Reklama

Reklama

Halloweenská střední

(TV film)
  • USA Halloweentown High (více)

Obsahy(1)

MARNIE dohodne s haloweentownskou městskou radou a jejím předsedou Edgarem Dallowayem, že do její lidské školy nastoupí dvanáct mladých strašidel a skřítků, aby se ukázalo, jestli se lidi změnili a mají strašidla rádi – jinak se brána mezi světy zavře navždy. . Do stjené školyy nastoupí i Aggie jako učitelka různýcvh předmětů, velmi s espřátelí s ředitelem Flanaganem. MARNIE se stará o bandu strašidel a seznámí se s novým klukem Codym. Ale idylu narušuje výhrůžky řádu Rytířů železné dýky, který v dějinách vždy strašidla likvidovali. Nakonec vyjde najevo, že za uzavření brány bojoval radní Dalloway ve spojení s ředitelem Flanaganem, jako potomkem dávných Rytířů. Nepřítel je odhalen a potrestán, a lidi i strašidla si užívají veselého Halloweenu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Jak se tak koukám kolem, většina zdejších komentátorů ve mně nutně opět oživuje tu filozofickou myšlenku, proč si někdo pouští film, který nechce vidět a jehož žánr nemá rád. Tohle je naprosto pohodová televizní oddechovka točená pro pobavení diváků zejména o jistém americkém svátku, ale samozřejmě i mimo něj; a narozdíl od mnohých extracool filmů, tenhle dokáže i bavit, stačí mu to dovolit. Ne každý ale asi odolá touze pěnit tu v komentáři nad tím, že na takovýhle film prostě nemá duševní schopnosti :) ()

Reklama

Aleais 

všechny recenze uživatele

Z týchto Halloweentownových sérií je toto najlepší film. Ak od toho však očakávate horor, alebo čosi, netuším čo od toho zvyšní komentujúci očakávali, zrejme niečo úplne iné ako je v popise, ale potom nerozumiem, prečo to pozerali, no ak idete do toho, že je to jednoducho o Halloweene a príšerkách a že je to fantasy rozprávka pre deti, musíte uznať, že až taká zlátanina to nie je. Malo to hlavu aj pätu. Vo filme ide o toleranciu medzi ľuďmi a strašidlami, o to, aby brána medzi svetmi bola otvorená. A to, že píšete aký je to odpad, je ako keby ste trestali autora - tvorcu príbehu za to, že vie vymyslieť nejaký svoj fantasy svet, a toto je jeho stvárnenie. Ani vám nikto neberie vašu fantáziu a predstavivosť. Veď koniec koncov, ani na Hitchcocka nikto nenadáva, že vedel vytvoriť to, čo vytvoril, ani na Tolkiena, že vytvoril svoju vlastnú zem dokonca, krajiny a jazyky. Tak toto je to isté, scenárista, tvorca príbehu proste vytvoril príbeh a svoj svet podľa vlastnej fantázie. To však neznamená, že je to zlé. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama