Reklama

Reklama

Jedovatý břečťan

Trailer

Obsahy(1)

Na první pohled bylo jasné, že s ní budou problémy... Mladá Cooper si našla novou kamarádku. Jmenovala se Ivy, měla blond vlasy, našpulené rty a sukni dost krátkou na to, aby bylo vidět tetování na jejím stehně. Když je Ivy pozvána ke Cooper do rodiny, nemůže spustit oči z jejího otce. Rozhodne se, že si získá jeho náklonnost a nic jí v tom nezabrání - ani jeho manželka. Tak začíná neuvěřitelný boj o přežití, ve kterém jsou hlavními zbraněmi sex, lži a dokonce i vražda. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

kingik 

všechny recenze uživatele

Na první pohled obyčejná středoškolačka Sylvie Cooperová se seznámí s novou špolužačkou Ivy, která má na stehně tetování kříže ovinutého břečťanem. Přitahuje ji zejména tím, jak moc se liší nejen od ní, ale od většiny spolužaček, a to nejen vzhledem, ale také chováním. Dívky se spřátelí a Ivy se dokonce vnutí do Sylviiny rodiny. Od té doby se Sylviin život promění v děsivou noční můru. Thriller, který ukazuje kam až může vést manipulace, nemá takový zážeh, jak bych si představoval. A nesplnil očekávání ani v jednom atributu potřebném k dobrému thrilleru. Většina filmu vyznívá dost asexuálně navzdory sexuálnímu podtextu. Drew Barrymore zkrátka není tou sexuální dračicí, jak by si film zasloužil. Mně to přišlo nudné. Klady: se zajímavým námětem se dalo pracovat mnohem citlivěji a lépe + snaha vnést do thrilleru nové prvky +Tom Skerritt. Zápory: Drew Barrymore působí asexuálně - nudně koncipováno - žádné napětí - žádné tempo - obyčejně natočeno - nevyužité možnosti námětu - liknavá snaha vtáhnout diváka do děje - nuda. Mé hodnocení: 40% ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Další z mých guilty pleasure... Zápletka o jedné zlobivé malé holce, a o tom, jak dokáže takový sociopat ničit lidské životy (aneb všichni jsme si to prožili...). Pár klíčových scén mi zůstane v hlavě už navždy, stejně jako úplně nevýznamné, ale o to působivější houpačkové salto vzad Drew Barrymore. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Napětí se objevilo až ke konci filmu, jehož část mě bavila z celého filmu nejvíce. Nevím zda to bylo tím pocitem, že už to brzo skončí nebo, že mě to vážně bavilo. Ovšem, co za něco ve filmu stálo, tak to byly herecké výkony. Drew Barrymore byla vážně hodně krásná a splnila svou úlohu sexy mrchy. Sara Gilbert si zahrála feministku a taky svůj účel splnila. Ale na tři hvězdičky to podle mě prostě nemá. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Tak ani nevím, který žánr to měl být, protože se film snažil minimálně o tři najednou. Erotický thriller? Jistou atmosféru to mělo, děj byl dost jednoduchý a zápletka předvídatelná. Za shlédnutí stojí jen kvůli Drew Barrymore a její roli. Soundtrack se povedl a pár erotických scén mělo náboj. Celkově jde ale o velice podprůměrný film. Jelikož mi to stačilo sledovat jen jedním okem, abych byl v obraze, můžu udělit hodnocení maximálně na dvě hvězdičky. 35% ()

Lovely.Bones 

všechny recenze uživatele

Tento film nese na svých bedrech dvě obrovské lži. "Průlomová" role Drew Barrymore v "erotické" "thrilleru". A druhá je: "Hraje" Leonardo DiCaprio. Za prvé, Jedovatý břečťan není tak hloupý jak se zdá. Děj je o tom, jak si holka udělá kamarádku a ta (Drew Barrymore) začne pomalu ovládat její (Sara Gilbert) rodinu zevnitř. Zní to zajímavě. Matka má smrtelnou nemoc a Drew je tak pozitivní, že dá matce chuť do života. Otec je chlípník a Drew ho přitahuje. Drew to nevadí a ráda ho obšťastňuje. Sara Gilbert začíná být nervózní, protože se začne od své rodiny odcizovat. Dál už bych musel spoilerovat. Celkově je nejedná o špatný film. Herecky to všichni zvládají. Drew už není děvčátko z E.T. - Mimozemšťan, ale rozhodně se nejedná o "průlomovou" roli, protože tenhle film nikdo nezná, ani neznal ;-) Sara Gilbert je dobrá, i přesto, že její postava rozhodně nepatří mezi ty nejsympatičtější. Ano, málem bych zapoměl. Ten Leonardo. Ten je v celém filmu 5 vteřin a dělá stunt. To, že je napsaný v obsazení je pouze klamání zákazníka :D ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Film měl premiéru na filmovém festivalu Sundance 1992, kde byl nominován na Velkou cenu poroty. (Terva)
  • Film měl pracovní zázev Ivy a scénář se před natáčením jmenoval "Fast Lane" (Terva)
  • Leonardo DiCaprio se ve filmu ukázal na 5 vteřin. V úvodu filmu je vidět ve scéně, kdy vybíhají žáci ze školy, jako kluk v modrozeleném rugbyovém tričku a bílých šortkách. (BOSCHi)

Reklama

Reklama