Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dlouho trvajících válkách se Federace a Klingonská říše připravují na mírový summit. Je to možná poslední šance na mír mezi odvěkými rivaly. Kapitán Kirk a jeho posádka jsou pověřeni uvítáním nejvyššího kancléře Klingonů. Poté, co je vesmírná loď Klingonů záhadně zničena a kancléř zavražděn, je to Kirk, kdo se stává hlavním podezřelým. Každý ví, že ta "zviřata" nenáviděl a že jim nikdy neodpustil smrt svého syna. Kapitán Kirk a posádka lodi Enterprise čelí prozatím své největší hrozbě. Musí očistit své jméno, najít opravdové viníky a zabránit tak všezničující válce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (193)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

[Druhé zhlédnutí] Tak se nám stará posádka nachýlila ke své poslední, dosti sentimentální cestě. A velmi úspěšně se jim to daří udržet v mezích nadstandartní zábavy, přidejte démonického Christophera Plummera v roli generála Changa, správná vězeňské klišé a napínavé finále... A na těch sedmdesát procent to kluci a holka z lodi Enterprise utáhnou s přehledem i přes ztracené boty, ktré se přece jenom podaří nalézt. Hurá. 70 % ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Trekovská horská dráha funguje neomylně a v tu správnou chvíli do ní naskočil zpátky Nicholas Meyer (Khanův hněv). Díky němu se vrátila atmosféra i napětí a navíc vylámal skvělé herecké výkony jak z osvědčené posádky, tak z nováčků. Neobjevená země je proto důstojným zakončením poutí Kirka a jeho kámošů, kteří se konečně nebojí uznat vlastní stáří, ale nebrání jim v tom, aby to ještě naposledy nandali všem nepřátelům míru v galaxii. Nechybí akce, hlášky i slušný scénář a vůbec všechno, co můžete mít na Star Treku rádi, takže u mě velká spokojenost. ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Nádherné překvapení mě v Undiscovered Country čekalo - zatímco předchozí Final Frontiere klesalo kvalitou na naprosté dno Star Trekové filmové série, toto naopak stoupá až k samotnému vrcholu. To tam je scénáristické tápání a neschopný Shatner na režisérské stolici, ten teď zůstává před kamerou, kde mu to jde nejlíp a spolu s ostatními ze sebe vydává maximum. Dokonce dky tomu ani nepůsobí rušivě jejich dost značná přestárlost, ba právě naopak je tím jejich věčné špičkování ještě uvěřitelnější... a dostává nádech příjemné nostalgie. Inteligentní a napínavý příběh plný politických machinací nabalených na ideály o míru a nekrvavém dialogu, s občasnou chytrou sci-fi akcí - to je přesně to co dělá Star Trek Star Trekem a právě šesté Undiscovered Country je tohoto zřejmě nejčistší esencí ze všech dílů. Kirk, Spock a vůbec celá původní posádka vesmírné lodi Enterprise si nemohli přát lepší rozloučení. 9/10 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Vyzrálé a uvědomělé rozloučení s původní posádkou Enterprise, nepostrádající téměř nic, co by správná vesmírná jízda měla mít - plnohodnotná zápletka má dostatek akce i humoru, stará známá "crew" má stále dost charismatu i přes evidentní nárůst tělesné hmotnosti u některých členů a Meyer režíruje vcelku přijatelně, byť za Khanovým hvěvem lehce zaostává. Emoce ale vylezou na povrch hned několikrát a v závěru se lze jen těžko bránit dojetí. Konec jedné éry. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Cituje se Shakespeare o sto šest, variuje pád železné opery, takže jsme asi fakt chytrý, že jo? Ne, takhle to vážně nefunguje. Star Trek si očividně rád hraje na to chytřejší vesmírné fantasy, ale tentokrát zůstalo u toho "hraní si" na chytrost. Přesto jistě důstojné zakončení klasické šestice, obzvlášť oproti nezvládnuté pětce. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (25)

  • Na konceptu šestého dílu pracovali Harve Bennett a David Loughery již během natáčení pátého filmu. Jejich původní scénář počítal s titulkem “Akademie Hvězdné flotily”. Film měl pojednávat o Kirkových (William Shatner) studiích a prvním setkání slavné posádky. Mladý Kirk (William Shatner) měl mít dle scénáře vážnou známost, která měla na konci filmu zemřít. (WolfR)
  • Herec Christopher Plummer, představitel klingonského generála Changa, je autorem nápadu, že jeho postava má ve filmu pleš. (WolfR)
  • V říjnu 1991 se konala předpremiéra, která dopadla úspěšně. Tři dny po jejím datu ale zemřel Gene Roddenberry, tvůrce Star Treku. Film je mu tedy věnován. (WolfR)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Zemřel Christopher Plummer

Zemřel Christopher Plummer

05.02.2021

Z Ameriky přichází velmi smutná zpráva. Dnes ráno ve svém domě v Connecticutu zemřel legendární kanadský herec a držitel Zlatého glóbu i Ceny akademie, Christopher Plummer. Populárnímu tvůrci známému… (více)

Seriálový Star Trek má první hvězdu

Seriálový Star Trek má první hvězdu

28.11.2016

Možná si pamatujete, že se na leden 2017 chystal nový startrekovský seriál, jemuž měl šéfovat Bryan Fuller (seriálový Hannibal). Třináctidílná první série Star Trek: Discovery nakonec odstartuje až v… (více)

Reklama

Reklama