Reklama

Reklama

Smrtící atrakce

  • Česko Smrtící přitažlivost (festivalový název) (více)

Jak se první nesmělé milostné vzplanutí mění v poslední stisknutí spouště...  V tomto filmu vystupuje v hlavní roli nová mladá americká hvězda Winona Ryder, která ztvárnila několik významných rolí ve filmech Beetlejuice, Dracula, Mořské panny. Dále hrají Christian Slater, kterého známe z filmu Robin Hood - Král zbojníků a Shannen Doherty, proslulá rolí v TV seriálu Beverly Hills 90210.
Drsný příběh o dospívání navenek neproblematických mladých lidí. Spousta studentů amerických vysokých škol se uchyluje k vraždě pouze proto, aby vynikli mezi svými vrstevníky. Kam až mohou vést nebezpečné hrátky s ohněm, jak láska může změnit původní záměry - to vše uvidíte v tomto napínavém a rozporuplném snímku. (IMAGO Video)

(více)

Recenze (71)

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Tento film udělal v roce 1988 opravdu velký dojem. Důvod byl hlavně ten, že v 80. letech došlo k nárůstu filmů o teenagerech, mladé lásce a tanci. Právě tento film ukázal úplně jiný pohled na mladé a dospívající lidi. Film ukazuje drsný příběh o dospívání, v kterém hlavní roli hraje Winona Ryder. Ta se spolčí se sociopatem Christinem Slaterem, aby zavraždil její kamarádky. Režisér a scenárista filmu spolu perfektně ladili a vytvořili tak něco temného a vtipného. Film si zakládá na vtipných a umělecky navrhnutých sebevražedných poznámkách. Film byl také několikrát zmíněn jako jeden z nejlepších filmú zasazených do stredoškolského prostředí v 80. letech. - "Fuck me gently with a chanisaw. Do I look like Mother Teresa?" ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

kvalitativně nevyrovnaná koláž ale s mnoha nosnými myšlenkami a originálními nápady, více tak vybízí k zamyšlení než většina 80s produkce...přemýšlet o vyhození školy do vzduchu a o comit suicide koukám bylo a bude vždy aktuální...můj papá Kurt by tento film jistě ocenil, pokud ho neviděl...mělo to sice ten kýčovitý lak na povrchu, ale pod tím to byla v zásadě anarchistická provokativní hříčka, trochu drsnější verze Kurtova oblíbeného Over the Edge z roku 79. Po shlédnutí obou filmů se už ani nedivím, proč pak Kurt koncipoval klip k písni Smells like teen spirit, tak, jak to udělal... ()

Reklama

hanagi 

všechny recenze uživatele

Zamrzelo mě, že to tvůrci nedotáhli ve stejném duchu až do konce. Někde v půli se zalekli vlastní odvahy, hlavní dvojku postavili proti sobě, striktně jim rozdělili úlohy (ona čistá jak lilie?, on vyšinutý záporák) a jejich souboj už zdaleka není tak zábavný, jako bylo jejich společné tažení za "vylepšení poměrů" na škole. Za ten černočerný humor ale přimhouřím oko. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zajímavé spojení thrilleru a teen komedie, které stojí na tom, že jsou zde oblíbení a neoblíbení žáci, a že ty neoblíbení se mohou rozhodnout s těmi druhými udělat krátký proces. Stačí jen ten správný impuls, tentokrát v podobě jednoho pohledného mladíka, který to nemá v hlavě v pořádku. Je tu správná dávka nadsázky, a tak snímek funguje. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Snad nikde jinde ta otřepaná metafora "střední = společenský mikrokosmos" nefungovala líp. Jednou ty politickospolečenské implikace snad rozeberu dopodrobna, ale proteď se spokojím s prohlášením, že tenhle středoškolský Klub rváčů je tím nejlepším kolotočářským hororem vůbec (Smrtící atrakce, dafuq?) ()

Galerie (67)

Zajímavosti (27)

  • Jednoho ze studentů si zahrál Jeremy Applegate. V netradičně pojaté scéně, kdy se všichni postupně loučí s mrtvou spolužačkou, lze slyšet, co si myslí a říká si v duchu: "Bože, dej, ať nikdy nespáchám sebevraždu." V roce 2000 proti sobě obrátil střelnou zbraň. (Epistemolog)
  • Film byl natočen za 34 dní. (newpage)
  • Barvy kroketových pálek a kroketových koulí, které každá Heather vlastní, nejsou vybrané náhodou. Heather Duke (Doherty) má zelenou, která reprezentuje závist, kterou chová k vrchní Heather. Heather McNamara (Falk) má žlutou, která reprezentuje zbabělost. A Heather Chandler (Walker) má rudou, reprezentující moc, vůdcovství a sex-appeal. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama