Reklama

Reklama

Carol Anne bydlí u strýce Bruce a u tety Pat. Její jedinou kamarádkou je její nevlastní sestřenice Donna. Carol Anne chodí do školy pro nadané děti, kterou vede Dr. Seaton. Seaton nevěří, že se Carol Anne někdy setkala s duchy, myslí si, že Carol Anne je jen velmi nadaná manipulátorka. Seaton Carol Anne donutí, aby v hypnóze mluvila o Kaneovi, ale to ho přivede zpět do jejího života... Jednoho večera zůstanou Donna a Carol Anne samy doma, Pat má slavnostní otevření vernisáže, kam ji doprovází i Bruce. Donna touží jít na jeden večírek a Carol Anne slíbí, že to na ni neřekne, takže Donna odejde. Carol Anne ale ten večer začne pronásledovat Kane... Donna se během večera přesune s kamarády z večírku do mrakodrapu, kde s rodinou bydlí a který patří Bruceovi. Donna se dobře baví, ale pak si na bezpečnostní kameře všimne, že Carol Anne před něčím utíká v garážích. Vydá se za ní se svým přítele Scottem a nakonec jsou všichni tři Kanem uneseni na druhou stranu. Bruce se nejprve dozví o nelegálním večírku Donniných kamarádů v bazénu, ale pak mu dojde, že Donna a Carol Anne se pohřešují. Bruce a Pat se vydají do svého bytu, ale ten už ovládá Kane. V tu chvíli dorazí na místo Tangina, která páru pomůže děti opět nalézt. Kane je ale velmi silný a podaří se mu unést i Tanginu. Pak se Donna a Scott vrátí zpět. Nikdo ale netuší, že jsou to jen zlí duchové vydávající se za Donnu a Scotta... (TV Prima)

(více)

Recenze (91)

honajz 

všechny recenze uživatele

No jo, tohle je hodně nepovedené - vše tajuplné je přeneseno do moderního věžáku, jenže v 80. letech hororů na téma zlý a vraždící věžák vzniklo povícero, takže chybí originalita prvního dílu. Na druhou stranu je fakt, že prokletí této trilogie zasáhlo hlavní hrdinku a hodně se spěchalo, aby se film dotočil, než se choroba hlavní představitelky zhorší. Že to bude smrtelné, to tehdy asi nečekal nikdo. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Potřetí, zase jinak a s jiným režisérem a zase výborně. Vše to začalo stavbou domu na starém indiánském pohřebišti a od té doby nemohou některé duše nalézt klid. Třeba se vše skončí tady v tom obrovském chicagském mrakodrapu. Poltergeisti se vracejí potřetí a opět nezůstane stát kámen na kameni. Nekonečné množství skla, zrcadel, prolínání dvou světů, magie, mystika, děs, skličující atmosféra - "Poltergeist III" si zkrátka nic nezadá se svými dvěma předchůdci. Tento závěrečný díl je sice ve vzájemném měření o vlásek nejslabší, ale jako ortodoxní fanoušek strašidelných domů s nepokojnými duchy to vidím jasně. 70% ()

Reklama

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Asi je to veľmi ovplyvnené nostalgiou, keď som to ako malý chlapec hltal na ešte čiernobielom TV, ale nemôžem inak. To lepšie z prvej časti a to horšie z druhej časti. Navyše v tej dobe modernom štýle uzatvoreného priestoru výškovej budovy. Čo viac si priať. Ako len z tohoto mohla vzniknúť tá sterilná TV séria? ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Toto druhe pokracovani jsem videl po patnacti letech az dnes a jsem docela zklamanej. Prostredi mrakodrapu spolu s hudbou na me pusobilo napinave hlavne diky nostalgii a vzpominkam. Atmosferu to nema spatnou, ale z predchozich dilu opakujici se veci ( napr. dedek, Tangina, "svetlo" ) tu uz nudej. Sceny se zasnezenou garazi, buclata Carol Anne a ma oblibena Lara Boyle jsou ale skvely. Prvnimu pokracovani se to nevyrovnalo. Bat se u toho nejspis fakt nebudete. [5/10 červenec 2009] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Gary Sherman réžijne nezvládol tretie pokračovanie dobre rozbehnutej duchárskej série "Poltergeist". Prvé dve časti považujem za skvelé horrorové snímky s výborným scénarom a mrazivou atmosférou, ktorá je umocnená pôsobivou hudbou. Nič z toho žiaľ nemôžem povedať o treťom diely. Dej sa presunul z vilového predmestia priamo do obrovskej viacúčelovej budovy. Táto radikálna zmena filmu vôbec neprospela. V porovnaní z jeho dvoma predchodcami je "Poltergeist III" hodne slabý. Budem objektívne prísny a dám mu len dve hviezdičky. ** ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Když se Carol Anne (Heather O'Rourke) topí v jezírku uprostřed garáže, je možné vidět pod vodou podstavec, na kterém herečka při natáčení stála. (hansel97)
  • Meno Carol Anne je v tomto filme vyslovené 121-krát. (8HitBoy)
  • Lara Flynn Boyle v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama