Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film začíná iniciačním setkáním dvou mladíků: Alana, člena Mladých republikánů, který pracuje jako novinář, a Tommyho, bojovníka za práva gayů. Hrdinové mají odlišné politické názory a Alan vlastně poznal Tommyho při psaní knihy o zlech homosexuality, jejich postupně se tvořící přátelství však přeroste v lásku. Film začíná na počátku sedmdesátých let a pokračuje až do poloviny let osmdesátých. Na pozadí lásky dvou mužů se snaží obecněji mapovat zárodky gay aktivizmu. Ve filmu se objevují ohlasy na tažení Anity Grayové "Zachraňte naše děti", které v roce 1977 spustilo v USA vlnu antigay hysterie, i počátek epidemie AIDS. Celý film je podkreslen dobovými hity, např. od Bruce Springsteena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (18)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

The Trip přináší romantickou komedii s "not happy end this time" závěrem. Steve Braun i Larry Sullivan jsou hezcí muži a chemie mezi nimi od začátku funguje velmi dobře. Spousta humorných scén (přistiženi rodiči a společný rozhovor u kávy, rodinná večeře a následná hádka). Mně se snímek moc líbil a navzdory smutnému závěru jsem nebrečela. Not this time :) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Romanticko-dramatická komedie o lásce, které nepřálo dobové společenské klima a mnohé další okolnosti. The Trip je filmem, ve kterém se účelně mísí humorné a uvolněné scény s těmi vypjatými a tragickými, přičemž si zde své místo milostný příběh. Ikdyž jde spíše o takový skromný a (vzhledem) televizní film, tak i přesto mě dostal. Určitě se z toho dalo na jistých místech vytřískat o něco málo více, ale i tak jsem byl ve výsledku spokojený. Zkrátka snímek o netradičním pohledu na jeden zamilovaný pár, který je ovlivňován dobovými událostmi napříč celou dekádou. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to zatvářilo nadějně a chvilku to vypadalo jako hezký, neotřele napsaný film kde humor vychází spíše z vtipnosti situací než z přednesu vtipu, a kde budou teploušci konečně projednou vykreslení jako normální lidi.. No naděje se zbortily, když se začalo ukazovat, že jde zase a znova o obyčejnou telenovelní šablonku(tentokrát jen na buzi buzi způsob)s melodramatickými prvky ve které jsou buzny přesně takové jaké mají v americkém filmu být aby to bylo ve všech směrech korektní. Trošku to zachraňuje(někdy více jindy méně)vkrádající se pocit nadsázky ale v tom by museli tvůrci hodně přitlačit aby z toho dokázali udělat jiný(chytřejší a zábavnější)film. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Najlepšou stránkou filmu bol nepochybne výber skladieb ktoré v ňom zazneli. Samotný príbeh mal aj svoje lepšie momenty ktoré však stiahli nadol nevydarené vtipné scény najmä návšteva Alanovej mamy u jeho priateľa Petra a záverečný trip v Mexiku. Koniec to opäť trochu vytiahol nahor ale komédie nie sú mojim obľúbeným žánrom a ani táto ma nepresvedčila o tom že by som im mal venovať viac priestoru. V podstate som sak filmu dostal nedopatrením keď mi film vyskočil ako žánrovo podobný k filmom Ken park a Kids a spravil som chybu že som ho pozrel bez toho aby som si prečítal jeho obsah. ()

Plangi 

všechny recenze uživatele

Co mě velice potěšilo, byla Jill St. John, moje oblíbená bondgirl z Diamonds are Forever, v roli čupr matky hlavního hrdiny. Film jako takový mě už tolik nepotěšil. The Trip byl místy fajn, žádné veledílo, prostě pohoda, ale čím víc se blížil závěr, už byl jen ucajdaný a ryze americky tragický. Nic proti, jednou za čas proč ne, ale pocity celkově spíš horší než dobré. 50% ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Řekněme, že ze začátku to vypadalo na hezkou lovestory, i když s dost hroznou kamerou a herci. Nicméně to už k nezávislým filmům patří. S postupem času se však film stále více měnil na pitomou telenovelu, cca od poloviny už jsem se silně nudil a ten trapný konec tomu nasadil korunu. Opravdu hodně hloupý snímek, který nezachrání ani pár docela vtipných scén. Šroubovanost a nepřesvědčivost těch rádoby dramatických je totiž zcela potopí. ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, kde hlavní postava hledá svou pravou identitu. Kliďas Alan ji nalezne s živelným Tommym, zdánlivě dva póly, které by se navzájem měly odpuzovat, ale je tomu jinak. Protloukají se spolu světem několik let, což je v téhle době zvlášť vzácné, ale předpokládám, že tyhle postavy se narodily v době, kdy se rozbité věci spravovaly a nevyhazovaly se. Tím víc pokud jde o gaye, kteří se v konzervativní společnosti snažili schovávat. Děj je během filmu pěkně našlápnutý, stálá akce, pořád je na co koukat. A romantik snad nemá potřebu konec ani komentovat. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Jak hodnotit film, který se Vás, dá se říct, bytostně dotýká? Když člověk nemůže změnit svůj osud a podřizuje jej jiným lidem, dá se taková situace vůbec v životě zvládnout, může se člověk dostatečně poučit ze svých chyb a neopakovat je? Myslím, že vše začnete vnímat v jiném světle, když máte pro koho žít. Mé hodnocení je tedy na základě prvotního pocitu a ten byl více než dobrý. Pocit, který ve Vás film zanechá, si toužím vždy uchovat, tomuto snímku se to povedlo, uchovám si tedy dobrý pocit a budu se těšit na další shlédnutí. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré, zpočátku jsem nevěděl, co a jak, už byla chvíle, kdy jsem to chtěl i vypnout, ale nakonec jedním dechem až do ne moc šťastného konce... ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Sic film o buzících, jakože to téma fakt nemusím....ale film výborný. Dobře zpracován a i ty herecké výkony jsou dost luxusní. ()

candy_daze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku The Trip aspiroval na pohodovou teplou podívanou, ale jak se minutky valily a převalovaly dál, bylo to čím dál tím trapnější a nezáživnější. ()

Allan 

všechny recenze uživatele

Rovněž jsem se těšil na nenáročnou love story a la 70's. Něco víceméně v tomto duchu jsem také dostal - tedy v první polovině filmu. Od chvíle, kdy se Tommy s Alanem rozejdou, začíná film bleskově ztrácet dech. (Ne)herecké výkony, které před tím až tak nevadily, začaly být náhle nesnesitelné; už i tak slabší scénář oslabil ještě víc a celkově příjemná atmosféra ztežkla a zbanálněla. Smrtící ránu film dostane ve scéně "pokus o přepadení u benzínky" - od té chvíle je to už neskutečně tupý blábol a závěrečné titulky působí jako vysvobození. Již tradičně jako snad u všech recenzí filmů s gay tematikou končím slovy: potenciál tu byl a zase (kurva) zůstal ležet ladem. Už ani nevím, kdy naposledy jsem viděl nehloupý a nebanální romantický homo film. P.S.I: Jméno Anita Gray v oficiálním textu distributora je blbost - ta dáma se ve skutečnosti jmenuje Anita Bryant a její "dortové" video je v mnoha verzích k nalezení na youtube. P.S.II: Ať už se proboha konečně najdou takoví herci, kteří se při líbání nebudou tvářit jako někdo, kdo je donucen olizovat desinfekční tabletu na dně pisoáru! ()

Brabíček 

všechny recenze uživatele

Okouzlující podívaná, film mě mile překvapil. Vůbec jsem nečekal něco takového, příjemné kouzlo, ja jsem si film užíval úplně se vší parádou. prostě jsem jen seděl a nedutal, příběh je slušně prokladaný dobovými hyty, což bylo příjemné a já nemám nic co mu vytknout. ()

ZekiZeki 

všechny recenze uživatele

Úplně vidím, jak se původní scénář producentovi nezamlouval kvůli tomu, že byl příliš vážný. A tak jej dal do rukou nějakému mladému snaživci, aby připsal vtipné scény. A tak přibyly komické postavičky, jako je matka hlavního hrdiny, vykroucený kamarád, apod. To však bohužel filmu nepřidává na zajímavosti, ale spíš na trapnosti. Výsledek je pak hodně nesourodý. ()

Rumplcimprca 

všechny recenze uživatele

Komedie? Ne-e. Vtipné je (no vlastně, vtipné...) hlavně to, že představitel Alana je skutečně homosexuál a zahrál heterosexuála co hraje homosexuála! Prostě mu to člověk nevěří. Celý film je takový jak heterosexuálové předstírají homosexuály. Téma by tam bylo pro drama i hořkou komedii, ale je to rozdrobené, nesourodé, divně nahuštěné a máte pocit, že to zásadní vystřihli. Škoda. ()

Reklama

Reklama