Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý a energický Chuck Barris, který se soustředí na svou vrcholnou kariéru v rozvíjejícím se televizním průmyslu, je sledován podezřelou postavou, která ho rychle vláká do uzavřeného a nebezpečného světa CIA. Zatímco se Barris dostává na výsluní jako dynamický televizní producent – díky tak netradičním a oblíbeným pořadům jako jsou The Newlywed Game či The Gong Show, které sám uvádí i moderuje – pravidelně provádí nájemné vraždy pro vládu Spojených států. Jak sledovanost jeho pořadů roste, Barrisův život se začne vymykat kontrole poté, co zjistí, že se sám ocitl na černé listině CIA. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (305)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Ten název je pěkná blbost. Když jsem si tenhle film kupovala v Levných knihách, myslela jsem si, že z toho nakonec vyleze nějaký thriller plný cool hlášek jako je Odplata s Melem Gibsonem. Už hlavní menu na DVD ale napovídalo, že to bude o něčem jiným... Celkem dlouho jsem uvažovala, kolik tomu nakonec dát. Byl to skvěle namíchanej koktejt, ale místy toho bylo poněkud moc. Moc chutí, které mě mátly v rozpoznání té nejdůležitější. Teprve ke konci jsem přihodila čtvrtou hvězdičku a po tom, co jsem zjistila, že je celý film možná založený na skutečném příběhu, jsem uvažovala ještě o páté. No zatím ji nedávám. Zkusím si to pustit ještě jednou a pak uvidím. Každopádně už teď můžu tvrdit, že je to nějakým způsobem zvláštní a zapamatovatelný film. Skvělá práce, Georgi. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

je jasne, ze spojenie charlieho kaufmana a georga clooneyho predznamenava uspech. prvemu to slape s perom v ruke, druhy je sikovny herec a hlavne zaujimavy reziser..k milujte svojho zabijaka som sa dostal az teraz a musim uznat, ze ide o podareny kusok. sam rockwell je fakt vyborny a po cely cas sa je na co pozerat. pre mna pevnych 80% ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Clooney je jako režisér opravdu zvláštní. Rád se hrabe v americké minulosti a přináší zajímavé příběhy. Stejně jako tento o muži, který pracuje v televizi jako moderátor úspěšné show a přes noc zabíjí lidi pro CIA. Herecký výkon Sama Rockwella je velice dobrý stejně jako ostatních herců ale film trpí přílišnou zdlouhavostí a tudíž jsem se z velké části dost nudil. Zajímavý ale pomalý. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu jsem si připadal jako po zhlédnutí snímku Muž na Měsíci. Další osobnost americké společnosti, o které toho moc nevíme a byla nám přiblížena filmem se skvělými hereckými výkony, atmosférou i myšlenkou. Potlesk si kromě Charlieho Kaufmana jistojistě zaslouží i George Clooney. A nejen za režii. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Charlie Kaufman má zvláštní styl. Taky si vybírá zvláštní náměty. A tohle je nejnormálnější film obdařený jeho scénářem, který jsem zatím viděl. Ale není to ten důvod, proč se mi Dangerous Mind tak líbilo. Tím je totiž naprosto skvělý Sam Rockwell...ano, nehraje žádného sympaťáka...zkraje spíš pěkného zoufalce. A možná právě proto jsem mu zhruba po čtyřech minutách zcela nepokrytě a nadšeně fandil:) A ani sonda do "úpadku americké televizní zábavy" (co by asi tehdejší intelektuální kritici říkali dnes...možná by se radši rituálně upálili, než by se dívali na Udělám Cokoliv a podobné grcy) nijak nesnižuje tempo, tahle dvojkolejnost je totiž zdařilou prací scénáristy svedena dohromady tak, že po závěrečné scéně zůstanete jenom civět na titulky a něco si pomyslíte. Co to bude, to záleží na vašem věku. Vážně. Kruci jaký vážně? Vždyť neznám nikoho mimo svoji věkovou skupinu, kdo ten film viděl. (a je to jenom moje chyba, neberte to jako tvrzení, že tohle je film pro dvacetileté) Anyway - přítomnost George Clooneyho a solidní výkon jsem čekal. Drew Barrymore jsem taky čekal. I když takovéhohle výstupu bych se nenadál. Je naprosto skvělá, její postava má vývoj, má jiskru, je i dobově přesná...no prostě mě potěšila. V celkem depresivním filmu byla jako zářící paprsek. A Julia Roberts...ouuu...femme fatale jako když ji vyšije. Úžasná. Ode mě tedy naprosto zasloužených 80%. Ne pro ni...pro tenhle film. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (20)

  • Jak Julia Roberts, tak Drew Barrymore si řekly o nízký honorář 250 000 amerických dolarů kvůli přátelskému vztahu k režisérovi Georgi Clooneymu. Brad Pitt a Matt Damon se ve filmu objevili zadarmo. (don corleone)
  • CIA popřela, že by pro ně Chuck Barris kdykoliv pracoval. (don corleone)

Související novinky

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

Anglický pacient se dočká televizní adaptace

19.08.2021

Román Anglický pacient spisovatele Michaela Ondaatjeho se dočká nové, tentokrát televizní adaptace. Tu chystá stanice BBC, která zaúkolovala scenáristku Emily Ballou (Taboo, The Turning), aby seriál… (více)

Reklama

Reklama