Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George Kuffs je jednadvacetiletý mladý muž, který nemá zrovna nejšťastnější období. Nedokončil střední školu, vyhodili ho z práce a jeho přítelkyně Maya mu oznámí, že s ním čeká dítě. Nemá příliš chuti do ženění, a tak se rozhodne přítelkyni opustit a zmizet někam hodně daleko. Všechno ovšem tak snadné řešení nemá. Když je jeho bratr Brad zastřelen, získá George jako poněkud neobvyklé dědictví jeho rajón. Brad byl totiž náčelníkem a majitelem jednoho z rajónů soukromé policie (Special Patrol), která v San Franciscu funguje už od poloviny 19. století a je placena místním obyvatelstvem. Vzápětí po pohřbu ho osloví obchodník s nemovitostmi Sam Jones, který chce jeho rajón odkoupit a nabídne mu sto tisíc dolarů. Zájem má také policista Bill. George se však rozhodne, že si rajón ponechá, hodlá dopadnout bratrova vraha Kanea, kterého sice policii identifikoval, ale ten měl příliš dobré právníky, a tak musel být propuštěn pro nedostatek důkazů. Začátky služby nejsou snadné. Jako parťáka na první hlídku dostane bývalého policistu Teda Bukowského, se kterým si zpočátku nepadnou do oka... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujimava premisa, ale mizerne rozvlacne spracovanie. Postavy prilis ploche a nezaujimave (herci predvadzaju rutinne vykony) a aj zriedkavy trochu originalnejsi napad, ktory tvorcovia dostali (hlavny hrdina komentuje jednotlive udalosti priamo do kamery) posobi skor otravne ako osviezujuco (lebo jeho komentare nie su pre film vobec prinosne). Nudny film, ktory nestoji ani za jedno pozretie. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Vážně celkem povedený film. Sice ho člověk musí brát trochu s nadhledem, ale i přesto se u toho člověk skvěle baví. Vcelku slušná kriminálka se zajímavým námětem a s několika úžasnými gagy, u kterých mě chytali záchvaty smíchu. Když k tomu přidám nádhernou Millu Jovovich a skvělý dabing mého oblíbence Filipa Jančíka, tak pod 4 hvězdy prostě jít nemůžu. 70 % ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Je to takový zvláštní film. Svým způsobem se jedná o zábavnou synopsi určitostí poukazující na film Policajt v Beverly Hills  a to nejen podobností některých scén, ale i podobnou hudbou, která má sice jiné tóny, ale stálou hudební pecku  Harold Faltermeyer - Axel F (1984) Beverly Hills Cop  připomíná dokonale. Christian Slater v roli poněkud svérázného a prostořekého mladíka hýřící svou mladistvou energií, který se snaží najít vraha svého bratra pracujícího u policie, načež se sám stane policistou a jde z jednoho maléru do druhého. Avšak jeho poslání má úspěšný vývoj, jen je vlivem svými maléry nepochopen. Celé je to odlehčené zábavnou sférou daný skutků, které v podstatě těží jen na Slaterově nekonečně charismatickém úsilí o dokonalost. Dějový vývoj se po celou stopáž pomaloučku roztáčí a to až do akčního finále, za který by se nemusel stydět lecjaký akční film. Rušivě jen může působit občasná Slaterova promluva směrem do kamery, tedy k divákům, ale přijde na to. Ale jo, scénář je dosti banální, ale to kompenzuje originální přístup k věci a satirická hravost. Hodně se také odkazuje na jiné filmové počiny, aniž by to svou humornou stránkou nějak sklouzávalo až do parodie. Například dějová etuda se psem na Turner a Hooch a nebo také na konkurenční K-9, můj přítel se studeným čumákem . No, Christian Slater sice není tak dobrý jako Eddie Murphy ve výše zmíněném snímku, na který se tu hraje, takže díru do filmového světa to udělat určitě nemohlo. Avšak svou zábavnou náturou i tak dokáže přivést na jiné myšlenky. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim uznat ,že napoprvé ,a to bylo někdy v roce 95 mě film bavil tak napůl.V tý době na trhu byli všechny ty akční hovna od intersoniku,se spoustou trapný akce,a tak tenhle film tak nějak zapadl.Teď ovšem musim přiznat,že mě tenhle první film evanse bavil o dost víc,a čtyři hvězdy ode mě dostane po zásluze80%. ()

Mattezs 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla teda blbost, Slater se tady hodně ztrapnil (ještě že to napravil v Pravdivé romanci), Mille se to dá prominout bo je tu začátečník, ale ani jako ozdoba tu neplní moc svou funkci. Jo a ten nápad s mluvením do kamery se jim moc nepovedl, mě to spíš sralo, jinak jsem se ale párkrát zasmál, takže tak... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Milla Jovovich hraje vysokoškolačku, ačkoliv jí je ve skutečnosti bylo jen 15 let. (M.B)
  • Ve 45. minutě je Kuffs (Christian Slater) zraněn čistým průstřelem, ale v 60. minutě, kdy je svlečený do půl těla, už po průstřelu nemá ani stopu. (Terva)
  • Pôvodne sa film začal natáčať pod názvom Gun For Hire. (beso74)

Reklama

Reklama