní Sam Rockwell. Do posledního slova. Původně jsme to nechali namluvit přímo Chucka, ale pak nám to začalo připadat nefér k Samovu výkonu. Nakonec to dopadlo dobře: Sam bůhví jak dlouho lítal po místnosti a řval a řval a řval... pak přišel k mikrofonu a začal do něj chraptět. Nejdřív jsem mu poradil, ať se prostě den předtím ožere - u mě to funguje -, ale on to udělal po svém." (NIRO)
  • David O. Russell dostal nabídku režírovat snímek, avšak odmítl ji se slovy, že film je "o chlápkovi, co šuká, a všem říká, jak střílí lidi do hlavy". (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama