Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejslabší díl trilogie, ale pořád výrazně lepší, než zbytečný remake. Ani po letech jsem nebyl zcela spokojen, ani však naprosto zklamán. Po řemeslné stránce není co vytknout, spíše mi vadila menší míra fantazie a strašení. Temnou stranu zde zastupují nejlépe jen démonické pařáty snažící se ukořistit svoji oběť. Nápad s věžákem byl velmi dobrý, ozvláštnil sérii. Jestliže ve Skleněném peklu hoří, pak zde mrzne. Líbil se mi led v budově, pěkná byla konečná scéna s Tanginou u zrcadla i druhá strana (dimenze) zprostředkovaná prostřednictvím zrcadel. Škoda nevyužitého bazénu. Hodnocení ponechávám. Viděno 3x a asi zřejmě naposled. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Potřetí, zase jinak a s jiným režisérem a zase výborně. Vše to začalo stavbou domu na starém indiánském pohřebišti a od té doby nemohou některé duše nalézt klid. Třeba se vše skončí tady v tom obrovském chicagském mrakodrapu. Poltergeisti se vracejí potřetí a opět nezůstane stát kámen na kameni. Nekonečné množství skla, zrcadel, prolínání dvou světů, magie, mystika, děs, skličující atmosféra - "Poltergeist III" si zkrátka nic nezadá se svými dvěma předchůdci. Tento závěrečný díl je sice ve vzájemném měření o vlásek nejslabší, ale jako ortodoxní fanoušek strašidelných domů s nepokojnými duchy to vidím jasně. 70% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nápad s vežiakom vo veľkomeste a tým pádom domov v luxusnom byte je určite zaujímavý. Rovnako potešil aj nápad so zrkadlami a nakoniec nevadí ani zmena rodinky, i keď tá pôvodná nemala chybu. Pekne je spočiatku budovaná aj atmosféra a očakávanie toho, čo príde, avšak keď to príde, tak je zrazu jasné, že trojica scenáristov a z nich aj jeden režisér nedokážu naplno využiť svoje nápady. Inými slovami zrkadlá sú využívané stále rovnako a aj ten mrakodrap sa dal využiť lepšie, napríklad som očakával viac scén typu Carol sama v byte proti nadprirodzeným silám. Ono to občas pôsobí, najmä vďaka vizáži antagonistu, viac ako pokračovanie Phantasm. Vzhľadom na hodnotenia som ale očakával oveľa väčšiu katastrofu. Každopádne fenomén Poltergeist ostáva pre mňa viac prvý film sám o sebe než ako uzavretá trilógia. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem jedničku ani dvojku, ale musím říct, že tenhle Poltergesist se mi docela líbil. Jasně, triky jsou poněkud zvláštní (ze všech se stávají mumie), pak je tam celá řada zvratů (já nejsem já, já jsem zlý duch, bububu), ale i tak mě ta myšlenka s odrazem duchů v zrcadlech naprosto nadchla. Stejně tak se mi líbilo prostředí mrakodrapu, kde se to prosklenými okny a zrcadly jen hemží a duchové (oukej, Kane) jsou pak úplně všude. Poltergeist vůbec není špatný film. Hodnotím třemi hvězdičkami, protože si chci nechat rezervu na jedničku a dvojku. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Jen zasly stin predchozich dilu. Vsichni herci mi byli nesympaticti a naprosto ukradeni!!! Nebyly zde videt ani zahrobni bytosti ani jakekoliv efekty. To alespon nejake efekty poskytuje i muj powerpoint! Jedine co se zde do zblbnuti opakovalo, bylo svetlo snazice se prosvitit hustou mlhu v pokoji. To si muzu rovnou koupit silnou zarivku do páry u nas v saune. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Na začiatku filmu si postavy mylne myslia, že vonku je zima, lenže keď vyjdu z mrakodrapu von, zistia, že je pomerne teplo. Tento jav je v Hancock Center pomerne bežný kvôli výške budovy. Obyvatelia často volajú vrátnikom, aké je v skutočnosti vonku počasie. (8HitBoy)
  • Meno Carol Anne je v tomto filme vyslovené 121-krát. (8HitBoy)
  • Po smrti Heather O'Rourke (Carol Anne), ktorá zomrela tesne pred koncom natáčania, sa filmovanie zastavilo a uvažovalo sa o ukončení takmer hotového filmu, ale štúdio MGM sa vynašlo a dokončilo ho zo zostrihaného materiálu, a preto v záverečných scénach už nie je vidno tvár Carol Anne. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama