Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (192)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám dohromady nic zásadního proti poslední akci Kirkovy posádky, ale některé ingredience u mne snímek lehce sráží směrem k průměru. Hlavně jde o to, že do Spockova myšlení začínají pronikat lidské prvky, což obrušuje hrany humorným situacím vyplývajícím z jeho logických zásad. A taky myšlenka mírového soužití s Klingony mi připadá příliš propagandistická na to, že jejím výsledkem by bylo jen vyhrožování bojem, při každém omezení vyplácení sociálních dávek. A na to já jim ruku, ploutev ani chapadlo nepodám. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý odchod do dôchodku. Na sklonku kariéry sa posádka odklonila od humoru až paródie a vydala sa na cestu naprieč politikou. Star Trek á la Star Wars = riadna politická dráma so všetkým, čo k tomu patrí, vrátane skvelých drsných hereckých výkonov (Shatner!). Kto by povedal, že v roku 1991 v náručí post-komunistického ópia, niekto nakrúti tak triezvy politicky nekorektný film. A pritom Star Trek! ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Po mizerné pětce se Star Trek vrátil do zajetých kolejí a šestka servíruje klasický příběh, který sice ničím nepřekvapí ani neohromí, ale zároveň neurazí. Příjemný překvapením jsou zajímavá jména v obsazení jako například Christopher Plummer nebo Kim Cattrall. Uměl bych si sice představit lepší rozloučení původní posádky, ale i tohle se dá v pohodě zkousnout…60% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

James T. Kirk v hlavní roli tentokrát až holmesovské dektivky, patrání po mezihvězdných spiklencích a zrádci ve vlastních řadách ho zavede až do vězeňské kolonie a ke souboji s nejlepší klingonskou lodí. Stará dobrá posádka si se vším poradí a přidá k akci a napětí i morální poselství a filizofický podtext, přesně to co člověk čeká od star treku:) ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Piaty diel bol dosť shitný, no tento šiesty to napravil aspoň ako tak. Nie je to žiaden zázrak, balancuje to medzi 3* a 4*, ale predsa tam bolo zopár dobrých nápadov a vezenie na ľadovej planétke bolo super, mám veľmi rád podobné scény. Na Shatnerovi už začína byť vidieť pokročilý vek a na efektoch začína byť cítiť 90te roky. Dej je pre mňa diskutabilný, ale stále som sa celkom fajn bavil. Čakal som Nimoyovu réžiu, ale aj Mayer to zvládol slušne. Teším sa na ďalší diel. Neobjavená zem je u mňa ešte stále na 4*. 73% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Ve filmu Klingoni citují větu "být, či nebýt" ze Shakespearova Hamleta v klingonštitě: "taH pagh taHbe'". Posléze Hamlet opravdu vyšel přeložený do tohoto umělého jazyka a to i v českém duálním překladu. (Tom_Lachtan)
  • Když dalo studio Paramount na vědomí plán natočit další díl ságy, v tisku se dlouho spekulovalo, kdo bude režisérem. Spekulace hovořily o Shatnerovi, ale studio to kategoricky odmítlo, vzhledem k absolutnímu propadu pátého dílu. Kritika také zmiňovala stáří herců. Deforest Kelley (doktor McCoy) měl v době natáčení již sedmdesát let, James Doohan (Scotty) se již sedmdesátce blížil. Právě vysoký věk herců byl i později často předmětem vtipů, například v seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama