Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Eric sní o tom, že se jednou stane konstruktérem nového typu motoru raketoplánu a poletí ke hvězdám. V rámci svého soukromého vědeckého programu vypustí model rakety a ta na pozemku školy exploduje. A tak je suspendován a odjíždí trávit volný čas se svým otcem. Tam se ovšem poznává se slavným kosmonautem Paulem, který jako osmnáctý člověk stanul na povrchu Měsíce. Postupem času se Eric s Paulem sbližuje a začíná chápat, že Paula jeho pobyt na Měsíci nezvratně změnil. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já se popravdě ani nedivím, že ten film natolik upadl do zapomnění, že už ani není skoro možné ho sehnat. Ani se mi nechce věřit, že tohle šlo normálně do kin, protože to působí strašně televizně. Kamera je sice dost slušná a úplně blbě napsané to taky nebylo, ale zrežírované je to tak strašně nezáživně a banálně (a bohužel to zde čiší ze skoro každé scény a skoro každého dialogu), že mě to navzdory ději vůbec nezaujalo. Vlastně nebýt toho konce (který se mě osobně líbil, jelikož byl takový příjemně naivní - ačkoli Paul musel být idiot, že mu to nedošlo dřív), tak to ani sci-fi vůbec není. A dobrodružný tenhle film není ani náhodou. Spíš je to hodně špatný pokus o pomalé drama pro teenagery s myšlenkou "Jdi si za svým snem.", které ale je tak nijaké, že upadlo do naprostého zapomnění - a obávám se, že právem. Možná by se mi to i líbilo, ale to by to muselo být zpracované ÚPLNĚ jinak (nebo aspoň ten závěrečný zvrat mohl přijít uprostřed filmu, ale to už by to pak nebylo tím, čím ten film je), protože v téhle podobě je to hodně nepovedené. A jako poctu astronautům to nemůžu brát vážně ani náhodou. Možná by úplně nejlepší bylo, kdyby se to vykašlalo na nějaký pokus o "realistické" drama a byla z toho normální sci-fi, co si na nic nehraje. Slabé 2* ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Máte nějaký sen? Jděte za ním a možná potkáte někoho, kdo vám řekne, že naivita není moc dobrá, ale je to benzín do vašeho motoru na Měsíc... Přesně o tomhle je tento film. Pokud vám to takhle stačí, už se na něj nekoukejte. Hodně primitivní a zdlouhavé, ovšem to finále mě osobně spíše potěšilo, než naopak. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dráma o priateľstve a snoch, ktoré hatia prekážky. Aj keď obsadenie je parádne - Sheen, Slater, Stoneová, celkovo to pre film nie je žiadne plus. Veľakrát zdĺhavé a opakované pasáže bez nejakého silnejšieho príbehu, v ktorom chýba istá kontinuita nadväzujúcich scén (napr scéna s veľrybím nadšencom ale mnohé iné), prosto réžia veľmi slabá až televízna. Už som čakal, že scifi je tam iba kvoli tomu pobytu na Mesiaci, ked na záver prišla scéna o mimozemsým artefaktom, ktorá pochoval aj to dobré, čo v tom filme bolo. Posolstvo filmu je číra naivita. Hodnotenie: 45% ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Film se dlouho tvářil jako průměrný rodinný snímek o velkém snu, lásce a přátelství jednoho dospívajícího chlapce. Klišé příběh, obstojní herci, vcelku nezáživné, leč snesitelné pokoukání na nedělní odpoledne - k oblíbeným domácím pracem jako je praní, žehlení a podobně;-). Bylo zřejmé, že zase budu mít dilema, jestli dát dvě nebo tři hvězdičky. Ovšem pak přišel závěr a tvůrci filmu mi rozhodování velmi usnadnili. Pokud to bylo míněno jako pocta astronautům, tak skutečně nevím, jestli jsem se veletrapným posledním vteřinám filmu měla zplna hrdla smát nebo znechuceně vrtět hlavou. Sračkovitý fantasmagorický konec zkrátka spláchl "Beyond the stars" rovnou do podprůměru - 41%. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Huntsville a na Space Rocket Centru v Alabamě. (Terva)

Reklama

Reklama