Reklama

Reklama

Obsahy(1)

New York, 1941. Neurotický scenárista Barton Fink (John Turturro) právě prorazil na Broadwayi. Začínají se o něj zajímat producenti. Když se ozývá Hollywood, aby napsal scénář filmu o wrestlingu, Barton mění městský smog za filmovou slávu. L.A. vítá Bartona Finka s otevřenou náručí. Barton Fink se potýká se scenáristickým blokem. Na pomoc si najímá šikovnou asistentku Audrey (Judy Davis) a také díky přívětivému sousedovi Charlie Meadowsovi (John Goodman) Fink zjišťuje, že inspirace z opravdového života, kterou tolik hledá, pochází pouze z těch nejzlověstnějších zdrojů. Geniální filmaři bratři Coenové (Fargo, Tahle země není pro starý) uvádějí jednomyslně nadšeně přijatý film Barton Fink. Vtipný a neobvyklý komediální příběh o hollywoodském žalu, anonymních filmových magnátech a bezhlavých mrtvolách. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (247)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pre mňa trošku slabší kúsok od skúseného dua Coneovcov. Film ma zaujal , ale s pribúdajúcim záverom som čakal nejaké prekvapko a ono nič. Záver nejako vyšumel do stratena a po skonení som sa neubránil pocitu , že tento film mi vlastne nič nedal. Zaujal, navnadil a potom kopol do riti. J. Goodmanovi to ale s brokovnicou seklo. 60%. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Kedze si na tento film z detstva pamätam, ako na neuveritelne nudny mysteriozny film, ktory som pretrpel v kine, ale hodnotenia su vsade prilis vysoke, urcite si ho niekedy rad zopakujem. Vlastne moje prve zoznamenie tymto filmom s bratmi Coenovcami nedopadlo zrovna najlepsie a az pri ich neskorsich filmoch som si uvedomil, ze su to fakt dobri reziseri a scenaristi... 02.09.2010 ()

Reklama

Murrro 

všechny recenze uživatele

Ó, áno... tvorivé bloky, deštruujúce miestnosť! Ó, áno... nedocenené vrcholy! Ó, áno... viera v umenie! Škoda pomalšieho rozjazdu a niekoľkých do prázdna vyšumených postavičiek... Za skvelé vystihnutie reálií scenáristického duševna a za premakanú technickú stránku by som bol ochotný dať plný počet. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si opět vyplnil mezírku ve filmografii Coenovic bratrů tímto pozoruhodným ale bohužel pro mě zcela nezajímavým a nudným filmem. Nemůžu filmu upřít výbornou výpravu ani skvělé herecké výkony v čele s Johnem Turturrem a jeho bizarním účesem ale neskutečně jsem se nudil a kvůli tomu film řadím k nejslabším Coenovkám, kterých je naštěstí minimum. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Coenové cestují napříč žánry stejně sebejistě, jako Jack Lipnick řídí svoje studio. V úvodu se humorem nešetří (kdo by se taky nezasmál Steveu Buscemimu), ale od první návštěvy Johna Goodmana začíná přituhovat. Tedy přituhovat, spíš začíná být pěkně dusno, až nakonec dojde k doslovnému vzplanutí. Tady nehraje prim nějaký uchopitelný příběh nebo jasná pointa, stačí se nechat unášet atmosférou paranoie a absurdity - i David Lynch by se mohl lecčemu přiučit. A v závěru člověk jenom zírá a přemýšlí, jenže neví, k čemu vlastně dojít. Jedním slovem: MUNDT! ()

Galerie (100)

Zajímavosti (25)

  • Pták, který se v závěru filmu ponoří do moře, nebyl ve scénáři. (MrCreosote)
  • Podle slov bratrů Coenů byl hlavní inspirací pro Bartona Finka Polanského Nájemník, jenž se také odehrává převážně v jednom bytě. (MrCreosote)
  • První hlas, který ve filmu uslyšíme, patří Johnu Turturrovi. (MrCreosote)

Reklama

Reklama