Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lisa Walkerová, mladá a velmi zaměstnaná manažerka bankovní firmy, právě uzavírá svůj první velký obchod, když dostane zprávu o smrti muže jménem Stanley a když ještě navíc objeví doma v akváriu mrtvou rybičku, rozpláče se. Druhý den dostane velkou kytici, ale marně pátrá po tom, kdo ji odeslal. Nakonec zjistí, že kytici poslal Lewis Farell, který pracuje v květinářství. Viděl ji den předtím plakat a tak ji chtěl potěšit. Mladý muž přiměje Lisu, aby s ním strávila den a ukáže jí svou velkou zahradu na střeše domu. Je jasné, že se do dívky zamiloval, protože její byt se plní květinami. Když se mu pokusí domluvit, vypráví jí o tom, jak mu zemřela žena při porodu a jak od té doby žil sám, až do chvíle, než ji spatřil. Stanou se milenci a tráví spolu šťastné chvíle. Jenže pak se blíží Vánoce a Lisa odmítá odjet s Lewisem k jeho rodičům. Stále se nemůže zbavit tísnivých vzpomínek na své neradostné dětství, které jako nalezenec prožila v náhradní rodině, jak zůstala sama s nevlastním otcem Stanleyem, který pil a zneužíval ji. Od té chvíle se bojí prožívat milostné či rodinné vztahy naplno. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Tento film je 5 hviezdny z niekoľkých dôvodov. Prvý romantický film, ktorý ma zaujal. Independent Lovesong bola úplne nádherne vložená do príbehu, že ju nemôžte nemilovať. Vedľajšia postava kamošky bola násobne viac sexi ako hlavná postava. Mužská rola bola tá romantická, to bola tá citlivá duša a ženská tu bola za tú zlú a chladnú. Síce to nezapadá do štandardov romantických filmov, zato to korešponduje so životom ako takým. A v čom spočíva fikcia, pretože romantické filmy fikciou sú ? V skutočnom živote by si žena nikdy ani s odstupom troch mesiacov nepriznala, že to posrala a nebola by schopná prísť s malou dušičkou požiadať o druhú šancu. To ony totiž nerobia, aj keby traktory padali. Milujem túto posteľ. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Spousta romntiky. Nic víc, nic míň. Jen květiny a city a zase jen a jen romantika, slzy, Vánoce, rodina, nerodina... Člověk musí mít opravdu náladu dívat se na tento druh filmu, a pokud ji má, dostane se mu všeho, co si jeho romantická duše žádá. Pro někoho jen jeden z blbých filmů, pro jiného krásný film. ()

Reklama

Merkin 

všechny recenze uživatele

Napadá mě jen půvab, křehkost, krása, květiny, strach, bolest, slza, úsměv, vůně, objetí, zmatení, podzim a slunce...Snímek mě pokaždé dostane, ačkoliv chápu, že tady hraje velkou roli subjektivita, ale já tomu všemu dokonale věřím, Christian a Mary jsou skvělí, melancholie neskonalá a vše plyne...Pouštím si Postel plnou růží každý rok už několik let a pokaždé v ní objevím něco jiného, úžasná věc. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Romantický introvert a zahradník Christian Slater a frustrovaná manažerka Mary Stuart Masterson, hřejivý příběh, který ovšem nemá co nabídnout (natožpak nějakou gradaci), a několik popíkových hitů. Odvar červené knihovny jak vyšitý. Škoda, že Michael Goldenberg je stejně průměrný režisér jako scénárista. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Jednou sem tu zmiňoval tu křehkou hranici, kdy se z romantických komedií stávají trapárny buď vtipné a nebo absolutně neromantické. Tak Postel plná růží je tou kýženou výjimkou. Ač se film vydává za romantickou komedii tíhne spíš k té romantice, což vůbec není na škodu. Umně zvolený herecký aparát v podobě Christiana Slatera, jemuž lze životní cestu jeho postavy skutečně uvěřit a roztomile nerozhodná a nervózní Mary Stuart Masterson pak ukazuje kam se láska může dostat, když jí v cestě stojí zaměstnání. Můj dojem z celého tohohle vyprávění je pak jasně ucelený. Jde o city, city s nimiž si tvůrci dobře pohrávají a nesnaží se o přespřílišnou kýčovitost, která by film pohřbila do extra velkýho hrobu, kde skočilo už několik stovek či tisíců podobných překýčovatělých filmů. Protože romantika jest mi blízká, kašlu na poměrnou jednoduchost a pomalost děje a dávám celkem slušný 3 hvězdičky. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama